Soms schaam ik me echt kapot…

…dat ik deel uitmaak van deze samenleving. Ik ging vandaag (stom, dat begrijp ik nu ook) nog even wat boodschapjes doen. Dat doe ik eigenlijk altijd op vrijdag of zaterdag. Omdat ik morgen weg moet, werd het vandaag. Maar het is bijna Pasen en dan doet iedereen alsof de wereld bijna vergaat en er massaal ingeslagen moet worden. Een greep uit de onmisbare lekkernijen die ik tijdens mijn tocht tegenkwam:

– Voorgekleurde eieren
– Appels met stickers ‘Fijne pasen’ erop
– Pizza’s in de vorm van konijnen
– Heelspeciaalbijzonderebroden, waarbij het speciale was dat ze in een paarse doos zaten en twee keer zo duur als normaal waren
– Paasgourmetschotels
– Paaskaasjes
– …

Ik heb mijn boodschapjes heel snel bij elkaar gezocht, ben ver uit de buurt gebleven van de graaiende massa en heb zo snel mogelijk afgerekend. Wat is dit toch? Het is crisis, iedereen klaagt, weet ik niet hoeveel Nederlanders zitten zonder werk, een groot deel zal niet eens weten waar Pasen om draait (en dat dat niet de paashaas is) en het is één extra dag waarop je geen boodschappen kan doen. Waarom moet je dan in hemelsnaam inladen alsof de derde wereldoorlog uitbreekt en we bij gebrek aan beter elkaar moeten gaan opeten?

Ik ben blij dat ik weer thuis ben en doe gewoon of ik dit niet gezien heb. En inderdaad, wij gaan dus niet gourmetten, paaspizza’s of gekleurde eieren eten, maar we komen echt niets te kort…

Lagen de schappen bij jullie ook zo vol met dit soort *bijzondere* artikelen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

50 Comments
 1. Erg he, en weet je wat ik het allerergste vind, dat dinsdag alles in de container beland omdat dan pasen over is….Dan schaam ik mij helemaal voor deze maatschappij!

 2. Soms verlang ik zo naar een budget basic winkel.
  Om ver weg te blijven van al dat gedoe.
  Ik verbaas me er al jaren over.
  Over het verschil tussen "vreterij" en echt nodig & gezond wat er in de wagentjes ligt.
  Bedankt voor de waarschuwing 😉
  Ik ga wel roti maken. Er ligt nog kool en aardappels en kerrie.
  Groet Maamke

 3. Het is te bizar voor woorden. Mesen slaan elkaar echt de hersens in.

  Ik heb een paar stiften gekocht kan mijn dochter 3 eieren kleuren en dan vind ik het wel goed. Sapje en broodjes erbij en klaar zijn wij. Stiften waren maar 40 cent dus dat kan nog wel. Oja en we hebben paaskoekjes gekocht in de vorm van een kuiken. Van mijn werkgever kreeg ik een leuke chocolade traktatie dus wij komen de paasdagen wel door. Gekker hoeft het van mij echt niet. Het gaat om de gezelligheid.

 4. wij eten ook gewoon groentesoep en broodjes
  en met het ontbijt een eitje.
  Heel veel mensen hadden allemaal lekkere dingen in de kar wij doen dat wel met de kerst maar niet met pasen.

 5. Wij hebben vandaag ook boodschappen gedaan. Ik vier zondag mijn verjaardag en morgen ga ik weg. Het was vreselijk druk! En dan is er crisis…..
  Ik heb mijn normale boodschappen gedaan en geen 'paasdingen'. Zoveel troep in de winkels. Bah….

  Liefs Frederique

 6. Ja het was vanmiddag heel druk in de winkel. Het enige paasartikel wat ik heb gekocht was 6 gekleurde eitjes. Gewoon omdat ik ze altijd precies goed gekookt vind. Niet te hard, niet te zacht. En Pasen of niet ik eet iedere dag een gekookt eitje. Mascha.

  1. maar als je elke dag een eitje eet weet je toch zelf ook wel wanneer ze precies goed gekookt zijn? Niet bedoeld als kritiek, maar ik zou dat zelf niet doen omdat je dan niet weet of het wel vrije uitloopeieren zijn, toch? Hoewel ik eigenlijk geen idee heb, überhaupt nog nooit gekleurde eitjes gezien/bekeken.

