Lekkere saldo-impuls

Afgelopen week kwam er eindelijk weer eens een lekker geldschip binnen dat verdeeld kon worden over de buffer, de hypotheekrekening en de verbouwingsrekening. Het totaalbedrag lag rond de €1200 en volgens de 30/30/30 verdeling betekende dat dat er op elk van deze drie rekeningen zo’n €360 bijgeschreven kon worden. Dat voelt even goed! Vooral de buffer mag echt wel weer omhoog. Als die rond de €2500 zit (hopelijk uiterlijk in september), wil ik eerst het Emergency Fund weer volgooien. De €1000 die daarin zat, heb ik voor de tuin eruit gehaald.

Ik verwacht dat er komende maand wel weer ongeveer zo’n bedrag op m’n rekening gaat verschijnen, dus dan gaat dat weer de goede kant op. Ook zakelijk begin ik langzaam maar zeker weer iets meer vet op de botten te krijgen, hoewel het echt nog wel zaak is dat ik de boel wat beter op orde krijg, mijn werk wat verstandiger indeel en er ook met wat meer passie achteraan ga, iets dat er de laatste jaren toch een stuk minder is.

Maar: ondanks de ruimte voor verbetering ben ik in ieder geval al blij met deze impuls en het feit dat mijn totale saldo bij Moneyou nu in ieder geval weer begint met een 3, in plaats van met een 2. Voor de tuin was dat uit m’n hoofd gezegd een 4, dus als je bedenkt dat dat nog geen maand geleden is, dan ben ik daar best wel weer blij mee.

Verwachten jullie deze periode nog een impuls voor het spaarsaldo, of zorgt de vakantie eerder voor een (mini/voorziene/enorme) krater?

Volg Lekker Leven Met Minder ook op Facebook! 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Dat is altijd fijn zo'n impuls waardoor je de rekeningen aan kon vullen!
  Ook erg prettig dat het je zakelijk weer wat beter gaat, de rest zal dan ook wel weer op de rit komen, als je passie hebt is die heus niet zomaar weg, hooguit tijdelijk verstopt.

  Ons spaarsaldo is ook wat verbeterd gelukkig, we hebben eindelijk weer 'n kleine buffer. Moet nog wel hoger hoor maar dat komt goed.

  Fijn weekend!

 2. elke maand komt hier ongeveer het zelfde binnen, nou ja, enorm wisselend, maar tussen de 2 en 3000 zegmaar. van man en mij samen. deze maand niet bijzonder veel omdat ik vorige maand niet veel gewerkt heb door vakantie. maar ja inkomen gaat standaard naar de spaarrekening op dag van binnenkomst en daarna op de 1e van de maand een maandbederag naar de betaalrekening.. wel heeft man deze maand zijn 13e maand.. hij krijgt zijn loon om de 4 weken en in juli komt dat altijd zo uit dat er rond de 1e van de maand en dus 4 weken later rond de 28e weer loon komt.. 😉 dus juli spekt de spaarrekening wel altijd leuk! (en dus niet in december zoals bij de meesten… )

 3. O wat lekker dat de potten weer gevuld raken!
  Hier gaan we volgende maand op vakantie, maar dat betalen we vh vakantiegeld.
  Wel moest ik de bijdrage voor de middelbare school betalen, hup meteen 600 euro lichter! Wat een geld.

 4. Op dit moment teren we op ons spaargeld in. Manlief zit even tussen 2 banen in. (werkgever failliet) We hebben al anderhalve maand geen loon gehad dus we leven op ons spaargeld. In zo'n situatie mag je maar blij zijn dat je spaargeld hebt want alles gaat door, de hypotheek, je vaste lasten. We doen heel zuinig aan, geen grote aankopen etc. want we willen al het geld weer retour boeken naar de spaarrekening als het uwv een donatie doet.

  1. Klopt, dat is een waarheid als een koe: alles gaat door, inkomsten of niet. En er is over het algemeen maar een relatief klein deel waar je wat aan kunt doen, qua kosten. De grootste brok moet gewoon elke maand weer betaald worden.

  2. precies, en we zijn zuinig op dit moment en alle familie en buren geven steun en begrip. Buurvrouw wil zelfs een goed woordje bij haar baas doen voor een sollicitatie, top!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.