Op de fiets

Op de fietsNu de regelmaat van wel/niet thuis zijn er weer een klein beetje in begint te komen, probeer ik maar te pakken wat ik pakken kan wat sport betreft. Mijn vaste ritme zit er voorlopig niet meer in, maar als ik een beetje mijn best doe, dan moet ik toch al snel wel weer op misschien drie lessen en nog een losse activiteit kunnen komen. In dat kader haalde ik (letterlijk) mijn fiets deze week ook weer uit het stof. Ik heb er eerst de hogedrukspuit maar op gezet, want die had ik écht te lang niet aangeraakt.

Meteen even op de fiets naar het dorp voor een mysteryshopopdracht en wat kleine boodschapjes. Dan is het bijna nog dubbel besparen, geen brandstof nodig én betaald krijgen voor een deel van de tocht. Bovendien zijn dat soort korte ritjes (heen en terug is bij elkaar iets van 8 kilometer) ook niet echt fantastisch voor de auto, volgens mij. Ik merkte wel dat het fietsen tegenwoordig meer moeite kost dan dat dat 20 jaar geleden was, toen ik elke dag naar school moest fietsen. Alles is toch wat stijver 😉 En je merkt natuurlijk ook wel het verschil tussen sporadisch fietsen of dagelijks fietsen.

Het was in ieder geval even lekker om te doen en ik hoop dat ik het met dit mooie weer nog wat vaker doe. Voor kleine boodschapjes die niet per se snel moeten kan het prima. Voor echt grote voorraad vind ik het minder handig. Bovendien lijken mijn banden niet helemaal in topconditie, dus misschien is zwaar belasten wat dat betreft ook niet het allerverstandigst. Het begin is er in ieder geval weer 🙂

Pak jij met dit mooie weer ook wel eens de fiets? Of ben je juist een hele regelmatige fietser?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. we hebben een auto voor de grote afstanden, maar verder nemen we altijd de fiets. Kinderen naar school brengen en halen +- 10 minuten enkele reis
  naar het werk +_ 15 minuten enkele reis, ook altijd op de fiets
  boodschappen doen we ook altijd op de fiets.
  Soms staat onze auto weken stil. 🙂

 2. Ik ben een echte mooiweer-fietser. Alleen merk ik dat het voor mijn conditie beter zou zijn om in alle weersomstandigheden te fietsen. Soms heb ik het gevoel dat ik de fiets niet vooruitgeduwd krijg en waait de wind hard om m'n horen. Kijk ik dan opzij in de berm dan zie ik dat de grassprietjes doodstil staan. Alleen met wind in de rug vind ik het echt prettig om te fietsen. (Erg he…)
  Mogelijk heeft de staat van mijn fiets er wel wat mee te maken. Het lijkt wel of de banden altijd half slap staan, ook al pomp ik ze net voor ik vertrek op. Ook gaat de fiets hinderlijk heen en weer. Misschien toch tijd om hem eens voor onderhoud weg te brengen zodat fietsen weer echt leuk word en ik het ook vaker ga doen.
  Lilian

 3. Aangezien zowel mijn vrouw als ik op fietsafstand van ons werk wonen, fietsen we eigenlijk altijd. In en om onze woonplaats gaat vrijwel alles op de fiets.
  Of ik ga bij slecht weer zelf met het OV; ik heb een business card van de zaak.
  Onze zoon brengen we ook op de fiets naar school, hoewel hij dit jaar nu zelf gaat. We pakken alleen de auto als we op bezoek bij familie en/of vrienden gaan. Nu de auto zo lang stil staat, hebben we onze station twee jaar geleden ingeruild voor een klein en zuinig model (Peugot 107). In de vakanties huren we dan een auto; dat kan er makkelijk uit. Sterker nog: sinds twee jaar verhuren we onze auto heel geregeld via SnappCar. Voor het geld hoef je het primair niet te doen (hoewel voor frequente en/of langere huurperiodes het de kosten heus wel wat drukt), wel voor het feit dat we zo het milieu helpen en natuurlijk diegene die zo af ten toe eens een auto nodig heeft. Gr. Barry

 4. Wij hebben een auto maar doen zo goed als alle verplaatsingen per fiets. Mijn man gaat al meer dan 30 jaar met de fiets naar het werk en krijgt daar sinds enkele jaren een belastingsvrije fietsvergoeding voor. Ik doe alle boodschappen per fiets en enkel als de afstand die we moeten afleggen te groot is (meer dan 15 km enkel) of als we te omvangrijke aankopen moeten doen, nemen we de auto. Onze wagen wordt vrij weinig gebruikt maar geen wagen hebben is voor ons geen optie omdat we dan niet meer op bezoek kunnen gaan bij ouders en schoonouders : openbaar vervoer naar hen toe is niet te doen en als we daar zijn, doen we meestal met hen boodschappen omdat ze het zelf niet meer zelfstandig kunnen. Mijn moeder moet ook vaak op controle naar het ziekenhuis en dan zijn wij ook altijd 'taxichauffeur' en staan in voor vervoer en begeleiding tijdens de raadplegingen en onderzoeken. Aangezien we weinig met de wagen rijden, komt hij vrij duur uit wat betreft verzekering, taksen…. maar anderszijds hebben we de luxe dat, als we toch vervoer nodig hebben voor onszelf of voor ouders en/of schoonouders, we de wagen maar uit de garage moeten halen.

 5. Ik fiets elke dag naar mijn werk, behalve als het rondom het vriespunt is om 0630…dan ga ik met OV en loop 20 minuten. Het is 16 km per dag. Ik houd er niet echt van, maar probeer het te zien als gratis gym. Marjolein

 6. Sinds, een paar weken heb ik een driewielerfiets en kan ik weer fietsen. Op een 2-wieler kan ik niet meer ivm geen controle op balans door krachteloze handen. Nu doe ik weet regelmatig boodschappen op de fiets, winkel ligt op 1,5 km en vaak ga ik daarna nog een blokje om. Ben blij dat ik die weer kan zeker met dit heerlijke fietsweer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.