 7. Ja hoor, reken maar. Maar ik kon er ook zo aan voorbij lopen. Ik werk het hele paasweekend en hoefde alleen voor op mijn werk een aantal afbakbroodjes te halen. De overige boodschappen worden door een collega gedaan. Ik werk op een wooncentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. We willen echt wel wat lekkers dit weekend, maar niet te gek hoor… Echt niet!
  Ik wens je een heel fijn paasweekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 8. Aan dat soort onzin doe ik echt niet mee. Ik kijk wel of ik nog iets bak (dat moet zowiezo).
  In een dorp hier in de buurt is het zelfs koopzondag as dinsdag. Belachelijk. Vervelen mensen zich zo erg dat ze niets beters kunnen bedenken met hun vrije tijd?
  Marjolijn.

 9. Ik heb een boodschappenronde gedaan zoals normaal, het enige wat ik wel doe is een gezellig ontbijt met familie, maar dan draait het meer om matzers en eieren en wat afbakbroodjes en gewoon genieten van fijne gesprekken en elkaar.

  Ik heb niets bijzonders in huis gehaald wat betreft avondeten, 1 avond eten we bij schoonouders en de andere dag maak ik zelf gebakken aardappels met appelmoes en vlees.Ik ben dus ook binnen budget gebleven.

  Groetjes Annelielya

 10. Ik heb giteren welgeteld 1 zakje paaseitjes mmegenomen voor echtgenoot. Helaas heb ik hem geholpen om het zakje dezelfde avond al leeg te eten. Ik schaam mij diep, ook voor echtgenoot, want ik had ze voor hem gekocht. Voor de rest heb ik 'normale' boodschappen gehaald en verders niets bijzonders. O ik jok, vorige week al een zgn paasbrood meegenomen, was in de aanbieding, anders had ik hem laten liggen.

 11. Bij de Lidl was het ook al zo druk. Ongelooflijk wat mensen allemaal in hun karren gooien.
  Ik vier geen Pasen. Pasen heeft van oorsprong ook niks met Jezus te maken, het was het hoogtepunt van de lente en heette Ostara. De vruchtbaarheids Eostre of Ostara werd vereerd in de vorm van (jawel) een haas. Moderne heksen en wicca's vieren dat feest nu nog. 😉
  De bijbel heeft zich allerlei van oorsprong heidense feesten toegeëigend om de bevolking makkelijker te kunnen bekeren. Kerst was Yule, het feest van het terugkerende licht.

 12. Ook hier was het afschuwelijk druk. Er waren zelfs geen karretjes meer. Dit had me moeten waarschuwen….. Ik heb alleen mijn normale boodschapoen gehaald. Voor ons geen paasetentje. Lekker samen genieten deze dagen en een gezelschapsspelletje. Niet omdat het pasen is, maar omdat dat zo gezellig is.

 13. Dan viel het op de markt mee. Gewoon wat extra.fruit meegenomen, lekker brood en net wat lekkers gebakken. Pasen is voor ons gewoon een lekker lang weekend en dan doen we altijd wat meer…

 14. expres al woensdag de meeste boodschappen gehaald en omdat mijn dochter het weekend bij haar vriend is en mijn eigen vriend heel erg druk is met zijn bedrijf en de verbouwing van zijn huis ben ik alleen en eet dus niets bijzonders, het enige wat ik gehaald had waren paaseitjes voor mijn dochter om mee te nemen want die is chocaholic hihi meestal zijn het M & M s die ze eet ,maar voor de afwisseling nu eens paaseitjes. wat ik wel doe is altijd inslaan na bijvoorbeeld de kerstdagen en nu de pasen,omdat een heleboel eten wat met die dagen niet verkocht is dan flink afgeprijsd is en kan het dan gebeuren dat mijn dochter in ze zomer of herfst ineens een chocolade letter of paaseitjes van me krijgt.

  1. Zeker chocoladeletters zijn geweldig. Ik heb dit keer een doosje (24!) Letters gekocht, na sinterklaas voor maar €3. Maak er bonbons, taarten, glazuur, saus en nog vanalles mee. Blijft gewoon heel lang goed.

 15. Hier een zakje paaseitjes en een boterlammetje met pasen, verder niets 🙂 Ik vind het zo kenmerkend, nergens tijd voor maar pasen moet wel een tweede kerst worden qua vreten, liefst 0% extra moeite.

