Doelen voor januari: update

Voor 2017 had ik een aantal verschillende doelen. Maandelijks deel ik die op in kleinere doelen, zodat het allemaal wat concreter wordt. Sommige doelen zijn direct verbonden met de jaardoelen, terwijl andere doelen meer wat leuke dingen voor erbij zijn. En nu januari bijna op z’n eindje is, is het misschien wel leuk om even te kijken hoe het ervoor staat.

Mijn doelen voor januari hadden te maken met:

  • Sporten
  • Omzet
  • Groei van de Facebook-groep
  • Te lezen boeken
  • Administratie
  • Beleggen
  • Buffersparen

Hoe ging het deze maand?

In januari heb ik tot nu toe vast een aantal successen geboekt. Ik heb nu al flink vaker gesport dan ik vooraf bedacht had, ik heb een boek gelezen, de BTW-aangifte is klaar en de administratie zo goed als (ik wacht nog op één dagafschrift én alles moet nog ingeboekt worden, maar de map is compleet). Daarnaast stortte ik mijn eerste €100 op een beleggingsrekening en investeerde ik in een fonds. De Facebook-groep van LekkerLevenMetMinder maakte een mooie groei door en telt al bijna 1000 fans! Echt superbijzonder (en gaaf!) vind ik dat!

Voor het sparen voor de buffer heb ik nog een paar dagen om €51,08 bij elkaar te krijgen. Nu heb ik nog een aantal uitbetalingen open staan en krijg ik ook nog een declaratie terugbetaald van werk, dus ik hoop dat dat lukt.

Het enige dat deze maand een beetje achterblijft is de omzet. In januari is er meestal wat minder werk, maar ik heb ook een beetje moeite om deze eerste weken de gang erin te houden. Ik ben wat bezig met mijn andere projecten, heb dus flink wat tijd gespendeerd aan de administratie en dat van die grote klant telt natuurlijk ook mee. Al met al zit ik op dit moment daardoor nog niet eens op 40% van mijn (overigens redelijk ambitieuze) omzetdoel. Er staan nog wat opdrachten open, dus all is not lost, maar of ik nog zo’n 74% bij elkaar ga halen in een week… dat betwijfel ik.

Toch ben ik over het geheel genomen nu al tevreden met hoe het in januari gegaan is, vooral voor wat betreft dat stukje administratie. Oké, het inboeken moet dus nog, maar ik heb bijvoorbeeld wel ook alle bonnetjes voor januari 2017 al in de map gedaan. Zodra ik daar een afschrift van krijg en ik het boeken onder de knie heb, kan ik dan dus direct doorpakken. Als je hier al even meeleest, dan weet je dat dat best een unicum is voor mij.

Mijn tevredenheid neemt overigens niet weg dat ik nog even een paar dagen flink ga buffelen voor nog wat extra procentjes erbij, waarbij ik me laat motiveren door het feit dat ik qua maandfacturen al wel in de top 4 van mijn ‘januari’s in 10 jaar’ zit. Als dat nog een top 3 of top 2 wordt, dan vind ik dat ook een hele mooie prestatie!

Hoe gaat het met jouw doelen voor januari?

Disclaimer: Ik ben geen beleggingsexpert. Ik ben gewoon iemand die informatie, ervaring en gezond verstand met elkaar combineert, daarnaar handelt én erover schrijft, in de hoop dat iemand anders er ook iets aan heeft. Voor meer informatie over waar ik beleg en waarom, kun je terecht op mijn pagina met Favorieten. Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.