Open Huizendag: de naweeën

Zaterdag was het dus Open Huizendag. Gisteren schreef ik er al wat over en nu ik wat bekomen ben van alle drukte, merk ik toch wel dat het ook weer effect heeft. In de eerste instantie heeft het op Funda weer gezorgd voor een uitschieter van jewelste. Normaal zitten mijn statistiekjes deze maanden een beetje op 230-260 echte bekijkers/aanklikkers per week, voor afgelopen week waren het er meer dan 1.000!

Ik heb de lijst met adresgegevens van kijkers inmiddels even doorgestuurd naar de makelaar. Gezien de fases waarin de kijkers zich bevonden, denk ik niet dat daar heel snel iets uit gaat komen, maar ik ben wel heel benieuwd naar of er – nu de OHD geweest is – ook weer afspraken ingepland worden. Door mensen die het misschien niet hebben gered om dit huis zaterdag ook mee te nemen, of die uiteindelijk toch geen tijd hadden, het gemist hadden, of om wat voor andere reden dan ook. Aan de ene kant zou je kunnen denken dat iedereen zaterdag z’n kans wel weer even heeft gehad en het nu misschien rustig wordt, aan de andere kant kan het ook een start van het seizoen zijn. En als andere verkopers hun huis zaterdag al wél verkocht hebben, kan het natuurlijk ook zijn dat die groep weer opschuift en nu koper wordt.

Het geven van de rondleidingen vond ik zelf behoorlijk lastig. Je moet eigenlijk het vertellen over je huis combineren met interesse tonen in de kijker. En dat is best een vaardigheid! Na verloop van tijd ging het wel beter, maar ik ben blij dat ik daar normaal gesproken gewoon een makelaar voor heb.

Verder merkte ik ook wel dat je toch een beetje de neiging weer krijgt om verbouwingsprojectjes aan te pakken. De makelaar gaf toen aan dat het niet meer hoefde, maar je wilt mensen ook niet afschrikken. Een beetje dubbel is dat. Ik investeer liever natuurlijk niet teveel meer, want elke euro die ik er nu in steek, kan heel misschien zorgen voor een snellere verkoop, maar ik krijg hem er zeker niet meer uit. Misschien is het daarin ook gewoon nog een slimme afweging maken, van wat wel wat op kan leveren en wat niet.

Ook in de tuin zit ik daar een beetje mee. Die is op dit moment vrij kaal, vanwege de tijd van het jaar, maar ook omdat ik er niet veel werk aan wil hebben. Ik heb al best wat kijkers met paarden-wensen gehad, dus dan is veel grasland heel gunstig. Maar heel gezellig ziet dat er natuurlijk niet speciaal uit. Dus daar ben ik ook nog even een beetje over aan het nadenken. Ik heb in ieder geval mijn beukenhaagje rondom het terras weer wat aangevuld, hopelijk groeit die mooi uit.

Verder afgelopen zondag heerlijk genoten van het zonnetje. Wat familiebezoekjes gedaan en vooral heel erg relaxed gedaan. Mag ook wel even, want dit wordt een knaldrukke week.

Wat staat er deze week voor jullie op de planning?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Ook druk, meiboom zetten, wandelen, werken, vergadering, heel veel wassen, 3 verjaardagen kortom ook een drukke week.

 2. Spannend allemaal! Ik hoop dat er natuurlijk iets uitkomt voor je! En ook al hebben de kijkers hun eigen woning nog niet verkocht, onze overburen verkochten hun woning binnen een paar dagen, ze zijn afgelopen weekend verhuisd, terwijl ze hun eigen woning pas 5 weken terug in de verkoop deden 😉

  1. Ja, dat is natuurlijk ook zo, je weet ook niet waar ze vandaan komen. Voor ik hier kwam, woonde ik in een spiksplinternieuw nieuwbouwtussenwoning, die qua prijs/doelgroep veel gangbaarder was dan dit huis. Dat was binnen een paar weken verkocht. Dat kan natuurlijk voor belangstellenden hier ook gelden. Bedankt voor de oppepper 😉

 3. Ik deed via Zelfverkopen en dus ook de rondleidingen zelf. De badkamer en keuken waren prima in orde, de rest was gedateerd en zolder had nog veel mogelijkheden. Daar legde ik ook de nadruk op dat ik het zo had gelaten om te laten zien wat de casco was en wat allemaal gedaan kon worden.

  1. Ik zit daar ook een beetje mee; er is idd ruimte om je eigen invulling te geven. Je kunt zeggen 'dat moet nog gedaan worden', maar dat is ook voor iedereen verschillend. Ik kan iets prima vinden of juist willen veranderen, terwijl een potentiële koper er heel anders tegenaan kijkt.

 4. Hier geen echte planning. Ik hoop wat in de tuin te kunnen doen, maar als het zo vaak regent lukt dat niet.
  Bij ons eerste huis hebben we zelf de bezichtigingen gedaan. Vond ik best lastig omdat het spannend is en je huis zo graag wilt verkopen. Uiteindelijk is het gekocht door iemand die aan de voordeur zei dat ie het wilde kopen. Het was de tweede belangstellende.
  Bij ons vorige huis hebben we de makelaar de bezichtigingen laten doen. Ik vond dat te vemoeiend naast al het schoonmaken en mijn man had er geen tijd voor. En het onderhandelen vond ik niet leuk. Wat een gezeur over dingen die je op de foto's al kon zien.
  Mijn man zei gisteren nog dat hij er zo blij van werd dat we hier zijn gaan wonen en dat dit huis al zo zijn thuis is. Dat gevoel van 'thuis' heeft hij bij ons vorige huis nooit gehad en we hebben er twintig jaar gewoond.
  Ik heb zin om de kamers van de zoons op te knappen, daar moet het beter weer voor worden zodat de verf sneller droogt. Stukje bij beetje wordt het ons huis. Vorige week een nieuwe oven. Deze week zijn de slaapkamergordijnen vast klaar 🙂
  Heel veel succes met de verkoop!

  1. Haha, ja, ik ben ook meer gewoon van doorpakken en niet allemaal dat oeverloze gezever, dus zo'n onderhandelingstraject is ook niets voor mij. Wat fijn dat je man hier dan al zo thuis is, succes met de klussen!

 5. Spannend. Ik hoop dat je je huis toch snel kwijt bent. Lastig is dat, je enthousiasme bewaren voor mensen die hun eigen huis nog niet eens kwijt zijn vond ik.

  1. Ja, dan zie ik er toch niet echt direct potentiële 'grote' kandidaten in, moet ik bekennen. Ik had één stel dat zelf ook een aantal open huizendagen had meegedaan (met hun huis dus) en die gaven aan dat dat bij hen ook een grote ergernis was geweest, dus dat ze dat zelf bewust niet deden. Nu zou ik het zelf nog niet zo zwaar willen maken, ik snap alleen niet zo goed waarom je al gaat kijken als je je huis nog niet eens te koop hebt. Dan kun je toch alleen maar in de verleiding komen om te haastig te doen, lijkt mij dan. Maar goed, er zijn vast mensen die zich beter kunnen beheersen dan ik 😉

  2. Wij hebben een paar huizen bekeken vlak voordat ons huis in de verkoop ging. Dat deden we omdat we ons huis voor een lage prijs in de verkoop wilden doen en het weleens snel kon gaan. Verder wilden we verhuizen naar een heel ander deel van het land en zo konden we een beter beeld krijgen bij de plek en bij de huizen. We hebben trouwens alleen huizen bekeken waar we serieuze belangstelling voor hadden.
   Ons huis was idd heel snel verkocht met de voorwaarde dat we er heel snel uit moesten. Toen was het fijn dat we al wat bekeken hadden. Het zijn die huizen niet geworden omdat ik teveel problemen met mijn longen had in die omgeving.
   Het huis waar we nu wonen is het tweede huis dat we bekeken in deze woonplaats. We waren de eerste kijkers voor dit huis.
   Maar ik herken wat je schrijft voor wat betreft de bezichtigingen voor jouw huis. Ik vond het ook wel,wat frustrerend als kijkers hun huis niet hadden verkocht of nog niet in de verkoop hadden.

 6. En toch weet je het maar nooit… Wij kochten ook ons appartement voordat ons huis in de verkoop stond… En… mijn vorige huis verkocht ik aan mensen die geen hypotheek nodig hadden (ze bestaan dus echt), waardoor alles heel snel geregeld was… Hou de moed erin, tralalalala!

  1. Na die soort 'uitbarsting' lijkt het weer normaal, hoewel ik wel het idee heb dat ze iets minder eet. Morgen dus onderzoek, ik hoop echt dat die narcose niet de nierproblemen triggert, of erger 🙁 Maar ze lijkt nu wel weer aardig boven Jan… (ik kijk even om en ze ligt nu weer prinsheerlijk op een stapel dekentjes)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.