Nieuwe vloer :)

Nog héél eventjes geduld en dan is het zover: de nieuwe vloer in de keuken komt erin! Voor wie het verhaal niet helemaal gevolgd heeft nog even de korte samenvatting: lekkage + 28 x bouwbedrijf laten kijken = na een maand of 10 eindelijk een oplossing = vloer die omhoog komt = gratis nieuwe vloer.

Jeej!

Je vraagt je af hoe het kan, maar blijkbaar is het veel goedkoper om een bestaande vloer te vervangen, dan er één te repareren. En aangezien de vloer in mijn geval al in het huis zat, minimaal 20 jaar oud is en al eerder behandeld (maar met mijn gebrek aan ervaring is het misschien meer ‘mishandeld’) was, ga ik daar dus behoorlijk op vooruit.

Natuurlijk niet helemaal gratis; bij dit soort incidenten moet je wel een eigen risico van €150 betalen, maar voor dat bedrag heb ik nu dus niet alleen een nieuwe vloer, maar ook een nieuw plafond, dat 100x mooier is dan het lelijke plafond (kunststofschrootjes in een bijna buitenaards ontwerp) dat erin zat. Daarnaast moest ik natuurlijk ook zelf zorgen voor de oplossing van het probleem, maar de €300 die ik daarvoor afrekende valt eveneens in het niet bij de stress die dit opleverde. En dan nog, in totaal €450 + nog eens €50 voor een pot verf voor een als nieuwe keuken, daar teken ik wel voor hoor! Zit er toch nog een positief randje aan iets vervelends als lekkage. Overigens was ik al superblij met alleen de hulp in het vinden van de oorzaak, dat ze blijkbaar ook nog eens alles vernieuwen/vergoeden was eigenlijk nog een beetje onverwacht en natuurlijk helemaal super. Vast minder als je net alles hebt vernieuwd, maar in mijn geval ga ik er dus eigenlijk alleen maar op vooruit.

Nu is de kans groot dat ik er zelf niet zo lang meer plezier van heb, maar het verkoopt wel fijner, als je weet dat er weer wat is opgelost en dat er iets nieuws in ligt waar mensen geen verrassingen mee hoeven te verwachten. Overigens vind ik het nog wel een beetje spannend; hopelijk is alles onder de vloer wel echt goed droog en zit ik straks niet met een half opengebroken vloer die nog 3 weken moet drogen, terwijl ik bezichtigingen heb…

Hebben jullie wel eens lekkage gehad? Hoe is dat destijds opgelost?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.