Netflix wordt duurder

Sinds ik eind vorig jaar lid werd van Netflix, heb ik er behoorlijk intensief gebruik van gemaakt. Ik dacht wel eens over een maandje opzeggen, maar kwam toch tot de conclusie dat ik er eigenlijk te vaak gebruik van maak om dat te doen. Lees: elke dag toch wel. Dan kan ik beter opzeggen op een moment dat de gewone programmering weer van start gaat en ik dus ook wel op andere manieren leuke series kan kijken. Ook al is dat dan weer illegaal, één van de redenen waarom ik Netflix in de eerste instantie ben gaan gebruiken. Niet zo’n waterdicht plan dus…

Maar goed, wat ook niet echt leuk is, is dat ik mail kreeg dat de tarieven omhoog gaan! Als ’trouwe klant’ krijg je dan wel de garantie dat je in ieder geval het komende jaar niet meer hoeft te betalen, maar daarna komt er toch echt een euro per maand bij. Natuurlijk niet de wereld, maar het is in verhouding wél meer dan 10%. En als het niet hoeft, dan betaal ik het natuurlijk gewoon liever niet. Al was het tien cent. Tussentijds opzeggen wordt nu ook nog eens minder aantrekkelijk, omdat ik dan geen ’trouwe klant’ meer ben en dus direct bij het opnieuw aanmelden die euro extra ga betalen. Nu heb je dat er met één of anderhalve maand geen Netflix kijken ook alweer uit voor een jaar, maar toch. Veel duurder hoeft het van mij ook niet te worden, want ik heb ook al een Canal Digitaal-pakket van 18 euro en zoveel tv kijk ik nu ook weer niet.

Wat is voor jou de bovengrens qua kosten als het gaat om Netflix? En zou jij er je normale tv-pakket voor opzeggen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Geen Netflix voor mij. Ik wil niet nog meer betalen voor tv kijken. Als er 'niets' is in de zomer staat de tv gewoon uit, het seizoen begint bijna weer en de tijd die ik overhoud als ik geen tv kijk is heerlijk.

 2. Wij hebben sinds kort Netflix en ik zou er best mijn gewone kabeltv voor willen opzeggen. Zou hier momenteel ook niks uitmaken want we hebben al vanaf woensdag geen tv van ZIGGO. Echt schandalig, telefonisch onbereikbaar als je om uitleg wilt vragen en ze hebben geen idee wanneer het opgelost is.
  Gelukkig hebben we telefoon en internet van een ander bedrijf.
  Manlief wil graag kabel houden en HBO. Ik vind dat best duur. Bijna 30 euro per maand. Met Netflix zitten we voor vijf euro. Want we delen dat abonnement met een zoon. Veel programma's zijn online terug te kijken. En films kunnen we bij de bieb ook huren als ze niet op netflix zijn.
  Helaas kom ik met manlief niet veel verder. Hij wil voetbal kunnen blijven zien. Al kijkt ie eigenlijk alleen bij wk's en ek's.

 3. Ik doe het niet uit zelfbescherming. Zit nu al veeel te veel tijd achter pc en tablet en ook TV. Ik zou veel meer tijd moeten gaan besteden aan zaken waar ik echt blij van word. Ik weet zeker dat als ik Netflix heb dat er dan helemaal niets meer uit mijn handen komt.
  Lilian

 4. Voor mij een eenvoudig budget tele2 abonnement , geen hd kwaliteit, geen mogelijkheid tot opname of terugkijken etc, maar wel alle zenders voor maar 5 euro pm. Misschien in de toekomst netflix ipv mijn tv abonnement. Maar nooit 2 abonnementen tegelijk. Dat vind ik zonde van het geld.

 5. Je kunt tegenwoordig Netflix prepaid kaarten kopen bij Bart Smit. Misschien is dat wat voor jou? Dan kun je zonder verplichtingen kijken.

 6. Wij hebben alleen de gewone analoge tv dus geen extra kanalen ect dus Netflix is een welkome afwisseling als er niets op tv is.
  Maar ik heb helemaal geen mail gekregen over een verhoging?
  Wij zijn al vanaf het begin lid en delen het met 3 personen

 7. Ik kijk geen tv en heb ook geen Netflix. Ben zo blij met alle tijd die ik daardoor veel nuttiger/fijner etc kan besteden. Dus heel blij met onze keus. Scheelt ook veel geld 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.