 16. Ik wil leren containerduiken. Heb mijn aanvraag bij de voedselbank (ja, het is zover)twee weken geleden gestart. Nu kreeg ik te horen dat ze meer bewijzen van mijn onvermogen willen zien terwijl ik al 10 pagina heb gekopieerd en overlegd over mijn lasten en schulden. Nu moet ik nog meer kopiëren – het lijkt alsof ik een hypotheek neem of dergelijks. Ja, ik wil bij de weggegooide voedsel komen – containerduiken om het op te kunnen eten. Bij de officiële vuilnisbak genoemd voedselbank moet je eerst je opengesneden lege maag laten zien om wat door hun opgeviste containervoer te mogen nuttigen.

 17. Wat ben ik dan blij met een blog als dit. Te weten,dat ik geen uitzondering ben,als ik me niet door winkels laat overhalen om me vol te vreten met Pasen.

 18. Ik heb gewoon op dinsdag (zoals altijd) de weekboodschappen gehaald en toen vond ik het al drukker dan normaal!
  Ik ben blij dat ik niet vandaag of morgen nog de winkels in moet… Het gaat nergens meer over.

  Ik moet wel bekennen dat ik een paar extra dingen mee heb genomen, maar niks bijzonders hoor.

 19. Pasen gaat steeds meer op Kerst lijken, wat eten betreft. Mensen hebben nu ook karren vol. Ik doe daar niet aan mee en ik heb, dit jaar voor het eerst, niet eens paaseitjes in huis. Trouwens helemaal niets extra's te eten. Ik maak morgen hachee en dat eet ik met Pasen.

  Op zondag of maandag kijk ik de dvd van The Passion of the Christ, die ik een aantal jaren geleden heb gekocht, en dat is mijn Pasen. Heerlijk rustig, zonder de week daarna te hoeven uitbuiken of te lijnen.

 20. Ja hoor, ook in mijn wagentje lag een doosje geverfde eieren. Dit kreeg ik gratis bij een kilo kaas wat ik nodig heb om te racletten. Wij nodigen familie uit met de pasen en gaan gourmetten. Fijn bij elkaar met mensen, die ons dierbaar zijn. Het paasbrood voor bij de koffie bak ik zelf. Dus ook hier een gevulde boodschappenkar gewoonweg, omdat we met pasen 4 extra eters hebben.

 21. Ik ging gisterochtend boodschappen doen en was tot de tanden toe bewapend 😉
  Maar het viel reuze mee, van enige paasgekte was weinig te bespeuren. Natuurlijk stond er genoeg paas-onzin, maar ik heb het maar genegeerd. Wel wat extra's in huis gehaald, maar vooral verse dingen omdat de zus van manlief bij ons komt brunchen 2e paasdag. Zij maakt wat lekkere dingetjes, en wij ook, maar dan wel zelf he! En wat chocolade-paaseitjes gekocht voor de kids en 2 doosjes Tony Chocolonelly paaseitjes om weg te geven.

 22. Toen ik het boek consuminderen met kinderen van Marieke Henselmans las toen de kids klein waren en ik van tradities ben. Vieren wij pasen met het verhaal waarom het pasen is en we schilderen eieren. Die verstoppen we en dan krijgen ze een doosje met tony choclonely eitjes. Dan is de koek op. Ik heb ook wat takken forsytia uit de struik gesnoeid en versierd met eieren die ik uit de kringloop vandaan heb. Voor de rest een heerlijk langer weekend met het gezin

 23. Ik kreeg een heerlijk paasbrood van mijn baas en verder heb ik donderdag wat groenten en fruit gekocht. Zelf een lekker appeltaartje gebakken voor de visite gisteren. Verder geen fratsen, ik negeer het hele gedoe gewoon, hoef je je er ook niet aan te ergeren, want dat maakt de wereld niet anders. 🙂

 24. je ergeren aan wat anderen doen kost je enorm veel energie en dat levert je behalve misschien een maagzweer niets op, ik zorg altijd dat ik ruim van te voren alles binnen heb en hoef dit weekend dan ook niet meer naar de supermarkt.als ik al versiering koop voor de feestdagen ,dan doe ik dat het hele jaar door op rommelmarkten en in kringloopwinkels ,want dan kun je je hele huis versieren voor een paar euro als je dat zou willen hih

