De poes: het vervolg

Gisteren was een spannende dag; de poes zou onder narcose moeten. ’s Morgens bijtijds gebracht en aan het eind van de middag kon ik haar weer ophalen. Het lijkt erop dat het wel heel hard nodig was (het zat in haar bekje echt niet goed), maar dat het ook heel goed is gegaan. Ze eet alweer wat, zit gewoon op de bak, ligt lekker op de bank en op schoot en doet niet veel anders dan anders. Voorlopig krijgt ze nog antibiotica en volgende week moet ze even een keer terug voor controle. Of eerder, als het slechter gaat, maar daar lijkt het nu niet op 😀

Ze heeft nu ook een bloedtest gehad, waaruit blijkt dat het idd niet zo goed is met haar nieren, maar ook niet zo dramatisch dat ze meteen aan de medicijnen moet. De DA wil het eerst even aankijken, ook qua herstel van deze ingreep nu. Haar nieren werkten op dit moment nog goed genoeg om zelf gifstoffen af te kunnen voeren, dus dat is fijn.

Het blijft natuurlijk nog steeds even aankijken, maar ik vind dit al wel een opluchting. Hopelijk knapt ze weer helemaal op en kan ze nog jaren mee!

Net als vrijwel alle bezoekjes aan de DA, was deze ook niet echt kosteloos. De schade was ruim €260. Gelukkig zat dat nog net in mijn dierenpotje, maar het betekent wel dat ik weer even bij moet sparen. Begin dit jaar stond hij op €500, maar daar is nu nog maar €30 van over. Als je dan ziet hoe hard het gaat, ben ik blij dat ik daar een potje voor heb en het niet bijvoorbeeld uit het boodschappengeld moet toveren ofzo.

Spaar jij apart voor kosten rondom huisdieren?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

26 Comments
 1. Wat fijn dat het weer beter gaat. Nu maar hopen dat ze zo goed blijft gaan!
  En nee, wij sparen niet apart voor dat soort kosten. We hebben één buffer; voor alle soorten van onheil.

  1. Haha, ja, zo kun je het wel noemen eigenlijk: alle soorten onheil! Maar heb je dan een minimumbedrag in gedachten? Want betaal je daar dan bijvoorbeeld ook een vakantie of verbouwing van? Of hoe spaar je daarvoor?

  2. Hier ook alleen een algemene buffer, en een reservering voor dingen die je gewoon ziet aankomen: onderhoud auto, belastingen, contributies etc. Van die algemene buffer wordt idd ook de vakantie betaald, is het beneden het minimum gaan we gewoon niet op vakantie. De hoogte van de buffer: 1/2 bruto jaarsalaris netto

 2. Jazeker! En niet alleen een potje voor de dierenarts, ook de huisarts moet zo nu en dan it eigen zak betaald worden. Nou ja.. niet de huisarts, maar een voorgeschreven zalfje of tabletje dan hé?

  Wat fijn om te leen dat het met poes al zo goed gaat! Het is en blijft altijd spannend..

  1. Ja, klopt! Het blijft echt spannend, maar alles ziet er eigenlijk heel goed uit, gelukkig! En hier ook een potje voor idd dieren, maar ook voor gezondheid (als in: zorgverzekering, eigen risico, dat soort dingen). Voor de zekerheid!

 3. Wij sparen elke maand €25.00 voor onze pup die wij in mei gaan ophalen. Dit doen wij ipv een dierenverzekering. De "gewone" dierenarts kosten als inentingen ed. betalen we daar niet van. Meer voor extra's als ziekte/ongevallen.

  1. Wij willen dat blijven sparen. We hebben ook wel een gewone buffer, maar zien dit echt als extra spaarpotje voor grotere kosten zoals je bij ouder wordende dieren toch kan krijgen. En voor het geval ze iets ernstigs zal krijgen.

