Schilderwerk

Gisteren ben ik maar weer eens begonnen met wat schilderwerk. Meestal is het de bedoeling dat ik op één plek begin, maar eindig (of eigenlijk begin) ik heel ergens anders. Dat was nu ook het geval. Ik wilde wat ramen schilderen, maar liep aan tegen het hang- en sluitwerk. Dat moet vervangen worden, maar ik heb de nieuwe exemplaren nog niet in huis. Daarnaast moesten de ramen eigenlijk open blijven om geen beschadigingen in de verf te krijgen, maar het weer was niet echt je van het. Dus: uiteindelijk heb ik een balk aan een hele andere kant van het huis geschilderd. Dat lijkt niet zo heel indrukwekkend en is het op zich ook niet, maar het is wel weer iets dat van het lijstje afgestreept kan worden. Die hele ruimte was namelijk al geschilderd, behalve dat ene balkje. Volgens mij is het later gerepareerd, ik weet het niet precies meer. Omdat er grotendeels toch al een laag verf op zat, heb ik de grondverfstap overgeslagen en gewoon twee keer lak eroverheen gedaan. Vanmorgen zag het er nog steeds prima uit, dus dan vind ik het ook wel goed.

En over lijstjes gesproken: ik moet er echt weer mee aan de gnag. Ik merk gewoon dat ik mezelf in de weg zit. Soms zit er ineens een hoop vaart in, maar andere momenten (en dat zijn er toch meer dan me lief is) heb ik echt helemaal nergens zin in. Dat kan best een keer en ik wil mezelf die ruimte ook echt wel geven, maar ik wil ook wel weer eens een keer gewoon enthousiast uit bed springen, blij met de nieuwe dag die er is. Het voelt nu soms wel een beetje alsof de nare tijden die ik in de afgelopen jaren heb gehad, zich gewoon voortzetten. Dat is natuurlijk zonde van alle mooie dingen waar nu juist ruimte voor is!

Dus: ik ga vandaag eerst even een beetje mijn mailbox doorlopen, heb overigens al buikspieroefeningen gedaan en goed ontbeten, en daarna een lijstje maken. Niet té ambitieus, maar wel gewoon weer proberen om tijdens werktijd aan het werk te gaan. Of niet proberen. Doen. Zo.

Springen jullie over het algemeen enthousiast uit bed voor een nieuwe dag, of niet echt? En hoe komt dat?

Volg Lekker Leven Met Minder ook op Facebook! 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Hahahahaha ik moet wel om je lachen. Die chaos is heel herkenbaar: van plan zijn om a te doen bij bij z uitkomen…

  Daarom zweer ik bij lijstjes… maar dat had je volgens mij al door…

  1. Echt zó dubbel is dat, aan de ene kant doe ik dan soms nog best wat, maar aan de andere kant zorgt de omweg ook weer voor een hoop chaos… En dat lijstje, dat heb ik natuurlijk nog steeds niet gemaakt, ga ik meteen doen…

 2. Ben een echt ochtendmens, dus ja, best wel… voor zover je het springen kunt noemen…
  Maak een stappenplan voor het schilderen en hou rekening met het feit dat je zo nu en dan door het weer een dag of zo moet wisselen… werkt echt hoor…
  Ja, lijstjes, hier liggen ze altijd op tafel zoals je inmiddels weet…
  Succes met de schildersklussen,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Ik ben echt een ochtend mens. Ik spring dan wel niet uit bed…. maar sta gewoon op. Vaak ben ik voor de wekker wakker, is dit 5-10 minuten van te voren dan sta ik gewoon op. Uitslapen in het weekend….. tot max 8 uur en ach als je door de week 6 uur opstaat is 8 uur uitslapen.

 4. ik ga elke dag vroeg uit bed ivm de kinderen. Maar toen ik nog geen kinderen had merkte ik dat ik minder energie had wanneer ik te lang uitsliep. Nu wil ik eigenlijk wel langer slapen, ben vaak nog niet uitgeslapen sochtends.

 5. uit mijn bed springen….?!??? De laatste keer? Kan het me niet meer herinneren. Tot 10 uur 's ochtends ben ik niet echt flexibel. Een wasmand of stofzuiger tillen gaat dan niet.
  Laat staan uit bed springen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.