Wat wil ik?

Afgelopen week kwam ik een mooi plaatje tegen, met de tekst ‘Don’t think about what can happen in a month. Don’t think about what can happen in a year. Focus on the 24 hours in front of you & do what you can to get closer to where you want to be.’ Ik vond ‘m zo mooi, dat ik hem hem uitgeprint om er wat vaker naar te kijken.

Zelf ben ik niet zo erg van de lange termijn. Wel van langetermijndingen, zoals sparen, plannen maken die niet bepaald binnen een dag kunnen worden uitgevoerd, enzovoorts. Maar nu al werken aan iets dat ooit misschien in de toekomst eens een keer uitgevoerd kan worden? Dan moet het wel ongekend motiverend zijn. En ik zeg dan ‘ongekend’, omdat ik dat letterlijk bedoel. Ik geloof niet dat ik ooit al ergens jarenlang keihard voor heb gewerkt, tenminste, niet bewust. Je komt soms wel eens in dingen terecht, zoals de verbouwing, maar dat was niet echt een bewuste stap of iets dat ik op dat moment helemaal goed overzag. En de projecten binnen die verbouwing waren vaak ook dingen die dan hooguit een paar maanden om een bepaalde inspanning (meestal hard werken en sparen) vroegen.

Maar feit is wel: als je niet speciaal doelen stelt en niet echt nadenkt over waar je wilt komen, dan is de kans groot dat je binnen een mum van tijd tien jaar verder bent en er niet echt wat veranderd is. Nu vind ik mijn leven op dit moment prima, maar ik heb ook nog wel wensen en dromen.

Dus als ik bedenk waar ik naar toe wil, dan is dat grofweg een mooi, behapbaar, toch ietwat vrijstaand huisje met lage lasten, waar ik met vriend/man en eventuele kind(eren) prettig en gezond kan leven en waar op allerlei fronten voldoende ruimte is om leuke dingen te blijven doen. En met die ‘leuke dingen’ bedoel ik dan dagjes uit enzo, maar zeker ook (grotere) reizen. Die reizen hoeven geen maanden te duren, maar qua bestemming wil ik daar eigenlijk geen beperking in hebben.

Dat is dus niet dit huis. En dat zijn dus niet de lasten die ik nu heb. En dat zijn ook niet alle spullen die ik nu heb. Dus wat doe ik daaraan? In de komende 24 uur? Kleine stapjes zetten. Tóch die prullen op Marktplaats zetten. Tóch dat ene bod accepteren. Tóch dat gras maaien, ook al heb ik er vandaag even niet zoveel zin in. Tóch snel die werkklus afmaken, want dan kan het afgestreept worden en kan er weer geïncasseerd worden.

Natuurlijk hoeft het hele leven niet in het teken te staan van dit soort dingen, maar als ik het tijdens kantoortijden maar af en toe even kan bedenken, om me net door die volgende klus heen te slaan, dan ben ik volgens mij al een heel eind!

Zit jij al ‘in’ je toekomst, of werk je er nog aan? En waar wil jij naar toe? Laat je je daardoor ook motiveren als het gaat om wat jij in de komende 24 uur doet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Ik ben dit jaar (waarschijnlijk ook voor het eerst in mijn leven haha) heel bewust aan een lange-termijn project begonnen. Namelijk afvallen! Er is nu 20 kilo af, ik wil nog 25 en ik ben me er heel bewust van ik waarschijnlijk pas over een jaar klaar ben.
  Ik stel maandelijkse doelen: niet alleen over kilo's maar bijv. ook bepaald gedrag "In juli ga ik 3x per week wandelen" of "in oktober wil ik elke dag vier glazen water drinken) en ik haal ze bijna altijd. Af en toe ruim ik m'n kledingkast op en koop wat bij. En zo kruip ik langzaam naar beneden.
  Ik heb geen haast, een jaar is zo voorbij en dan ben ik klaar. Ik beschouw het echt als een ontdekkingsreis en ik vind het heel gaaf!

  1. Heel veel succes ermee! Dat klinkt als een goede aanpak, want volgens mij werkt zoiets alleen als je echt je levensstijl aanpast, en dat lijk je op deze manier prima te doen. Komt vast goed en je kunt inderdaad beter de tijd nemen dan overhaasten en daarna weer jojoën.

 2. afvallen—> al een tijdje bezig met savonds na 20.00 niet meer eten
  sparen—-> daar werk ik nu aan door niet teveel geld uit te geven en vanmiddag bij de AH aanbiedingen in te slaan
  een schoon huis—->ik ga zo opruimen
  een rustig hoofd—-> straks even lezen ter ontspanning, de kinderen komen vanmiddag weer uit school dus daarom onder schooltijd goed voor mezelf zorgen. En to do lijstjes maken met wat ik vandaag wil doen, wat is er haalbaar?

 3. Grappig dat we hetzelfde doel hebben. Proberen daar op te focussen is best lastig met alle verleidingen die op de loer liggen. Leuke blog. Succes met het behalen van je doelen.

  1. Dat is inderdaad grappig! En inderdaad, die verleidingen liggen vaak zo erg op de loer… Maar ik heb wel het idee dat me er bewust van zijn al helpt. Dan nog af en toe een wake-up call en dan ben ik toch aardig op weg. Kan een stuk beter, maar babystapjes hè…

 4. Grappig dat we hetzelfde doel hebben. Proberen daar op te focussen is best lastig met alle verleidingen die op de loer liggen. Leuke blog. Succes met het behalen van je doelen.

 5. Het is sowieso heel fijn dat je weet dat dit huis is wat je niet wilt in de toekomst. Je kunt je nu gaan richten op wat je dan wel wilt en inderdaad dat huis te koop gaan zetten… Gewoon doen dus! Je zult zien dat het gaandeweg steeds duidelijker wordt wat je echt wilt, maar volgens mij weet je dat al… Bovendien kun je je plannen altijd weer veranderen. Ben heel benieuwd waar je voor kiest komende tijd, succes!

 6. Wij hebben lange termijn doelen wat betreft sparen (een dakterras over een jaar)
  Maar voor de rest (net begonne met een eigen bedrijfje) en het huishouden/ ruimte in m'n hoofd en zolder 🙂 doe ik het ook met kleine stapjes. Ik maak voor de volgende dag altijd een planning, soms zelfs met tijden erbij bijv:
  Van 9.00-11.00 werken aan bedrijf -concrete dingen erbij-
  11.00-11.30 fruit eten en tablet 11.30- 12.30 zolder opruimen etc…
  Dat werkt voor mij op "werkdagen" heel goed.
  Als de kindjes thuis zijn doe ik het minder of niet, maak ik een klein lijstje wat ik die dag wil doen….
  Op deze manier zijn de stapjes klein, kan ik toeleven naar het "ontspanmomentje" dus nog even goed de taken af maken…
  Groetjes nicole

 7. Zeker. Door het me voor te nemen voor dag of week kan ik me er beter toe zetten. Dit weekend ging ik een afspraak plannen bij de Kamer van Koophandel. Vandaag of morgen lezen over de belastingaangifte voor ondernemers (gedaan ondertussen, allebei). Zo ben ik ook gemotiveerder!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.