Nabeschouwing

Gisteren heb ik inderdaad ‘Je leven op de rit gekeken’, dus tijd voor een kleine nabeschouwing. Wat een verhaal, zeg! Al jaren geen werk hebben, twee auto’s voor de deur, aan één stuk doorroken en dan je 17-jarige zoon vragen om bij te springen. Als de coach dan vroeg of ze iets wilden doen, was het: ‘Nee, nu maar even niet’ of ‘Nee, we willen onszelf niet alles ontzeggen’. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er van moet zeggen. Aan de ene kant prettig dat ze in ieder geval uiteindelijk weer van de bank gekomen zijn én dat Edith wel gewoon rechtuit zei dat dingen ‘schandalig’, ‘onzin’ of ‘smoesjes’ waren. Aan de andere kant krijg je niet zoveel mee van tips e.d., waardoor het programma zich toch vooral leent voor verkapt leedvermaak of je vergapen aan de stommiteit van anderen. Ik weet dus nog niet of het hier vaste prik gaat worden, maar het was wel interessant om het tenminste één keer gezien te hebben.

Hebben jullie gisteren nog gekeken en wat vonden jullie ervan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Ik heb ook gekeken, en mij viel hetzelfde op:
  als eerste de opluchting dat Edith er gewoon fel tegenin ging, en niet al troostend en zalvend zoals John Williams steeds deed. Heerlijk, iemand die zei waar het op stond!
  Maar zoals je in mijn reactie gisteren kan lezen, had ik ook juist gehoopt op wat tips. Verder dan 'stoppen met roken, en doe die tweede auto er uit' kwam ze op financieel gebied niet. Daar hebben wij al niets aan, want vriend is al gestopt met roken (ik ben nooit begonnen) en we hebben maar 1 auto die keihard nodig is.
  Trouwens, we hebben wel kunnen zien dat ze het met die twee dingen eens waren, maar uiteindelijk bleven ze gewoon door roken, al deden ze dat niet meer in huis. En hoe die tweede auto te verkopen, en of dat wél gebeurd is, geen idee. Want dat lieten ze niet zien.

  Het ging toch echt vooral om het werk zoeken, en zelfs daar kwamen niet heel veel tips bij kijken. Jammer.

 2. Ik vond het erg lijken op Dubbeltje op z'n kant enzo. Er kwamen alleen standaardtips voorbij als een auto wegdoen, stoppen met roken, werk vinden, enzovoort. Echt inzicht in de uitgaven kreeg je niet.

  En ze verwachten zo'n beetje dat die mensen m.b.v. de coach in een week tijd alles op de rit hebben. Dat lijkt me niet erg reëel. Ik vond het wel goed om te zien dat ze sollicitatie-training kregen en dat vrijwilligerswerk bij de kinderboerderij leek me voor die man erg goed.

 3. Ik weet ook nog niet of dit vaste prik gaat worden. Ik vond het heel erg idd, twee auto's voor de deur, kettingroken, zoon van 17 die voor inkomen zorgt. Echt inzicht in uitgaven en tips waren er niet. Wat ik wel goed van was dat ze wat actiever moesten worden. Wel een beetje leedvermaak, voor de kijkcijfers.

 4. Tja, en het stomme is, eigenlijk snap ik wel dat als je werkt op die leeftijd, je kostgeld betaald. Dat moesten wij ook. En dat hoefde die knul blijkbaar niet, hij sprong alleen wat bij aan het einde van de maand. Ik bedoel… zoals ze het lieten merken ging het niet om een bijbaantje, maar om fulltime werk, en die jongen had nog zat geld voor dure bandshirts in plaats van een simpel zwart shirt van de zeeman. Ze liet het eigenlijk voorkomen alsof hij, met een fulltime baan, maar gewoon van hotel mama moest kunnen genieten, maar dat gaat natuurlijk ook niet helemaal op he! (en als het wel van een bijbaantje naast school/studie gaat, dan hebben ze dat dus onvoldoende laten zien!)

 5. Wat mij naast het roken en de 2 auto's en niet werken opviel was dat ze in de keuken zei dat ze echt van de aanbiedingen moest leven dat er wel een luxe keukenrol met motief achter haar hing.
  Dat was geen euroshopper 🙂

 6. Dat vele roken is én slecht voor je gezondheid én slecht voor je portemonnee. En twee auto's voor de deur.Belachelijk!

  Die man vond ik erg sloom. Kwam moeilijk in beweging. Als je je schouders er niet onder zet, kom je er niet.

  Ik weet niet of dit vaste prik word. Het is toch een beetje leedvermaak.

  Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.