Nieuwe financiële maand: de boodschappen

Wij zitten hier inmiddels weer in een nieuwe financiële maand. Voor wie het zich nog kan herinneren (of terug wil lezen): de laatste twee weken wilde ik het qua boodschappengeld doen met €50. Dat ging boven verwachting goed. We hebben gewoon flink wat rondes gedaan met kastjes leeg eten en als ik wel wat kocht, heb ik goed op de aanbiedingen gelet.

Uiteindelijk redde ik het – inclusief verjaardagscadeautje – gewoon nog voor het bedrag dat nog op de rekening stond. Dat betekent dat ik de €50 van de Staatsloterij niet eens aan heb hoeven raken. Nu voel je hem waarschijnlijk wel aankomen: ik ben in deze nieuwe financiële maand wel héél benieuwd hoe ver ik daarmee kan komen.

Normaal gesproken reserveer ik elke maand €300 voor de boodschappen. Hieronder vallen – als het een beetje kan – ook dingen als eten bestellen/uit eten of cadeautjes. Eigenlijk al die andere losse dingetjes die niet gebudgetteerd zijn. Een beetje de variabele lasten als het ware. Nu kan ik dat elke maand uitgeven, maar ik merk dat ik het ook wel prettig vind als ik creatief zuinig kan doen. En dat levert dan ook nog eens een mooi bedrag op. Aangezien wij voor 2017 ook een mooi samen-spaardoel hebben, is het natuurlijk altijd fijn om buiten het gespaarde bedrag ook nog wat extra’s over te houden. En daarom ga ik in de komende financiële maand eens kijken hoe ver ik kom zonder aan de pinpas te zitten.

Ik heb op het moment het geld van de Staatsloterij in mijn portemonnee. Gisteren kocht ik ook al wat groenten en fruit, dus daar is nog zo’n €42 van over. Daarnaast heb ik een cadeaukaart van de Jumbo van €20. De komende financiële maand hebben we vrij veel verjaardagen (dus niet thuis eten, maar wel cadeautje) en gaan we ook nog een weekendje weg. Bij het weekendje weg wordt als het goed is alles qua eten verzorgd. En met de rest ga ik dus kijken hoe ver we komen. Als ik een beetje van het snoepgoed af kan blijven, de voorraad goed in de gaten houd en kook zonder pakjes en zakjes – wat ik sowieso wel makkelijker vind – dan gaat het vooral om verse dingen. Daarmee kun je bij winkels als de Lidl heel ver komen met een paar tientjes. Daarnaast scheelt het ook nog dat we in een straal van +- 5 tot 7 kilometer vrijwel alle supermarkten hebben, dus als de tijd er is, is het ook nog wel mogelijk om een beetje aanbiedingen af te lopen. Ik vind het wel leuk, even kijken hoe dit gaat! En natuurlijk helemaal mooi als dat betekent dat er straks aan het einde van de maand wat extra’s naar de spaarrekening kan, bovenop het deel dat al automatisch gespaard wordt!

Heb jij voor de komende (financiële) maand nog een speciale uitdaging?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Bewaren

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. Niet echt, maar ik heb toevallig gisteren wel een overzicht gemaakt van onze min of meer vaste uitgaven in 2016 en daar kan voor 2017 nog wel wat op bezuinigd worden. Ik ga sowieso enkele abonnementen opzeggen.

    Ik doe altijd de voor ons meest noodzakelijke boodschappen, maar die zullen voor iedereen anders zijn, want wat wij nodig achten, vinden anderen waarschijnlijk geheel overbodig/overdadig. Ga hierbij niet van een bepaald budget uit.

    Succes met jouw uitdaging.

  2. geen specifieke uitdagingen. met 4 personen en 4 opvangkindjes die regelmatig mee eten heeft t kleine beetje uit voorraad eten geen zin (en ik vul de voorraad toch weer aan :p dus is enkel verschuiven van kosten)
    probeer wel steeds meer uit te komen met t bedrag wat ik voor de maand plan, maar ook dat lukt steeds niet 😉 deze maand wat spullen voor de opvang gekocht (wel aftrekbaar, maar geen zakelijke rekening oid) en vanmorgen hield de accu van de auto ermee op dus 106 euro extra uitgave etc. zo geven we elke maand meer uit dan bedacht 😉 geen ramp, we sparen nog steeds dus ons systeem werkt gelukkig maar soms wel jammer aan andere kant juist heel happy dat t allemaal kan (sparen en uitgeven zonder schulden te hoeven maken)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.