Weer even naar de bank

Het geld voor alle spullen qua inboedel die ik nu, voor de verhuizing verkoop, zet ik op een aparte rekening. Straks maak ik naar die rekening ook het geld dat ik nog uit mijn huis haal over, zodat dat een mooi potje is voor ons nieuwe huis over een poosje.

Veel dingen gaan via de bank, maar omdat er nu natuurlijk ook grotere dingen bij zitten, komen mensen ook wel spullen afhalen. Met contant geld. Da’s voor mijn potje niet zo handig en ook voor mezelf niet. Hoewel ik hier aardig vanaf kan blijven, heeft contant geld bij mij toch vaak de neiging te verdwijnen. En met gewoon geld wil ik dat al liever niet, maar is het nog tot daar aan toe. Dit heeft echter een specifieke, zeer belangrijke! bestemming.

Dus checkte ik even hoe vaak ik nog geld naar de bank mocht brengen, zag ik dat ik dat dit jaar nog maar 1x gedaan had en dus nog 5x gratis mag, en besloot ik weer even wat pegels die kant op te brengen.

Tenminste, dat dácht ik! Sinds 1 april heeft die boerenbank van mij namelijk besloten dat je mag betalen voor het storten van geld. Misschien woon ik al wat te lang in Friesland en heeft de Friese koppigheid wat op me afgegeven, maar dat ga ik dus niet doen hè. Ik weet het, het is ‘maar’ €1,50, maar het was ook ‘maar’ 6x dat het gratis kon. Al doen ze het naar één of twee keer, dan is het mij ook prima. Maar van 6x gratis brengen (voor mij met een beetje opletten prima) naar betalen: dat weiger ik vooralsnog gewoon. Er is vast nog wel iemand in mijn omgeving die contant geld kan gebruiken en die het dan weer naar mij kan overmaken. Of misschien bedenk ik me later wel, maar nu was ik zo flabbergasted dat ik na de vreemde uitleg (Zij: ‘Je kunt beter aan mensen vragen of ze het storten’ Ik: ‘Ja, ik zal mijn bankrekeningnummer doorgeven als mensen om mijn verlanglijstje vragen’ Zij: ‘:|’) weg ben gegaan.

Terug naar het potje:

Ik hoopte uiteindelijk met een potje van €25.000 voor het nieuwe huis te kunnen beginnen en daar ben ik inmiddels al overheen, als ik de bijkomende kosten van de notaris een beetje goed ingeschat heb. Dit komt ook wel omdat ik via de annuïteiten in juli en straks ook in augustus natuurlijk ook nog bijna €800 afgelost heb, maar toch. Als straks echt alles rond is, kan ik de laatste €60 die in mijn hypotheekpotje zit ook wel hierbij storten. Niet dat het saldo daarvan ineens flink omhoog gaat, maar het vereenvoudigt de boel wel mooi een beetje.

Overigens houdt het straks ook wel een beetje op met verkoopmogelijkheden; ik had gewoon al een hoop weggedaan, er gaat natuurlijk ook nog wel het één en ander mee en er zijn altijd van die dingen die wel een waarde hebben als je ze moet kopen, maar eigenlijk niet als je ze wilt verkopen. Dat is dan meer een kwestie van jammer, maar helaas. Ik denk dat er misschien nog een keer iets van €200 in zit, qua verkopen, maar dan zal ik het ook wel gehad hebben. Maakt niet uit; alles bij elkaar scheelt al behoorlijk in het slepen en het is allang fijn om nog iets terug te krijgen, zeker voor spullen die je niet meer gebruikt.

Zou jij betalen om geld te mogen storten op je rekening? Of heb je andere slimme methoden om het alsnog op je rekening te krijgen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

22 Comments
  1. Ik verwacht dat er nog een dip komt, eigenlijk. Bovendien loopt de markt in dit dorp nog niet zo hard en staat er op t moment niet echt iets te koop dat wij willen. Dan settle ik liever eerst even, ms kunnen we nog wat aan vriends huis doen voor extra snelle verkoop over n jaar of twee. En dan toeslaan als er wél iets is.

 1. Ik kan niet eens storten op mijn rekening, en ik heb het nooit gemist. Als ik grote contanten krijg stort ik gewoon het bedrag van mijn betaalrekening naar mijn spaarrekening en gebruik de contanten. Ik pin bij voorkeur zo min mogelijk, beter overzicht en ik hoef geen 'persoonlijke aanbiedingen' omdat ik een kooptrail achterlaat.

