Even geen geld

Even geen geld. Dat kun je op allerlei manieren lezen en eigenlijk zijn ze nu allemaal ook wel van toepassing:

• We hebben even geen geld. Er staat nog wel wat op de spaarrekening natuurlijk, maar voor de lopende zaken is het even op en wordt het wachten tot de salarisboot over zo’n anderhalve week weer langs komt.
• Even niet praten over geld. Als het er niet is, moet het ook niet te groot worden, dus doe ik gewoon even op de andere manier of het er niet is en richt ik me op andere dingen.
• Me niet richten op geld, betekent wel dat hier lekker gebakken wordt. Ik heb tijdens ons vorige bezoekje aan Duitsland allemaal gezonde dingen gehaald en maak daar de lekkerste koekjes, soepjes, avondmaaltijden, enzovoorts mee. Heerlijk, zeker als je dan ook nog weet dat het bijvoorbeeld suiker- en glutenvrij is. Of alleen suikervrij, dat scheelt ook al een hoop.

Maar ook: even geen geld uitgeven, maar wél lekker een paar daagjes weg! We hebben een overnachting in een hotel cadeau gekregen en gaan daar deze week lekker gebruik van maken. Eten e.d. is inbegrepen, dus we kunnen zelf kiezen wat we wel en niet uitgeven. Zo lekker, om er even tussenuit te zijn en helemaal als je niet na afloop met de rekening gepresenteerd wordt! Onze laatste ‘vakantie’ was van eind 2010, daarna zijn we zelfs niet eens meer samen één nachtje weggeweest. Dat is ook niet zo makkelijk, omdat we toch altijd een beetje met de dieren zitten, die je niet aan iedereen over kunt laten.

Nu komt het er wel een keer van en ik heb er ontzettend veel zin in. Dat betekent dat het alleen maar weer makkelijker wordt om niet aan geld te denken, want ik moet voordat we weggaan natuurlijk wel al m’n werk af hebben en dat betekent dat ik werk voor 2-3 dagen in 1 dag moet doen. Hoewel ik de laptop voor noodgevallen wel meeneem, wil ik hem natuurlijk eigenlijk niet aan hoeven doen. Dus vandaag wordt het rondje langs de blogs iets korter en ga ik als een razende aan de gang. Voor het goede doel 🙂

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.