In herinnering

Vandaag is het precies een jaar geleden dat mijn poes overleed. Gewoon, een willekeurige donderdag in juli. Omdat ze blijkbaar ergens van op keek en zo de weg op sprong, net toen er verkeer langs kwam.

Bizar, hoe zo’n dag in je geheugen gegrift kan staan. Hoe alles dan ineens zo anders kan worden. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat de scherpe kantjes er wat vanaf zijn, maar als ik eerlijk ben: er zijn zoveel dingen die me aan haar herinneren en als ik die tegenkom, dan kan het weer net zo hard in slaan.

Daarom is vandaag ook wel een dubbele dag. Het is een dag van verlies, achteraf bezien in een jaar vol verlies, maar het is ook een dag waarop ik niet treurig wil zijn. Dus ik zorg vandaag voor een mooi bloemetje, ik maak een rondje langs haar favoriete plekjes en ik ga vooral heel dankbaar zijn voor wat er allemaal nog wel is en voor de mooie jaren die ze wél bij mij mocht zijn.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Heel veel sterkte. Veel mensen bagatelliseren de relatie die je met een huisdier kunt hebben, maar dat kan heel diep gaan. En je mist ze vreselijk als ze er niet meer zijn. Ik heb het ook al een paar keer meegemaakt. Nogmaals heel veel sterkte!

 2. Wat mooi dat je langs haar favoriete plekjes gaat en dat je gelukkig ook dankbaar kan zijn voor alles wat er nog wel is.

  Wij denken ook vaak nog terug aan onze overleden honden….ze waren toch 'n deel van ons leven.
  We hebben er nu nog wel weer 2 waar we ook heel blij mee zijn…maar ze zijn uiteraard weer heel anders van karakter.

 3. Veel sterkte met het verlies van je poes.
  Ik zit zelf nog midden in de rouwperiode: mijn poes heb ik 10 dagen geleden moeten laten inslapen. Ze is 19 jaar geworden en ook al die tijd bij mij geweest.
  En dan is het gemis best groot…
  gr. Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.