Geld verdienen met mystery shopping

Ik krijg elke twee weken ongeveer een mailtje van een bureau voor Mystery Shopping. Wie niet weet wat het is: als mystery shopper bezoek je een winkel, voer je een bepaalde opdracht uit (bijvoorbeeld iets kopen of een vraag stellen, en vul je er daarna een vragenlijst over in. Je krijgt daarvoor een vergoeding die meestal ergens tussen de €10 en de €30 ligt. Ik ben er ooit als student eens mee begonnen en heb het daarna een hele tijd links laten liggen. Het uitbetalen ging nooit heel erg soepel en het was toch wel heel erg veel werk.

Maar gisteren viel het mailtje me ineens toch extra op. Na even vluchtig de lijst met mogelijkheden gescreend te hebben, bleken er best een aantal klusjes in de omgeving open te staan. De meeste zijn zelfs precies op fietsafstand. Geïnspireerd door het mooie weer en het gegeven dat elke cent extra op het moment toch wel heel bruikbaar is, heb ik me toch maar opgegeven voor zes klussen, ter waarde van bijna €100 totaal. Ik heb geen idee of ik er ook toegewezen kreeg en zo ja, welke/hoeveel, maar wat komt, komt en wat niet komt, niet. Ik heb me in ieder geval voorgenomen om dit weer een kans te geven, het is een mooie manier om wat bij te verdienen en tegelijkertijd om wat actief te zijn in de omgeving. Want hoewel ik fietsen echt wel lekker en leuk vind, doe ik het eigenlijk alleen als ik een doel heb. En dat lukt zo wel!

Heb jij wel eens aan mystery shopping gedaan en heb je tips/ervaringen die je kunt delen?

Ik heb zin in vandaag!Weg met de troep!!!

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Op Lekker Leven Met Minder schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

24 Comments
 1. Na verloop van tijd merkte ik dat degenen die mijn rapporten controleerden steeds meer naar kleinigheden zochten, die eerder goedgekeurd werden. Ik begon voor het tweede jaar op dezelfde plek te komen.
  Als ik toch ergens anders moest zijn, nam ik een klus daar in de buurt aan en bedacht me dat ik op die manier de autokosen drukte.
  Veel succes.

 2. Ik doe wel mee aan een variant ervan: vragenlijsten invullen voor wetenschappelijk onderzoek. Volgens de organisatie die er achter zit behoor(de) ik tot een interessante doelgroep. Maarr, net als Opnieuw Begonnen hierboven opmerkt ben je na een tijdje wat minder gewild, en wordt het minder interessant. Groet, Hsm.

 3. Ik heb het een tijdje gedaan. Nog altijd ingeschreven. Vaak zijn de bezoeken toch vrij ver uit de buurt. Maar soms is het wel in de buurt. Dan kijk ik even of ik er tijd voor heb op dat moment en of ik dat niet erg vind om te doen.
  De laatste tijd komt de timing steeds heel slecht. Maar het is regelmatig best leuk om te doen.

 4. Ik vond het heel veel uren geren en gevlieg voor heel weinig geld. Hier is het een dag lang winkels bezoeken. Per winkel 10 minuten. In de auto rapport invullen terwijl je collega naar de volgende winkel reed. Ik dacht dat ik het wel leuk zou vinden totdat ik door had dat het van hot naar her vliegen was voor bitter weinig geld.

  Hoe jij het omschrijft klinkt het beter.

 5. Ik ben ook mystery shopper, maar ik krijg al een hele tijd geen opdrachten (bij shopcontrol). Mag ik vragen waar jij mystery shopper bent? Zou ook graag weer wat opdrachten doen. Ik vond het altijd erg leuk om te doen.

  Roxanne

  1. Ik heb het ook een poosje voor Shopcontrol gedaan, maar daar heb ik al een tijd niets van gehoord. Ik krijg nu in ieder geval mailings van AQ Shoppers oid. En ik heb ook een tijdje voor een Deens bureau gewerkt, maar daar kan ik niet meer op de naam komen. Daar hoor ik overigens ook nooit meer iets van, dus voor hetzelfde geld bestaat dat niet meer.

 6. Ik ken iemand die het met veel plezier doet, meer voor de lol dan voor het geld. Maar zelf lijkt het me helemaal niet leuk, om verplicht te gaan winkelen eerlijk gezegd. Ik heb ook een klikken voor geld account, maar daarvan staat de oproep tot consumeren me erg tegen. Wat jij doet, heeft ook te maken met het toetsen van de servicegerichtheid van het personeel en dergelijke. Dus inhoudelijk interessanter.

  1. Klikken voor geld doe ik ook, maar puur om het klikken, ik weet toch van mezelf dat ik niet eens de aanbieding bekijk, laat staan iets koop. Als ik wel iets online 'moet' kopen, bijvoorbeeld een cadeautje ofzo, dan kijk ik wel altijd of het via een eigen referral link kan. Dat levert soms toch weer wat op.

  2. Hoeveel verdien je eigenlijk op jaarbasis met klikken? Ik klik ook onder het motto: alle kleine beetjes helpen. Ik denk zo'n 175,00 – 200,00 per jaar er mee te verdienen. Zet het direct op de spaarrekening en over 5 jaar is het toch 1000,00. Wat ik ermee ga doen??? Sparen!

  3. Ik denk dat ik ook op zoiets zit, maar eerder aan de €175 kant. Ik heb ergens rond oktober een uitbetaling van €70 gehad, daarvoor was het zeker een jaar geleden. Nu gaat het tegenwoordig iets harder en zit ik op dit moment weer op €50 aan clix. Ik laat het altijd staan tot ik het nodig heb, maar ben eigenlijk nooit hoger gekomen dan een wisselkoers van 140%. En 'nodig' is dan voor verbouwingen/aflossingen/spaarprojecten, niet voor een nieuw truitje, om maar iets te noemen 😉

 7. Ik doe zelf aan mysteryshopping via Helion Research; al een aantal keren gratis naar de kapper geweest (ze betalen de behandeling en daarnaast krijg je nog een vergoeding…ha!) en een paar keer electronicazaken bezocht, á 10-15 euro per keer. Het tikt echt wel lekker aan; ze betalen ook relatief snel -meestal heb je binnen zes weken wel je vergoeding binnen.

 8. Ik heb het van de andere kant meegemaakt: gecontroleerd worden door mystery-shoppers. We hadden het op een gegeven moment door omdat ze altijd na het afslaan van de kassa om een extra produkt vroegen, en dan moest je uit je hoofd de prijs uitrekenen. (We hebben het nu over 1994 ofzo 😉 )

  1. Ik had ook het idee, dat de verkoopsters al wisten in welke maand ze het konden verwachten. Als ik later in die winkel kwam, merkte ik dat het allemaal minder klantvriendelijk was.

   Misschien dat de verkopsters ook aangeslten zijn bij mystery shoppers, om te weten wanneer ze ze kunnen verwachten?

  2. Het is ook al bijna een jaar hetzelfde scenario, als het niet langer is, dus op een gegeven moment zal het echt wel eens ter sprake komen/dat ze weten om wie het gaat, al is het alleen al door dat scenario. Vind ik niet zo handig, want dan prik je er toch zo doorheen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP