Tv op de slaapkamer?

Ik heb een beetje een wisselende verhouding met een tv op de slaapkamer. Aan de ene kant vind ik het heerlijk om in bed tv te kunnen kijken en ligt het een stuk beter als je – zoals ik – geen reet ziet zonder bril (en ’s avonds/’s morgens geen lenzen in hebt) en het soms wel onmogelijk lijkt om een goede hoek te vinden waarin je én lekker ligt én je scherm (laptop/iPad) ziet én niet eindigt met een gezicht vol bril-strepen of hoofdpijn door verkeerde druk.

Aan de andere kant moet ik niet in slaap vallen met de tv aan. Dan heb ik de volgende dag helemaal zeker weten hoofdpijn. Ik weet niet precies waar dat door komt, maar heb inmiddels genoeg van dat soort ervaringen om te weten dát het zo is. Plus dat er ook regelmatig onderzoeken uitkomen die vertellen dat een tv op je slaapkamer helemaal niet zo’n goed idee is.

Op dit moment heb ik er geen staan, maar ik twijfel er wel over. Ik heb er een mooi plekje voor en het lijkt me, vooral om de eerder genoemde redenen, ontzettend relaxed. Helemaal nu de slaapkamer verder af is en dus echt een plek is waar ik gewoon graag ben. Bovendien loopt er net een kortingsactie, waardoor ik vrij voordelig een LED-exemplaar met smart-tv functie op de kop kan tikken. Ook wel fijn, aangezien ik hier alleen schotel heb en daar daadwerkelijk ’tv’ op aansluiten behoorlijk wat voeten in de aarde heeft qua kosten/aansluiten. Met een smart tv kan ik gewoon dingen via Uitzending Gemist en mijn Netflix-abonnement bekijken.

Ik was dus wel even benieuwd hoe jullie denken over een tv op de slaapkamer: goed idee of beter van niet? En waarom denk je er zo over?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Geen tv en dat bevalt prima! Lees liever een half uurtje dan tv te kijken in bed, dan val ik toch anders in slaap. Tis ruim 10 jaar geleden dat ik nog wel een tv op de slaapkamer had, bedenk ik me net, maar tv kijken vanuit bed lag toch niet zo lekker.

 2. Ik vind het heerlijk! Helemaal als ik een dag heb dat mijn lichaam niets wil. Dan heb ik een beetje afleiding van de pijn, en op zondag ochtend met de kinderen televisie kijken op bed met limonade en een kop koffie! Ik vind het genieten!

 3. Het word over het algemeen afgeraden. Ik zelf heb geen t.v. in de slaapkamer en wil dat ook graag zo houden. Vroeger wel 1, voor man, maar na de verhuizing is het er niet meer van gekomen, ook omdat we een kleinere slaapkamer hebben. Als we naar de grotere gaan, als dochter uit huis gaat, wil ik eigenlijk geen t.v. meer terug. Het slaapt beter in en rustiger door.

  1. Voor tv's zonder sleeptimer kan je er een countdownstekker tussenzetten. Die stel je in op kwartier,half uur, drie kwartier, uur.

 4. heb er jaren een gehad op de slaapkamer , maar nu bijna 2 jaar geleden heb ik hem weggedaan en ik moet zeggen als ik geweten had hoeveel rust me dat opgeleverd heeft had ik het al jaren geleden gedaan. ik blijf niet meer wakker om perse een film af te kijken en ik val ook niet meer in slaap om midden in de nacht wakker te worden omdat de tv nog aanstaat, nu kun je daar een timer voor gebruiken maar toch ben ik blij dat ik mijn tv op de slaapkamer weggedaan heb en er komt er ook geen meer. wil ik toch perse in bed tv kijken wat eigenlijk zelden voorkomt dan kijk ik op mijn laptop

 5. Hier wel hoor. Heerlijk. Als we moe zijn van een drukke dag maar nog een aflevering van een serie willen kijken dan zetten we hem boven aan. Dan liggen we maar vast roepen we dan. Het kijkt dan ook heerlijk vanuit bed. Na de serie zetten we hem uit en slapen lekker in.
  Ingrid

 6. Hier geen tv op de slaapkamer. De man zou dat best willen, maar ik vind het een stoorzender. Als alternatief zo'n groot ding beneden en boven niks.

  Maar als jij een tv wilt, dan neem je er toch fijn een op de slaapkamer? Zet er een tijdsschakelaar op en geniet ervan! 🙂

 7. wij hebben wel een tv op de slaapkamer. met kpn interactief en dus ook radiozenders. juist voor de momenten samen heel fijn 😉 rustig muziekje op. maar het helpt me ook om op tijd naar bed te gaan door in een pauze al naar boven te gaan ipv als een programma afgelopen is. ik kan ook boven dezelfde opnames kijken als beneden of bijv een programma pauzeren als ik nog even bezig ben met tandenpoetsen etc. blijf anders te lang beneden hangen… hier is het zeker geen stoorzender. man vindt tv niet zo heel boeiend. nu af en toe darten, maar valt er gewoon bij in slaap en mist zo de finale tussen van barneveld en van gerwen… ach ja. hij slaapt binnen 3 minuten (ik pas na minimaal een uur :p).. maar maak voor jezelf de afweging wat je wilt.. wat zijn de voordelen ? wat de nadelen ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.