Verzekering: online of tussenpersoon?

tussenpersoon verzekering

Toen wij gingen samenwonen, hebben we vast een aantal van onze verzekeringen onder de loep genomen. Aansprakelijkheid en rechtsbijstand combineerden we onder mijn polis bij Inshared en auto en woonhuis lieten we even op het lijstje staan, omdat vriend daar nog even goed naar moest kijken. Hij heeft namelijk vrijwel elke verzekering gewoon via een tussenpersoon geregeld en houdt zich daar verder zelf niet zo erg mee bezig. Ik ben weer van de hele andere stempel: ik regel het liefst alles zelf. Na uitgebreid vergelijkend warenonderzoek natuurlijk.

Eerst…

Gebeurde er even helemaal niets. Tot vriend van het weekend ineens de geest kreeg. Hij regelde weer bijna 180 euro korting (voor het jaar) bij KPN, plus een half jaar gratis Film 1, hij loosde zijn eigen rioolabonnement à 120 euro in het jaar en informeerde of de auto niet goedkoper kon. Toen bleek dat het huis en de auto helemaal niet bij dezelfde aanbieder zaten, iets dat ik wel dacht.

Mooi dus, want dan kan het huis ook gemakkelijk over naar Inshared. Nu betalen we 35 euro in de maand, dat kan dan naar 18 euro ofzo. Dacht ik. Ik had namelijk in 2011 al een keer mijn ‘a-ha’-momentje gehad met betrekking tot woonhuisverzekeringen.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Addertje

En toen kwam het kleine addertje onder het gras vandaan: vriend vindt zo’n tussenpersoon wel fijn! Dus die wist helemaal niet zo goed of hij wel over wilde stappen. Met het huis kon het wel, want dat was niet via die tussenpersoon, maar kon het huis dan niet naar die tussenpersoon toe?

Nu hoef ik niet per se mijn zin door te drammen, maar ik wil ook niet meer betalen dan nodig is. Bovendien vond ik het een beetje ouderwets; is dat niet van de vorige generatie? Dat je denkt dat iemand het beste met je voorheeft, terwijl die ook gewoon z’n brood verdient met die vorm van dienstverlening? Lichte verontwaardiging was mijn deel toen ik het woord ‘ouderwets’ in de mond nam, maar we besloten toch even een offerte aan te vragen. Want: pakketkorting zou sowieso voordeel opleveren. Aldus de beste man.

Tussenpersoon blijft duurder dan online

De offerte is binnen en op het eerste gezicht lijkt hij aardig, maar niet goedkoper. Wel dan wat we hebben, maar niet dan wat we kunnen hebben. Dat viel vriend dan toch wel een beetje tegen, zeker in combinatie met een toch wat mindere dekking. Nu gaan we alles nog even precies op een rijtje zetten en hopelijk nog een paar tientjes per maand besparen, of dat nu via de tussenpersoon is of via Inshared (geen aandelen overigens, maar wel goede ervaring).

En nu was ik wel benieuwd: ben ik gewoon een beetje té online georiënteerd en bevooroordeeld als het gaat om tussenpersonen (overigens met reden: ik had een woekerpolis via zo iemand!)?

Of ben je gek als je tegenwoordig nog meer gaat betalen voor iets dat je ook zelf kunt uitzoeken? (Want ik lees wel alle voorwaarden, kleine lettertjes etc.) Wat vind jij?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Een tussenpersoon heeft een relatie opgebouwd met een hypotheekverstrekker of verzekeringsinstantie. Hij krijgt eerder zaken voor elkaar, zeker bij bepaalde calamiteiten. Goedkoop kan in bepaalde gevallen ook duurkoop zijn. Een goede tussenpersoon zet zich voor de volle 100 % in voor zijn klant. Zeker bij een eigen bedrijf kan en wil hij zich geen slechte recensie's veroorloven. Bij online afsluiten ben je een nummer. Alles hangt af van het product dat je afsluit en het vertrouwen dat je hebt in je tussenpersoon. Zoals bij alles heb je goede en minder goede. WMT

  1. Dat kan inderdaad, hoewel mijn ervaring met een online verzekeraar ook heel goed is wat dat betreft. Dat zal misschien niet voor elke maatschappij gelden, dat geloof ik meteen. De lage kosten moeten ook ergens vandaan komen.

 2. Ik zoek alles zelf online uit, dat is volgens mij de goedkoopste optie. Ik ga niet betalen voor iets wat ik prima zelf kan. Ik kijk alle verzekeringen ieder jaar na en vind bijna altijd een betere optie voor iets. Vorig jaar weer de inboedelverzekering, ik ben daarvoor Inshared naar de Nederlanden van Nu gegaan. Scheelt per jaar maar een paar tientjes, maar wie het kleine niet eert….. 😉

  1. Ik ga er altijd vanuit dat wat ik zelf zou kunnen dragen, ik ook zelf draag. Nederlanders zijn kampioenen in oververzekeren voor rampen die ws nooit komen. Ik verzeker me voor de grootste klappen en niet om tot in de puntjes verzekerd te zijn, dat vind ik voldoende.

 3. Ik van de vorige generatie doe alles online. Ik kijk naar de klant tevredenheid en de dekking.
  Bij schade kan de tussenpersoon meer voor elkaar krijgen
  Uit ervaringen die ik las in het blad van de VEH jaren terug, weet ik dat het heel belangrijk is dat je alle woonverzekeringen bij 1verzekeraar moet afsluiten. Als er iets gebeurt gaan die verzekeraars met elkaar onderhandelen. Jij kan wachten tot je een ons weegt of zo.

  1. Mijn ervaring is idd ook dat je alles wat met wonen te maken heeft bij een organisatie moet hebben. Anders blijven ze je doorverwijzen naar de andere verzekeraar! Niet grappig wanneer je op 1300€ zit te wachten..

 4. Mijn zwager is tussenpersoon, dus die regelt het allemaal voor ons.
  Laatst wel nog alle verzekeringen en mogelijkheden doorgesproken en wat dingen geschrapt en voor de auto overgestapt waardoor het nu allemaal weer wat goedkoper is.
  En wat Karin hierboven zegt; het is bij schade erg fijn het uit handen te geven dan dat je zelf moet gaan touwtrekken met de verzekering. Tussenpersonen krijgen dat toch beter voor elkaar!

 5. Ik ben zelf vrij mondig en heb eigenlijk nooit last bij verzekeringskwesties. De beste manier om dat af te dekken is overigens een goede rechtsbijstandverzekering. Die zou ik ook altijd los houden van de rest van mijn verzekeringen, omdat je meestal juist verzekeraars wilt aanspreken.

 6. Wij hebben beide, maar meer uit noodzaak dan vrijwillig. Alles prive gaat lekker online (alles voor de bodemprijs voor goede dekking). Maar voor het vastgoed kan je online dus bijna niks, aangezien dit als een zakelijke verzekering gezien wordt. Is beetje "custom made". Erg onhandig maar het is helaas niet anders. Premie's zijn overigens wel heel schappelijk en vergelijkbaar met prive

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.