 25. Tjee, wat een zure reactiets van sommigen! Leven en laten leven is mijn mening. Allemaal fijne paasdagen met of zonder gekleurde eieren

 26. Tja, hier wel paasinkopen, alleen geen paaspizza's e.d 😉

  De hele familie komt hier brunchen, dus brood en afbakbroodjes gehaald en beleg. Verder maak ik een fruitsalade, zalmwraps en mini-quiches. En perssinaadappels voor lekkere jus d'orange (en de goedkoopste vol kleurstoffen yoghi voor dochter).

  Wou nog wel chocolade-eitjes kopen, maar het wad allemaal al uitverkocht 🙂

 27. De oplossing hier is mijn man sturen. Die ergert zich niet, neemt chocoladehaasjes voor de kinderen mee en klaar. Geen gedoe. Eitjes verven de kinderen, en ze gaan zo brood paashaantjes bakken. Gaat mee naar mijn schoonfamilie die de pastelkleurige eieren (natuurlijke kleurstof) en de lang niet perfecte (spelt) broodjes niet zo heel erg waarderen omdat het niet zo uitziet als in de allerhande. Ach ja. Ik glimlach dan maar en geniet er van. Je moet ergens beginnen toch?

 28. Gisteren deden man en ik de weekboodschappen,zoals meestal op zaterdag,het was echt druk en overal volle karren..,wij deden gauw onze gewone boodschappen en namen wat dingen mee voor het paasontbijt,gewoon broodjes,eieren,beleg en matzes.de kinderen verkochten paaseitjes voor hun school,dus die hoefde ik niet in de winkel te kopen.wij gaan straks naar familie,pasen vieren.vooral leuk om iedereen weer es te zien.Iedereen neemt wat te eten of drinken mee,de kinderen gaan eieren versieren en zoeken,het draait vooral om de gezelligheid,en niet om overvloedig eten,al zal er natuurlijk wel genoeg zijn 😉
  morgen zijn we thuis met het gezin,gewoon een gezellig ontbijtje met broodjes,matzes en eitjes.en bijkomen vd familie drukte van vandaag..
  fijne pasen!
  gr an

 29. Het viel mij van de week ook al op.. leken wel kerst-inkopen wat de mensen deden.
  Het enige bijzondere wat wij gekocht hebben was een paasbrood, en deze is al op ook haha

 30. Ik stoor mij ook gigantisch aan het over de top kopen van mensen. Waarom???? Geen flauw idee. Gisteravond was het op tv dat er zoveel gekocht werd en dat pasen langzaam richting kerst liep met inkopen. Ik heb een zak chocolade eitjes gekocht, gekleurde eieren om de vereniging in het dorp te steunen en allemaal een ijsje als toetje van 86 cent per stuk.
  Ik doe niet aan die onzin. Je kunt het ook wel gezellig maken zonder al die overdaad.

 31. Ik vind Pasen ook heel gezellig. Met alle vrienden brunchen. Afsluiten met champagne.
  Ik hoor dus ook bij die mensen met een overvolle kar met boodschappen. De brunch is een jaarlijkse traditie met zo'n 30 man. Doen we al jaren en iedereen geniet ervan. Echt heel leuk! We zoeken elk jaar weer eieren, die op dezelfde plek liggen, haha.
  Echt een gezellige dag!

  Groetjes Susan

 32. Heerlijke eerste paasdag gehad. Met mijn ouders naar de kerk en daarna met de familie koffie gedronken met zelfgemaakte kwarktaart, geborreld met als meest exclusieve hapje gevulde eieren [uiteraard zelf gevuld, heb je gezien wat die krengen bij de super kosten?] en wat kaas en worst en in de middag een kop soep en een broodje. Geweldig om van elkaars aanwezigheid te genieten. Wat een rijkdom!

 33. Wat valt het me weer tegen dat sommige o zo verantwoord levende mensen zich laatdunkend uitlaten over het koopgedrag van medemensen . Tsjonge tsjonge wat zijn jullie toch geweldig tevreden met jezelf. Oordeel toch niet zo !

