Eindelijk weer een stapje verder!

Dit weekend ben ik eindelijk weer een stapje verder gekomen in de verbouwingsklusjes die op de lijst staan. De denkbeeldige lijst dan, want ik heb nog geen echte gemaakt. Project kantoor is namelijk af! Toen ik in dit huis kwam wonen, was het kantoor ongeveer het eerste dat aangepakt werd. Daar kwam namelijk binnen drie dagen de vloerbedekking voor, dus dat moest voor die tijd wel gestript en geschilderd kunnen worden. Uiteindelijk was dat een veel grotere klus dan het leek, duurde het nog een maand of 3 voor het goed en wel af was en werd het aan de ene kant een mooie ruimte, maar was aan de andere kant ook altijd goed te zien dat het het eerste project was. Waar daarna steeds gekozen werd voor strak gestukte muren, om maar iets te noemen, was hier nog dat lelijke (vind ik dan) sierpleister zichtbaar.

Om mezelf een beetje te stimuleren het werk weer goed op te pakken, besloot ik in februari het kantoor te laten stuken. Alles helemaal strak, daarna sauzen en opnieuw inrichten. Het stuken ging voorspoedig, maar het sauzen minder. Ik zou er hulp bij krijgen, maar het lukte steeds niet om dat goed af te stemmen, waardoor het uiteindelijk lange tijd stil lag. Dit weekend kwam er onverwacht wat tijd vrij en omdat ik het toch wel zat was en ik me bedacht dat als je iets wilt, je het meestal toch maar gewoon zelf moet doen, besloot ik 1 muur te doen. En dat werden er twee, en dat werd de hele ruimte, enzovoorts. Toen de latex goed droog was, heb ik de boel schoongemaakt en een deel van de oude inrichting teruggesleept. De rest wil ik nog even uitzoeken, maar op dit moment tik ik dit dus in een prachtig lichte ruimte, die zelfs nog een beetje hol klinkt. Binnenkort nog maar even een schilderijtje en een klok ophangen. Of twee, ik zal eens kijken wat ik overal nog heb staan 🙂

Ik ben wel ontzettend blij dat het nu af is en ook wel trots op mezelf dat ik het toch maar mooi weer gefixed heb 🙂 Het is in ieder geval prettig om niet meer in de woonkamer te zitten, want daar is toch vrij veel afleiding. Ik zat daar overigens – zeker met de kachel – echt heerlijk, maar je zit ook weer héél dicht bij de bank, héél dicht bij de tv, enzovoorts. Dit maakt het makkelijker om me ook echt een paar uur af te zonderen en aan werk te besteden, in plaats van steeds allerlei dingen door elkaar te doen. Tenminste, dat is de bedoeling! Vandaag is mijn eerste werkdag in mijn ‘nieuwe’ kantoor, dus ik kan het meteen in de praktijk testen!

Hebben jullie een leuk weekend gehad? En voor vandaag nog plannen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Fijn voor je. Een afgewerkt project geeft meteen meer ruimte voor inspiratie.
    Het weekend was zalig kort, zoals gewoonlijk, maar we tellen weeral af naar het volgende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.