Au, au, au in de portemonnee

Deze laatste paar weken van april worden waarschijnlijk nog even pijnlijk. In de portemonnee dan. Wat verwacht ik nog?

 • De btw moet betaald worden, waardoor m’n zakelijke rekening weer naar het nulpunt daalt. Die btw heb ik dan wel weer eerst ontvangen, dus dat is meer een kwestie van jezelf niet te rijk rekenen (hoewel je dat dan automatisch toch weer een beetje doet).
 • De auto is voor een grote beurt geweest, mocht €360 afrekenen. Omdat ik nu niet zoveel meer rijd, hoef ik waarschijnlijk pas volgend jaar weer, dus dat scheelt wel. En dan is het weer een kleintje, daarvan zijn de kosten meestal zo rond de €120.
 • De rioleringsmannen zijn geweest. De boel is in ieder geval vast doorgespoeld en we gaan nu zelf alles opgraven. Twee man, ongeveer twee uur bezig geweest en nog wat materiaal gebruikt, dus ik ben benieuwd wat we daarvan gaan krijgen. Ik ben bang dat het al snel op zal tellen tot zo’n €150. En dan is het probleem dus nog niet eens echt opgelost, maar is de boel tijdelijk even geregeld. 

Ik ga er maar even niet te lang over nadenken en hoop dat de kosten een beetje binnen de perken blijven, zodat we zoveel mogelijk kunnen doen van het verbouwingspotje dat ik tot nu toe heb opgebouwd. Verder maar flink werken, des te meer er binnen komt, des te makkelijker het wordt om een buffer op te bouwen. Straks komt namelijk ook nog de factuur van de accountant en dat is steeds ook weer iets van €1500.

Van de positieve kant bekeken schieten we met alles wel weer wat op én kan het tenminste betaald worden. Bovendien motiveert het mooi om verder nog extra zuinig aan te doen, want dat lukte in februari en maart toch wat minder!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. BTW ontvangen?? BTW moet je meteen afdragen nadat je de factuur de deur uit hebt gedaan, helaas.
  Maar gelukkig heb je goede debiteuren die betalen.

  Ook ik heb vandaag de opdracht gegeven voor de BTW afdracht per 30 april voor het bedrijf waar ik werk.
  Altijd spannend of het weer lukt om op tijd te betalen, immers 30 april valt op dinsdag. Het moet op de 30e binnen zijn.

  Volgende maand moet ik rekening houden met een tax ruling in verband met overdracht opstallen en grond. Spannend altijd. Ik hou van spanning.

 2. Oh ja, die btw… zo irritant! Ik trap er ook elk kwartaal weer in. Denk ik net dat alles meevalt, moet ik dat weer betalen 🙁 En ook autoreparatie en beurt in de planning. Ik ga dus aardig gelijk met je op maar die rioleringsmannen hoef ik niet hoor 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.