  1. Ik zou mezelf totaal niet onder de 'o zo verantwoord levende mensen' willen scharen, maar ik sta hier gewoon echt van te kijken. Het is pure verbazing. Ik hoor overal om me heen dat mensen het zo zwaar hebben en dan is straks de winkel 1 (één!!) dag extra dicht en lijkt het net of de wereld vergaat! Dat je extra uitpakt met een feestdag, dat is logisch. Vaak krijg je visite, wil je er wat gezelligs van maken en eten is gewoon een manier om dat te doen. Maar waarom dan de rest van het jaar zo klagen over armoede en crisis, en vervolgens wel zo doen? Dat begrijp ik niet. Als je dat een laatdunkend oordeel vindt, dan is dat je goed recht. Jij kunt het anders ervaren.

  2. Je kunt toch niet weten of die mensen, die je van alles ziet kopen in de supermarkt , de rest van het jaar zo klagen over armoede en crisis ? Er zijn nog altijd massa's mensen die genoeg geld hebben om in de supermarkt van alles te kopen zonder op de prijs te hoeven of willen letten. En ja, het valt me op dat er op het koopgedrag van die mensen regelmatig commentaar is te lezen op de bezuinig/consuminder/ bewust leven blogs. Dat vind ik jammer, dat is toch niet nodig ? Komt zo betweterig en een beetje zuur over.

  3. het gaat llmm denk ik meer om de algemene tendens. Dit jaar is er weer 3% meer uitgegeven dan vorig jaar met pasen…en ik heb me daar ook over verbaasd ja. Nu je links en rechts zo vaak hoort dat de broekriem aangehaald moet worden vind ik dat best raar.

 34. Bij dit soort festijnen geef ik mijzelf de luxe om het te bestellen via internet. Zodra het tijdstip te boeken valt voor een zacht prijsje vul ik het virtuele boodschappenkarretje met gewone boodschappen (Je hebt soms een minimale besteding nodig, en de aanbiedingen zijn een paar weken van tevoren nog niet bekend) . Vlak van tevoren weet ik wat ik wil eten, en wat in de aanbieding is. Dan herzie ik mijn virtuele karretje en bestel ik dat definitief. En als ik niet aan mijn bedrag kom, dan bestel ik een groot pak wc-papierof een pak wasmiddel mee.
  Zo word ik niet in de verleiding gebracht tijdens mijn tripje door de supermarkt, ik loop niet het risico dat mijn slagroom is uitverkocht, ik hoef me niet te irriteren aan de heisa in de winkel, en ik sta niet eeuwen in de rij voor de kassa omdat iedereen zijn overvolle karren moet afrekenen. En het voelt zo luxe dat ik zelf de winkel niet hoef te trotseren in deze ‘derde-wereldoorlog-sfeer. Daar heb ik die paar euro dan wel voor over.

  1. Groot gelijk! Hier bezorgt helaas alleen de allerduurste supermarkt (die niet eens alles heeft, want: kleine buurtsuper) thuis, dus ik moet er dan toch op uit. Maar: ik kan altijd wel even op een héél rustig tijdstip proberen. Ik ben gelukkig niet afhankelijk van werktijden buiten de deur.

 35. Ik schaam me voor de overdaad in deze maatschappij. Muesli kopen? 50 soorten en kiezen maar. Het is consumeren en kopen maar. Ladingen van busjes met bestellingen want we hebben zoveel nodig? Er ieder weekend op uit want dat is leuk. Vol stress de kinderen stil houden en dan maar jakkeren over de weg naar een dierentuin ad 200 euro als je weer thuis bent lichter. En de lucht maar vervuilen. Vakanties het kan niet op en maar vliegen…..luchtvervuiling en geluidsvervuiling. En maar klagen. De een na de andere reclame waar dan ook. Of je wilt of niet. Ik merkte toen ik de libelle van de buurvrouw kreeg dat ik zelf zelfs hebberig werd door dit alles te zien. Ik schaamde me opeens weer diep. Meer en meer en we worden boos als we niet krijgen waar we toch recht op hebben? Kopen en kopen. Nieuwe inrichtingen je wordt er mee dood gegooid op tv. Hoe kun je nog tevreden zijn? Door niet te kijken en te lezen en eens te voelen en thuis te blijven. Carona dank je wel maar het is nog steeds te weinig ellende om mensen te laten realiseren dat we onszelf vergiftigen en niet het virus de schuld kunnen geven. .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.