Drukke week!

Deze week was behoorlijk druk, dus ik heb maar weinig tijd gehad om blogjes te lezen of te schrijven. Gelukkig is er wel veel gebeurd en eigenlijk ook bijna alleen maar leuke dingen 🙂

– We zijn lekker weggeweest. Even heerlijk kunnen uitwaaien en uitrusten

– Ik heb wat klussen af kunnen ronden en weer wat facturen kunnen sturen

– De moestuin is inmiddels al voorzien van een aantal aardbeienplantjes. De rest heb ik inmiddels voorgezaaid in een bak (met wc-rolletjes enzo)

– Ik heb een mooie klus gescoord die half juni nog voor een flinke buffer-impuls kan zorgen

– Ik heb inmiddels weer redelijk grip op mijn financiën, hoewel ik kort gezegd wel kan concluderen dat de dikke impuls die ik deze maand aan mijn buffer e.d. had willen geven, als het ware verdampt is

– Met eten gaat het goed. Als ik onderweg of ergens anders ben, dan probeer ik wel op te letten, maar ga ik me niet in allerlei bochten wringen. Thuis is gewoon gezond eten en taal ik niet naar andere dingen. De Duitsland-voorraad gaat hard, maar wie weet gaan we binnenkort weer. Ik kreeg daarover ook een aantal mailtjes, o.a. over waar ik dan heen ging. Wij zijn tot nu toe bij Kaufland en Marktkauf geweest. Het amandelmeel was bij allebei €0,65 voor een zakje van 100 gram. Bij Kaufland waren de kruiden ook vrij goedkoop (zo rond de 60 of 70 cent per potje, maar dan wel heel veel soorten). Ook de biologische volkorenpasta vond ik meevallen (volgens mij net wat onder de euro voor een pak van een halve kilo). Ik had het idee dat er qua groente-fruit aanbiedingen en noten e.d. weer meer bij de Marktkauf was. Daar scoorde ik b.v. een flinke zak paranoten en cashewnoten. Wel moet ik zeggen dat ik in beide supermarkten dus nog maar één keer geweest ben, dus ik zal zeker dingen over het hoofd gezien hebben.

O, en bij de Kaufland hadden ze ook kokosolie voor iets van €3,76 per kilo. De gewone variant, niet extra virgin. Kokosmelk was weer veel duurder dan in NL, dat begon daar bij dik boven de euro voor een blikje, terwijl je het hier voor rond de 80/90 cent hebt.

De volgende keer dat ik ga, ga ik in ieder geval op zoek naar volkorenmeel en andere vormen van Stevia. Bij Marktkauf kocht ik een soort zoetstof-vorm, maar ik ben ook wel benieuwd of het in een soort kristalsuikervorm verkrijgbaar is. Ik heb het namelijk laatst in een suikervrije appeltaart gebruikt en hoewel de smaak prima was, kon de structuur naar mijn idee wel wat beter.

Maar voor het zover is, is het vandaag eerst lekker vrijdag. Ik heb niet veel deadlines, dus ga zo eerst even in het huis het een en ander doen. Dat proberen we nu bij te houden, waardoor het eigenlijk altijd wel redelijk netjes is en we niet als een gek hoeven te gaan schoonmaken op het moment dat er visite is 🙂

Heeft iemand nog tips voor producten uit Duitsland / dingen die ik op mijn volgende tripje na moet kijken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Oh de kokosolie is ook heel goedkoop. Bij welke afdeling staat dat?

  Amandelmeel haal ik er ook al bijna altijd of bij Aldi. en daar haal ik ok Tilsiterkaas 400 gr maar ik weet de pris niet meer. En als je rum drinkt bij lidl 54% heel goedkoop en heerlijk in cola.

 2. Zijn die duitse prijzen voor bio? Dat is wel veel goedkoper! Bij mij vandaan is de grens zeker een half uur rijden, dat vind ik niet rendabel, maar via internet lukt het ook om goedkoper in te slaan.
  Groetjes, Marjolijn.

  1. Voor wat bedoel je precies? Sommige dingen zijn wel bio, andere niet. Ik kijk altijd naar de ingrediënten en als je b.v. pindaolie hebt met alleen pindaolie als ingrediënt, dan maakt het mij niet zoveel uit of het wel of niet bio is, omdat er toch geen e-nummers e.d. bij zitten!

  2. Dan kan ik de prijzen niet vergelijken met de mijne. Ik eet zeker 90% bio. Als ik geen keuze heb is onbewerkt/geen E-nrs mijn 2e keus.
   Marjolijn.

 3. Wat fijn zo'n week vol leuke dingen. Ik volg je blog al een poosje met plezier. Wat goed dat je je eetpatroon zo goed weet vol te houden. Ik ben ook bezig om het een en ander te schrappen van mijn voedingslijst, maar heb er best nog wel moeite mee.
  Fijn weekend.
  Lieve groet, Mea

  1. Ik had voorheen vooral moeite met de lunch en die tijd erna, maar nu bak ik pannenkoekjes van amandelmeel en die eet ik bij de lunch, een stuk of 3/4 met wat geraspte kokos eroverheen. Die vullen zo goed (naast dan het ei, de wortel en andere dingen die ik dan eet), dat ik helemaal geen honger heb.

 4. Dat klinkt inderdaad als een hele goede week!
  Hier leek het wat minder te gaan, maar dat heeft met uitgaven van eerder te maken, en met dat we met een aantal dingen toch euroshopper inslaan 😉 Als ik terug kijk is het eigenlijk ook een hele goede week geworden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.