Terug: getrouwd en wel

Het was hier de laatste weken even rustig, omdat het offline enorm druk was. Hoewel we alles best mooi hadden gepland, kwam onze trouwdatum ineens wel héél snel dichterbij. En de dagen waarop ik mooi blogs had willen schrijven voor tijdens de vakantie, werden ineens gevuld met ballonnen blazen, lastminute afspraken, passessies en nog heel veel meer. En toen was het ineens 19 juli. De dag waar we al die maanden zó naar toe hadden geleefd.

De dag

Dan is het natuurlijk spannend of de dag ook zo mooi wordt als je vooraf hebt gedacht. Om eerlijk te zijn had ik nooit heel lang nagedacht over een bruiloft an sich. Veel verder dan het idee om ooit eens te trouwen én zo’n mooie jurk te dragen, was ik niet gekomen. En als je zo’n dag normaal alleen als gast meemaakt, weet je ook niet zo goed wat je je erbij moet voorstellen.

Dat laatste begreep ik pas écht toen het onze dag was. Het was prachtig: van de voorbereidingen met mijn moeder en schoonzusjes tot het moment waarop de bruidegom me kwam ophalen, van de ontvangst door de daggasten tot het moment waarop mijn vader me in de kerk weggaf. En van het moment van de openingsdans tot de laatste ronde happy hardcore jeugdsentiment.

Het lijkt een lange dag, maar de tijd vliegt voorbij. Vanuit je eigen blije bubbel is het een aaneenschakeling van hoogtepunten. En dan geloof ik dat ik nog niet eens de helft van wat er allemaal gebeurd is heb meegekregen 😉

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De foto’s

En omdat ik jullie natuurlijk ook regelmatig heb ‘verblijd’ met bruiloftsgerelateerde artikelen, leek het me niet meer dan eerlijk om ook wat foto’s van de dag te delen. Vandaag zijn we op de kop af 3 hele weken getrouwd, dus dat leek me het perfecte moment. En ik heb net de foto’s binnen, dus dat helpt ook mee 😉

Ons ‘statieportret’ 😉
De jurk! Echt heel ‘bos-proof’ was hij niet, maar daar gaat het op zo’n dag natuurlijk ook niet om!
We konden op dit prachtige plekje buiten zitten. Met het zonnetje erbij, omringd door de natuur, heb je eigenlijk geen extra versiering nodig!
De taart! Heel eenvoudig en héél lekker! Op de dag zelf heb ik er overigens weinig van op (behalve op mijn gezicht, met dank aan mijn lieftallige echtgenoot), maar de dag erna heb ik er ook even goed van kunnen proeven.
Toast-momentje! Eerst helemaal niet aan gedacht, maar gelukkig kwam de trouwambtenaar in ons voorgesprek met dat idee. Dat was echt de perfecte overgang van de ceremonie naar het taart eten!
In de kerk sloten nog meer vrienden en familie aan…
Feest!! Onder muzikale begeleiding van Timemaud

Je ziet het misschien wel: we hebben een geweldige dag gehad. We zijn ontzettend verwend met aandacht, lieve woorden en mooie cadeaus. En we zijn stiekem ook best een beetje blij dat het ‘gewone’ leven nu weer verder kan gaan 😉

De financiën

We hebben het vorig jaar wel eens gehad over trouwen, en over wat we daaraan uit wilden geven. Toen het van idee naar realiteit ging, bleek al snel dat we daarin iets te optimistisch waren geweest.

Na wat onderzoek hebben we het budget bijgesteld. Ik dacht dat we daar nog royaal overheen waren gegaan, maar dat blijkt niet het geval te zijn geweest. Eigenlijk was alleen de huwelijksreis een enorme uitschieter; daaraan waren we bijna twee keer zoveel kwijt dan gepland.

We zouden in de eerste instantie naar de Dominicaanse Republiek gaan. Na het bericht over de annulering, hebben we na veel wikken en wegen voor de Malediven gekozen. Een droombestemming waar we eerder ook al naar hadden gekeken, maar die we vanwege de kosten hadden weggestreept.

Uiteindelijk hebben we de spaarpot toch omgekeerd en geboekt. En: geen seconde spijt van gehad.

We hadden ons echt geen betere plek kunnen wensen voor een honeymoon: een kleinschalig resort, alleen voor volwassenen, all-inclusive én met eco-keurmerk. Terwijl ik dit schrijf, regent het. Gelukkig hoef ik nu alleen mijn ogen maar te sluiten om weer éven daar terug te zijn. Of even naar deze foto te kijken…

Note to self: voortaan niet meer meedoen aan ‘complimentary photo shoots’, want dan wil je de foto’s uiteindelijk tóch hebben 😉

Maar goed: de bottom line is dat er een flinke krater in de spaarpot is geslagen en dat het dus hoog tijd is om de budgetten weer goed af te stoffen. En eigenlijk vind ik dat ook helemaal niet erg: ik voel me momenteel zó rijk, dat ik niet eens zou weten wat ik nog meer zou willen.

Hmmm… misschien 48 uur in een dag en een winterslaap 😉

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Nog gefeliciteerd, klinkt als een heerlijke dag met mooie fotos.
  Kan je mooi op terugkijken idd .Veel geluk samen!

 2. Gefeliciteerd!
  Ik weet niet of je zelf de keuze maakt voor de advertenties op je website maar er staat er nu een van scheiden.nl tussen. Dat lijkt me niet helemaal de bedoeling ?

 3. Wat een ontzettend mooie jurk. En die foto’s, prachtig! En je spaart ook voor zaken die belangrijk voor je zijn – dat waren de trouwerij en de huwelijksreis zo te horen zeker – en daar gaat het om!

 4. Wat een fantastisch mooie foto’s! En fijn om te zien dat je als bruidspaar zelf ook een leuke dag kan hebben.
  Heel veel geluk verder met elkaar!

 5. Wat gaaf om hier ook van mee te mogen genieten! Van harte gefeliciteerd en veel plezier met het uitspreken van je nieuwe achternaam ?, daar heb ik het eerste getrouwde half jaar vaak stralend bij gekeken ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.