Wisselen van woonhuisverzekering?

Op het moment hebben wij al onze huisverzekeringen via de bank lopen, die zijn tegelijk met de hypotheek afgesloten. Nu kregen we zaterdag weer een nieuwe polis en wat schetst mijn verbazing:
– De assurantiebelasting stijgt met 2,2% > balen, maar schijnt iets wettelijks te zijn
– De premie voor de woonhuisverzekering gaat met 5% omhoog, omdat er meer brand-en waterschades gemeld zijn > nee, we kregen geen korting toen er weinig gemeld werd
– Toch wel de mafste: voor het nieuw ontvangen papiertje (polis) mogen we €4,48 betalen! Naast de administratiekosten natuurlijk.

Ik heb net even rondgekeken en kom bij een andere verzekeraar een stuk voordeliger uit; ongeveer 15 euro per maand minder en ruim €100.000 meer dekking op het huis + het dubbele voor de inboedel (dubbele van nu). Ik geloof dat ik morgen even ga bellen om te kijken of deze premieverhoging reden is om direct op te kunnen zeggen en dan kunnen we meteen overstappen. Is wel de eerste keer voor ons, dus als iemand nog tips (of ervaringen met FBTO, want die heb ik op het oog) heeft: graag!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Die assurantiebelasting was bij mij ook verhoogd, daar kreeg ik bericht van. 5% verhoging van de brand en waterschade is wel erg veel! Helemaal belachelijk dat je voor dat papiertje moet gaan betalen. Volgens mij zou je gelijk over moeten kunnen stappen. Er is sinds vorig jaar volgens mij een regeling voor sportscholen, telefoonabonnementen en verzekeringen dat je die per maand op moet kunnen zeggen. Ik weet alleen niet of je van je verzekering dat jaar nog moet uitzitten dan. Ik ben benieuwd of je gelijk kan overstappen!

 2. Dat is jammer voor de bank dat ze zo'n goed betalende klant kwijtraken… :-))

  FBTO staat goed bekend. Via de vereniging eigen huis ktijg je nog meer korting voor deze verzekering.

  Een lidmaatschap van deze vereniging haal je er zo uit.

 3. Ik dacht inderdaad ook dat een wijziging in premie of voorwaarden een reden kon zijn om er direct vanaf te kunnen. Die verhoging vind ik fors, de reden waardeloos en als we dan ook nog eens 15 euro in de maand kunnen besparen, lijkt de keuze me makkelijk. Op internet lijken de reacties op FBTO ook vooral positief, dat is wel fijn.

 4. Zit je nu bij interpolis? Het schijnt dat de bankadviseur/bank ook zoveel premie krijgt als je de verzekeringen (uiteraard bij alleen een bepaalde maatschappij) samen met een hypotheek afsluit.

  Het lijkt me slim om over te stappen als je elders voordeliger uit bent en meer dekking krijgt. FBTO ken ik verder niet!

 5. Wij zitten bij Inshared. Bevalt prima. Alhoewel het schijnt dat als ze failliet gaan de andere verzekeraars het risico niet overnemen? Daar moet ik eens even achtereen.

  Verder vind ik Centraal Beheer (op mijn werk loopt hier het een en ander) erg fijn. Niet de goedkoopste maar perfect wat betreft schadeafhandeling. Alleen jammer dat je soms nog drie wachtenden voor je hebt…

  Zit je bij interpolis? Die worden van Achmea en ik heb begrepen dat hun voorwaarden nagenoeg gelijk worden getrokken met andere bedrijven die al onder die paraplu vallen?

 6. Oh, dan weet ik gelijk bij welke bank je je hypotheek hebt. 😉
  Interpolis schijnt vrij duur te zijn, ja. Ik hoor het van meerdere mensen. De blaadjes zijn mooi, met die visjes toch? Maar of dat nou 4,48 waard is… :s

 7. Ik zit met mijn inboedelverzekering bij FBTO, en mijn ouders ook. We zijn allemaal heel tevreden – mijn ouders hebben al wel eens wat gehad (ik niet, even afkloppen!) en werden toen prima geholpen. Dus als je van die andere verzekering af kan, zeker doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.