Kleine boef

Sinds een dag of twee… een kitten in m’n huis! Het is maar een opvang van een paar dagen, maar wat is dat poepig zeg! Hij is buiten gevonden, had ontzettend veel honger en liet zich dus vrij makkelijk pakken. Eenmaal binnen lijkt hij redelijk aangepast. Hij moest even wennen aan z’n behoefte doen op een bak, maar ik heb nu de eerste tekenen gezien van dat hij dat begint te begrijpen. Als het overigens een ‘hij’ is, daar ben ik ook nog niet helemaal uit.

Verder vindt hij het vooral lekker om te kroelen, maar dan moet hij meestal wel even opgehaald worden. Zelf rent hij bijvoorbeeld wel op de kat af (die daar niet zo blij van wordt, maar gelukkig niet slaat), maar bij mensen blijft hij nog iets meer uit de buurt. Overigens is het wel heerlijk spinnen en knorren als je hem dan op schoot hebt, maar dat is volgens mij weer typisch kat. Vooral alles lekker weerstaan, maar als het dan bevalt, het je dan toch mooi wel laten gevallen.

Ik heb eigenlijk (behalve ooit toen ik 4 was) nooit kittens gehad, dus vind het best wel een beetje spannend. Wat moet je wel doen en wat niet? Ik heb nu overal maar wel de kittenvariant van gehaald, qua eten enzo. En hoewel ik liever heb dat een kat zelf komt, pak ik deze regelmatig op om te kroelen, zodat hij daar toch aan gaat wennen. Na het weekend verhuist hij van stekkie, maar tot die tijd komt de volledige zorg toch even op mij terecht.

Dus wie tips heeft: ze zijn van harte welkom!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
    1. Dank je, het is inderdaad echt een schatje. Als hij tenminste niet stelselmatig overal poept, behalve in de bak… En hij heeft al een plekje, dus hij blijft hier maar kort. Maar daarna zie ik hem ook nog wel regelmatig hoor, dus ik vind het ook wel goed. Ook met verhuizen enzo in het achterhoofd wil ik er nu eigenlijk zelf hier in huis niet permanent meer dieren bij.

  1. O, wat schattig en wat lief van je dat je hem opvangt! Misschien mag hij wel blijven… 😉 Een paar tips, niet als betweter, maar als poezenmoeder… Kijk uit met touwtjes (ook van jaloezieën en zo)en speelgoedjes die hij om zijn nekje kan draaien! Kijk uit met openstaande (draai/kiep)ramen! Katten hoeven geen melk te drinken, krijgen ze diarree van. Een kleine kattenbak met een beetje grit, altijd vers water, droge brokjes en (een beetje) natvoer zijn prima. En natuurlijk kun je hem oppakken om lekker met hem te kroelen, liefde geef je nooit teveel! Heel veel plezier met hem!

    1. Ook geen kittenmelk? Gewone melk had ik wel van gelezen dat het slecht was. Verder staat alles er, of zorg ik dat het er regelmatig bij staat (water is er wel, maar eten zet ik af en toe even neer, omdat de grote poes het anders opvreet). De kattenbak negeert hij helaas nog. Vannacht leek hij er wat in gedaan te hebben, maar overdag was het er weer precies naast…

    2. Ik zie kittenmelk als een puur commercieel product waar veel geld aan te verdienen valt…'In de natuur' drinken kittens melk bij hun moeder en daarna niet meer… Water is prima voor hem, zijn voedingsstoffen haalt hij uit zijn brokjes en natvoer. Het kan dat hij nog moet leren waar de bak precies staat… Hij probeert het wel… De eerste dagen dat Momo en Lhasa als volwassen poezen uit het asiel bij ons kwamen, gingen ze alleen 's nachts naar de kattenbak. Overdag niet. Het was net alsof ze wachtten tot wij in bed lagen en dan gingen ze naar de bak. Misschien omdat ze nog te bang en onzeker waren om ook overdag te gaan? Na ongeveer een week gingen ze ook overdag naar de bak. Misschien gaat het bij jouw kleintje ook zo, hij moet hoe dan ook nog aan alles wennen. Veel plezier met hem dit weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.