Verhuisnieuws

Nou ja, ‘nieuws’ is een wat groot woord, maar het begint nu wel allemaal steeds echter te worden. Vandaag komt de makelaar nog een keertje voor wat aanvullende informatie en ik ga ervan uit dat eind van de maand alles de lucht in gaat. En dan is het wachten! Of eigenlijk niet, want ik moet nog steeds wat ruimtes opruimen die niet op de foto zijn gegaan, maar die natuurlijk niet worden overgeslagen als er een bezichtiging zou komen. En ook al die andere dingen gaan door: kasten leeg eten, spullen opruimen, spullen weg doen, bananendozen scoren bij de plaatselijke supermarkt, de tuin bijhouden, die paar perkjes een beetje onder controle houden, enzovoorts.

Qua tijd is het niet altijd even makkelijk, maar op zich heb ik er allemaal wel zin in. Het is ook weer lekker om ergens naar toe te kunnen werken. En voorlopig heb ik nog zoveel te doen, dat ik waarschijnlijk keihard zou schrikken als het binnen een maand verkocht zou zijn. Nu moet je daar in deze tijd toch al niet vanuit gaan, maar ik ben en blijf een echte optimist.

Ik vind het allemaal wel behoorlijk spannend! Het is eigenlijk voor het eerst dat ik zo’n ‘bijzonder’ huis verkoop (lees: niet een rijtjeshuis of appartement) en alle andere keren ging het supersnel. Tenminste, voor mijn idee. Misschien dat het toen ook wel paar maanden geduurd heeft, maar ik weet er vooral nog van dat de overdracht gewoon wat later was, omdat dat toen beter uit kwam. Maar het verkoopgedeelte ging vrij soepel, als in: bijna direct een paar afspraken en daartussen zat ook beide keren de koper. Nu kan dat natuurlijk weer zo gaan, maar je weet het niet. Het kan alle kanten op. Dus ik blijf het voorlopig nog wel even spannend vinden, denk ik!

Vinden jullie een huis verkopen ook spannend, of kun je daar wel heel nuchter tegenaan kijken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Ja joh, je huis verkopen is superspannend! Je gaat er nu trouwens vanuit dat het een aantal maanden duurt voordat je je huis verkoopt. Ik ging ervan uit dat het minimaal een half jaar zou duren voor ik het mijne zou verkopen (de huizen van de buren stonden resp. 2 en 3 jaar te koop…) en ik had het mijne in 13 uur tijd verkocht. Aan onbekenden. Zo kan het dus ook gaan, dus huppetee van je bank af en aan de slag! Enne… potentiele kopers kijken ook IN je (vaste) kasten, keukenkasten, vaatwassert enzo… ;-)))

  1. Oh, dat laatste is héél goed om te weten. Ook wel logisch denk… Dan heb ik nog wel even een slag te slaan 😉 En ik hoop natuurlijk dat er gewoon direct kijkers zijn die kopers blijken te zijn, maar ik probeer mezelf ook een klein beetje te behoeden voor teleurstellingen, want als ik denk dat het meteen al verkocht is, dan duurt elke week natuurlijk lang. Maar ik hoop natuurlijk wel een beetje op zo'n spoedig verloop als bij jullie. Dat was echt ongekend!

  2. Ons huis was in twee weken verkocht. We hebben het zo leeg mogelijk gemaakt voor foto's en bezichtigingen. Heel VT-wonen… Los spul ging in de wasmand bij een bezichtiging en een wat groter ding (bijv hondemand) in de auto 🙂

   c.

 2. Succes!, ik vond het zeker spannend, zouden er wel kijkers komen!, na 6 weken was het verkocht, en toen pas kwamen de tranen;),was toch wel emotioneel, we zijn daar getrouwd, kinderen gekregen, ons eerste echte koophuis was dat, en nu ben ik zo blij weer in ons nieuwe huis waar we weer nieuwe herinneringen gaan maken.

  1. Dank je! En mij gaat het ook wel iets aan het hart hoor; veel zelf aan gedaan, prachtig plekje… Maar goed, soms komen er ook betere, mooiere en andere dingen voorbij en dan moet je wel eens een sprongetje wagen om daarna inderdaad weer een prachtige nieuwe toekomst op te bouwen!

 3. Precies, en dan het onderhandelen, afwachten of de financiering rond komt, ander huis zoeken, verhuizing regelen, hypotheek regelen.
  Wat ik bij ons heel fijn vond was dat mijn man en ik de taken zo goed konden verdelen. Hij deed de administratieve regelkant (hypotheek, onderhandelen enzo). Ik deed de praktische kant. Dus spullen in pakken, het huis aan kant houden, huizen op funda kijken 🙂 Dat laatste was het leukst 😀
  Wat ik ook spannend vond was dat we heel snel uit ons huis moesten van de kopers en we nog niets anders hadden. Even leek het erop dat we iets moesten huren en dus twee keer moesten verhuizen. En als je tijdelijk iets huurt zit je er meteen een half jaar aan vast. Met een vakantiewoning is dat wat anders, maar dat leek me met mijn gezin niet zo'n handige oplossing. Wij hebben een dikke drie weken bij mijn ouders kunnen logeren als tussenoplossing.
  Toch nog even in Friesland gewoond. Dat was eigenlijk onze wens, maar helaas was er geen werk voor manlief in Friesland.
  Ben wel blij dat het de Betuwe is geworden, al is het wel ver weg van mijn familie.

 4. Spannend!! Logisch dat je het spannend vindt, zelfs ik vind de verkoop van JOUW huis al spannend 🙂 Hopelijk sla je gauw een koper aan de haak!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.