Ik heb zin in vandaag!

Als het weer mooi weer wordt, dan merk ik dat meteen. Ik heb overal ineens veel meer zin in. Nadat we gisteren een dag flink aan de klus zijn geslagen, heb ik ook voor vandaag weer behoorlijk wat bespaarplannen. Ik heb sowieso twee sportlessen achter elkaar, dus mag aan het einde van de dag weer 2x sportschool bijschrijven. Mijn abonnementsgeld eruit halen lukt zo wel. Daarnaast heb ik een paar kleinere deadlines en dus ruimte over om aan wat grotere klussen te werken (= straks ook weer grotere facturen). Ook staat het uitpluizen van de voorraadkast (ik wil de komende tijd meer uit voorraad koken, mooie manier om geld te besparen en om te voorkomen dat dingen over datum gaan), het leeghalen van een nachtkastje dat ik via MP verkocht heb (€40 rijker!), het – eindelijk – plakken van mijn fietsband (minder brandstofverbruik én lekker in de buitenlucht bewegen) en eventueel nog wat gipsen (vast als isolatie voor de winter en zelluf doen, dus ‘gratis’). Maar het is maar net even zien of ik daar nog aan toe kom, want deze maand is het vooral belangrijk om een beetje om mezelf te denken.

O, en slecht-nieuws-berichten sla ik vandaag ook gewoon lekker over. Ik heb geen reden om de krant/nieuws te lezen, dus dat ga ik ook mooi niet doen. Zal me ook flink wat tijd schelen!

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. De maand Mei gebruiken om er een mij-maand van te maken! Wat een prachtig idee. Daar ga ik ook nog wel iets mee doen denk ik.
  De slecht-nieuws berichten wil ik eigenlijk de hele week wel overslaan. Ik heb geen zin in nare dingen deze week. Het begon goed en het is tot op heden nog altijd heerlijk. Het weer helpt mee en dat lijkt zo te blijven. Daardoor laten mijn plantjes steeds meer en meer hun kopjes zien.

 2. Een klusje doen van de kleine-klusjes lijst waarvan ik wekelijks 7 aan de kant probeer te krijgen (tip: deel een klus in in kleine deelklusjes, dat motiveert het best). Voor vandaag staat op het programma de gordijnen wassen van de slaapkamers. Dat doe ik niet op nachtstroom, want gordijnen moeten zo snel mogelijk na het wassen aan de lijn om kreukels te voorkomen. Het is er een schitterende dag voor, de machine doet het meeste werk en ik kan toch weer een vinkje zetten straks!

 3. De kinderen hebben vakantie, dus het is hier vandaag wat rommelig. Ik moet aan het werk, en alle was moet worden opgevouwen. Maar ik hoef gelukkig niet meer de deur uit, want de boodschappen heb ik al gedaan.

 4. Vandaag donkere luchten en veel onweersbuien gezien en gehoord, maar ik moest toch werken. Heb wel zin in morgen, want morgen ben ik vrij en blijft het droog, dat komt goed uit want er moet het een en ander geschuurd worden.
  Maar voor het morgen is…..:
  wens ik je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.