Zo ziet 20 miljoen in je matras verstoppen eruit

Zo ziet 20 miljoen in je matras eruitAls je je geld niet op de bank hebt, maar toch een beetje veilig wilt bewaren, dan houd je het het liefst dicht bij je. Vroeger heb ik mijn spaarpotje ook wel eens onder mijn kussen of tussen mijn matras gestopt. Maar wat als je spaarpotje bestaat uit maar liefst 20 miljoen? Dan heb je helemaal geen matras meer nodig. Of beter gezegd: dan heb je helemaal geen ruimte meer voor een matras.

Dat moet ook de 28-jarige Braziliaanse Cleber Rene Rizerio Rocha gedacht hebben. Hij wilde zijn geld verstoppen, omdat hij er niet bepaald op een eerlijke manier aan was gekomen. Op het moment wordt hij ervan verdacht het brein te zijn achter het grootste pyramidespel tot nu toe. Om te voorkomen dat de opsporingsdiensten zijn geld op de rekening zouden bevriezen, besloot hij het allemaal in briefjes van 20, 50 en 100 in zijn matras te stoppen. Blijkbaar was dat niet zo’n hele goede verstopplek, want het geld werd vrij snel gevonden en de openbaar aanklager in de zaak maakte daar een foto van die hij op Twitter zette.

Ik geloof niet dat ik ooit zoveel geld in het echt bij elkaar heb gezien. Of ik weet het eigenlijk wel zeker. Bij mij gaat praktisch alles via de bank, dus het meeste dat ik ooit eens contant heb gezien blijft volgens mij wel goed onder de €10.000.

Daarbij slaap ik dan wél weer lekker. Ik kan me voorstellen dat zo’n matras op deze manier niet zo lekker slaapt, zeker als je nadenkt over de manier waarop hij het geld in zijn bezit heeft gekregen. Wat ik dan weer wél grappig vind is dat zo’n foto naar buiten wordt gebracht, zodat wij ‘gewone’ stervelingen ook mee kunnen delen in deze toch best een beetje slimme IKEA-hack 🙂

Wat is het meeste (contante) geld dat jij ooit bij elkaar hebt gezien?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Het meeste geld dat ik gezien heb is de opbrengt van een rommelmarkt van de muziekvereniging. Het was net geen 24.000 gulden. Ik heb als 12-13 jarige geholpen met tellen van het geld, ergens in april, in een tent. Dat maakte wel indruk. Vooral omdat het eigenlijk voor de helft bestond uit klein geld. Dit werd in porties naar de bank gebracht door grote mannen, met de auto. 🙂

 2. Als vakantiekracht heb ik ooit eind jaren 90 bij een bankfiliaal gewerkt. Er lagen in die werkruimte cassettes met briefjes van 50 gulden voor in de geldautomaat…
  Niet te tellen hoeveel geld dat was. Maar voor mij had het daar op die plek helemaal geen waarde, want het was niet van mij!

 3. Er kwam een zzp-er zijn openstaande rekening voldoen, contant in de bouwmarkt. 28454,15. Bijna 29000 euro dus. In briefjes van 50. Ik telde steeds 20 briejfes af en deed er een paperclip om. Leuk detail, hij legde 4 euro's 10 en 5 cent neer.

  Regelmatig stond er een klusbedrijf 4000/5000 euro contant te betalen. Maar die hierboven was een uitschieter. Resulteerde erin dat ik de afstortcassette van 3 kassa's vol had zitten toen ik het geld had afgestort..

 4. Duizend, misschien tweeduizend euro heb ik wel eens contant gezien. Eerlijk gezegd wordt ik altijd een beetje zenuwachtig van teveel contant geld in huis / in mijn handen. Alles gaat hier dus bij voorkeur via bankrekeningen.

  Ik zou dus ook zeker geen massa geld onder mijn bed hoeven! Dan liever een kluisje ergens huren (of kluisjes als ik de hoeveelheid zo eens bekijk). Dat was voor die meneer ook slimmer geweest: spreiding van risico en zo..

 5. Toen wij ons eerste huis kochten, betaalden we 10.000 gulden contant als aanbetaling op ons huis. Dat was veel geld, maar ik heb nog veel meer in mijn handen gehad en gezien. Ik heb nl bij een bank gewerkt en vroeger telde je handmatig. Ik heb zeker wel 50.000 gulden voor me op mijn bureau gehad en misschien wel meer. Grappig genoeg voelde al dat geld niet als 'echt' geld. Alsof het in mijn portemonnee 'echter' was. Ik bleef er keurig vanaf, ha, ha.
  Het tellen van de gele briefjes van vijftig vond ik het leukst qua kleur. Die van 250 (vuurtoren) heb ik helaas nooit hoeven stapelen in stapeltjes van 100. Was een erg mooi briefje 🙂

 6. Bizar verhaal hè!
  Ik heb in de week dat de euro werd ingevoerd bij een bankfiliaal gewerkt, als hulpje, om geld om te wisselen voor klanten. Toen heb ik echt miljoenen guldens gezien… Het was bizar hoe snel geld dan gewoon papier wordt… Overigens vond ik het wel erg leuk om aan het eind van de dag mijn handen even door de geldcontainers te halen. Als een soort Dagobert Duckje. 🙂

 7. 20 miljoen in biljetten van 500 euro is een stapel van 40 meter hoog. dat stop je niet in een matras hoor 🙂
  Zie je ook vaak in films, 50 miljoen gestopt in 2 koffertjes. Kan echt niet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.