  2. Ik zou juist voor een pup wel een verzekering afsluiten, het kost ruim 100 euro voor het 1e jaar, mochten er uit eindelijk toch afwijkingen naar boven. Komen kunnen veel kosten gedekt worden, bij onze 1e hond besloten we het zelf te sparen,, duizenden euro's. Kosten. Onze 2e hond, is na een paar maanden geopereerd aan een vergroeid neusje, dit werd voor 80% vergoed. Die vergroeiing vond pas na 3 maanden plaats. Verder had ze geen klachten dus na het 1e jaar de verzekering weer opgezegd.

 4. Als katten wat hebben, dan moet je wel van steen zijn om dit niet erg te vinden.
  Mooi dit potje.

  Mijn kat wilde nooit meer op de bak, want mevrouw was liever buiten. Inde zomer maakte ze overuren. Jouw kat op de boerderij op de bak? Heel bijzonder. Je hebt een lieve kat.

  1. Ze is ook alleen binnen hoor, dus de bak is de enige optie. Ze taalt voor 95% van de tijd niet echt naar buiten zijn en omdat ze al een dagje ouder is (lees: niet altijd even helder) en hier best veel auto's rijden, laat ik haar niet meer naar buiten.

 5. Fijn dat er nu iets meer duidelijk wordt over de kat.
  Ik spaar hier niet meer apart voor,alles gata op een grote hoop. Tot voor kort had ik wel een aparte dierenartspot, oa met geld voor entingen en zo en dus om pech op te vangen. In de praktijd kwam het erop neer dat de pech altijd vele malen hoger was dan de hoogte van depot en dat dan alsnog het merendeel van de biffer werd gehaald. Nu worden tegenvaller waar mogelijk van de lopende rekening betaald en loopt het echt in de honderden euro;s dan hebben we daar de buffer voor.

  1. Mijn potje is €500, daar red ik het tot nu toe steeds mee, maar ik merk dus wel dat als er echt wat aan de hand is, het echt snel weg is. Dan moet de buffer er idd ook aan geloven, hoewel ik nu dus wel eerst het potje weer ga vullen.

 6. Wat fijn om te horen dat het allemaal goed is gegaan. Hopelijk wordt poes weer helemaal de oude en kan ze nog heel lang mee.
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

 7. 260 euro is echt een fooi. Het gebit van mijn kat kostte 460 euro!
  Heb ook nog een oude hond van 14 jaar met nog 1 hoektand met veel tandsteen en wilde die tand er eigenlijk graag uit hebben.
  Weet nl niet of ze er last van heeft.
  Verwijderen van 1 hoektand kost ruim 400 euro!

  Dierenartsen vinden zichzelf de slechts betaalde academici.
  Ze maken nu al jaren een inhaalslag.
  Die hoektand zit er nog steeds (andere da durfde de narcose niet aan bij bejaard besje).
  Sorry, maar ik ga geen 400 euro betalen voor 1 tand trekken. Dan kan ze ook 800 euro vragen of 1800 euro.
  De da vond het een ok bedrag, want ze was er wel drie kwartier mee bezig!
  Hoe hou je dierenleed in stand, denk ik dan?
  Ik zie heel veel dierenleed, omdat het gewoon niet meer te betalen is. Triest!

  Evert

  1. Oei, dat is helemaal veel! Ik zat eerder bij een andere dierenarts die echt heel veel duurder was. Daar was ik denk ik ook zeker het dubbele kwijt geweest. Nu was de behandeling ongeveer €160 en zat de rest in medicijnen en wat operatiemateriaal. Antibiotica is vrij duur, merkte ik, want daar betaalde ik laatst ook al een keer iets van €45 voor.

 8. Hier van de week 400 euro kwijt en nu vandaag 35 euro voor 4 kilo voer, speciaal dieet dus.Dat is van tijdelijke aard hoor, maar de hond was van de week dus bij de da en kon 400 euro aftikken!!
  Maar goed, ik heb er niet echt een dierenspaarpot voor,kan het wel betalen zonder in de problemen te koen maar ik denk weleens aan mensen die het dus niet breed hebben?Hoe doen die dat?

 9. Ja wij hebben een potje voor dierenarts kosten, mocht dit hoger uit vallen kunnen we altijd nog een greep uit de buffer doen. ( als is die op het moment helemaal leeg)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.