Sportschool opgezegd – en andere dingen

Ik ging al een poosje met wat minder plezier, als ik al ging, dus ik heb de knoop vandaag doorgehakt en de sportschool opgezegd. Voor nu scheelt het me vanaf 1 augustus €35 per maand. Ik denk wel dat ik nog op zoek ga naar een andere sportschool, maar dan hoop ik eigenlijk op een adresje waar je voor ongeveer €20 onbeperkt kunt sporten. Volgens mij moeten die er ook meer dan genoeg zijn. Dan kan ik toch dat weer een beetje opbouwen, maar levert het alsnog een besparing op.

En in de tussentijd is het gewichtheffen (inpakken en opruimen), hardlopen (achter de kat aan, maar ook écht nog wel eens met Evy!), hopelijk straks weer skeeleren (als het droog blijft, want ik heb vorig jaar nieuwe skeelers gekocht en ben er erg zuinig op, dus als ze me daar vertellen dat de lagers niet nat mogen worden, dan wil ik geen risico lopen) en – ook heel belangrijk – genoeg slapen. Vooral dat laatste schijnt ook erg gezond te zijn. En wie ben ik dan om dat in twijfel te trekken!

Er kwam helaas van de week ook minder goed nieuws: bij één familielid is kanker vastgesteld en bij één familielid zijn er poliepen gevonden. Dat eerste lijkt er tot nu toe redelijk goed uit te zien, maar het duurt nog tot ongeveer eind van de maand voor daar meer zekerheid over is. Dat andere moet nog onderzocht worden; daarvan is het nog niet duidelijk hoe ernstig het is. Wel las ik op internet dat poliepen wel vaker voorkwamen bij mensen uit die leeftijdscategorie. Maakt het nog niet minder spannend, maar dat is dan wel een beetje een geruststelling.

Verder is hier op het moment weinig nieuws. Ik ben druk bezig met verder opruimen, spullen wegdoen die ik toch niet meer nodig heb en werk. Dat laatste heb ik redelijk onder controle; ik heb afgelopen twee maanden zo hard gewerkt, dat er zowaar weer een buffertje lijkt te komen 🙂 Hopelijk blijft dat zo en kan ik straks weer een keer mijn pensioenpotje aanvullen!

En nu ik eraan denk: ook met de kat gaat het erg goed. Brokjes hoeft ze dus écht niet meer, maar ik geef haar sinds de operatie alleen nog maar van dat Renal-voer en daar doet ze het erg goed op. Haar vacht ziet er beter uit dan ooit, die vieze lucht is helemaal verdwenen en ze jaagt af en toe echt als een malle door het huis.

Als je er lid van bent (geweest): wat betaal jij voor je sportschool? En heb je nog tips voor het vinden van een nieuwe?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Ik betaal 14,95 pm aan de sportschool en kan 24 uur per dag terecht. Dit is zonder dansen enz. Maar daar geef ik niet om.

  1. Zulke ruime openingstijden zijn wel heel fijn! Ik wil zelf wel graag groepslessen, omdat ik dan ook echt een half of heel uur (of langer) iets doe. Fitness ben ik niet zo'n grote fan van. Dansen hoeft overigens weer niet, dat kan ik voor geen meter.

 2. Ik heb een jaar abbo gehad bij een goedkope maar ben na 6 maanden gestopt. Wat een verschikking. Instructie die alleen maar met elkaar loopt de kletsen en meisjes staan te bekijken. Vieze kleedkamers en dat gedoe met hangslotje. Nee ben weer terug bij mijn oude vertrouwde sportschool. Niet goedkoop maar zoveel relaxter om te sporten. Wellness zit er ook bij, maar daar betaal ik niet voor omdat ik mezelf niet zo snel in een sauna zie gaan.

  1. Viezigheid zou ik ook wel snel klaar mee zijn. Ik vind sportscholen op zich al niet de meest frisse gelegenheden (meer het idee dan dat ik echt iets te klagen heb), maar als je het dan ook nog echt ziet/merkt… BRRR!

 3. Ooit een abonnement gehad op een goede sportschool, 60 euro per maand, en daarmee ben ik voorgoed verziekt voor de goedkope sportscholen… Wat een trieste, vieze bedoeling is het daar zeg. Hier hebben we basic.fit en fit.for.free, kun je voor 15-20 euro onbeperkt terecht. Wat samantha hierboven ook al zegt, treurig personeel en treurige voorzieningen. Ik ga er nog liever rondjes om de parkeerplaats rennen dan er binnen te moeten gaan. Ze zijn goedkoop, en daar is alles mee gezegd.
  Maar misschien is het in jouw woonplaats (per ongeluk dan) wél een goede ervaring… ik ben benieuwd 🙂

  Maar voor mij is het de meerprijs waard om bij mijn fijne sportschool te sporten, al ben ik nu door 4 kinderen in 6 jaar al een tijdje niet meer lid. Dit najaar hopelijk weer oppakken 🙂

  1. Ik ga ernaar kijken! Maar idd, ik wil wel een fijne sportschool hebben, waar ik dus ook daadwerkelijk naar toe ga. Eentje voor 20 euro waar je met een stok nog niet naar binnen wilt is natuurlijk ook zonde van het geld.

 4. Wat is het doel om naar de sportschool te gaan? Meestal de stok achter de deur…en meestal haak je dan juist af. Misschien kan je een loopmaatje of skeelermaatje vinden. Gratis en toch een stok achter de deur.

  1. Mijn doel om naar de sportschool te gaan is om te sporten, ook als het weer bijvoorbeeld minder is. Maar als het op de sportschool steeds minder leuk wordt/de instructeurs elkaar wel in heel rap tempo afwisselen, dan ga ik toch minder, merk ik. En dat is zonde van het geld.

  1. Ik denk dat ik daar idd nu even voor kijk. Misschien dat ik me dan nog niet direct inschrijf, want een heel abonnement betalen voor alleen weekenden vind ik wat te gortig, zeker als je bedenkt dat we in de weekenden vaak al van alles te doen hebben, maar voor straks is het wel handig.

 5. Ik betaal 32,50 per maand, maar heb buiten een mooi sportcentrum, ook groepslessen. Daarnaast aquajoggen want er is een zwembad bij en een sauna, bubbelbad en kinderbadje. Ik geniet er 3x per week van. Ben meestal 2-3 uur per keer aanwezig. En als ik dat deel door het aantal uren ben ik nog geen euro per uur kwijt. Daarnaast douche ik me daar altijd.

  1. Dat is dan idd wel voordelig! De groepslessen (mits leuk) vind ik ook een grote plus, omdat ik dan in ieder geval bezig ben. Bij de sportschool douchen vind ik dan weer helemaal niets, maar als je dat niet erg vindt, dan scheelt dat natuurlijk ook!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.