 2. Bij ons kost het zelf 6 euro om contanten te storten op je rekening. 6,25 om precies te zijn. Daar kwam ik achter toen ik een tijd geleden de spaarpotten van de kids ging legen. Dat doen we nu dus wel anders in het vervolg! Belachelijk vind ik het!!

  1. Misschien kan ik straks idd ook wel zoiets doen, maar vrijwel alles (muv 80€ per maand aan boodschappen) betaal ik digitaal. Ik heb daar dus mijn geld nodig, niet contant, want het meest kán ik niet contant betalen!

 3. Ik zag dus pas na het storten dat dit 1,50 kostte. Nergens stond dit aangegeven, behalve aan het einde van de transactie. Toen zag ik op het scherm: per 1 april hebben wij onze regels veranderd mbt geld storten, vanaf deze datum betaald u per keer 1,50. Ik was flauw…. zoon spaart zijn zakgeld en ook alle losgeld wat over is van het boodschappen doen. Wij storten dit dan op onze rekening en boeken het daarna over op zijn eigen rekening. Ik heb er al een klacht over ingediend, nog geen reactie.

  1. Dat werd mij ook verteld. Helaas heeft zoon nog een rekening vanuit zijn baby tijd, waar hij geen pasje voor heeft en daarvoor moet je wel betalen bij storten. Een andere optie zou zijn om over de gaan op een andere rekening voor hem, waar wel een pasje bij zit. Maar hier zijn kosten aan verbonden….. als ze het aan de ene kant niet pakken, toen ze het aan de andere kant wel.

  2. @LLMM: ik vertik het om voor het storten van cash te betalen. Bij de Jongerengroeirekening van onze zoon kan het wel gratis. Dus vraag ik aan hem toestemming om het op zijn rekening te storten, waarna wij et door storten naar onze eigen rekening ?

 4. Ik zet contant geld op mijn OV-chipkaart. Dat kun je op grotere stations bij het loket laten doen. Ik reis voor 80-100 euro per maand (heb geen auto), dus zo kan ik af en toe wel wat contant geld kwijt, als dat nodig is.

 5. Ik bewaar geld in de kluis. Ik betaal veel contant.
  Wat ik ook deed was als ik contant geld ontving van mijn lopende privé rekening geld naar de spaarrekening boeken.

  Hoogste tijd dat het voor particulieren mogelijk is om pinapparaat te hebben.
  Jij zou die op je zakelijke rekening kunnen aanschaffen.

 6. Het is nog opletten ook met dat storten,dat gaat niet altijd goed. Kennis ging met dochtertje haar gespaarde centen storten(die ze eerst thuis geteld had) en er bleek meer dan 20 euro verschil in te zitten. Weg geld…want de bank kon het niet checken(of wilde dat niet) Arm kind!

 7. Ik kan mij jouw gevoel goed voorstellen. Ik heb het voor de zekerheid gelijk even nagekeken bij mijn bank, en nog steeds 6x per jaar gratis storten. Daarna € 2,80 per storting + 0,25% over het bedrag! Wat een geld!!!

  Ik snap dat het geld bij jou voor een specifiek doel is, maar ik doe het als volgt als ik contant geld heb. Ik doe dan mijn boodschappen er mee en het geld dat ik heb uitgegeven schrijf ik over van mijn betaalrekening naar de spaarrekening.
  Ook bewaar ik het geld in een apart potje, hier haal ik dan geld uit als we een dagje naar de dierentuin gaan, uit eten o.i.d.

 8. Ik zou er niet voor betalen. Ik zou het dan bewaren om elke maand boodschappen van te doen, en het bedrag wat ik uitgeef dan storten naar die rekening. Wij geven denk ik 80€ per week uit, dus dat gaat toch snel.

 9. Ik zou er niet voor betalen, vind het diefstal van mijn eigen geld. We zorgen dat het in het huishouden op gaat. Of sparen het voor de kleine middenstand hier, zij moeten betalen om kleingeld te krijgen bij de bank.

 10. ik heb elke maand cash nodig. klein beetje voor onszelf en het geld voor de huishoudelijke hulp. dus ik zou het niet storten maar in een speciale envelop of iets leggen (met de kans dat het ergens anders voor ghebruikt wordt maar ja anders zou dat van de rekeing af gaan. beide is ons geld dus dan maakt dat ook niet uit 😉 )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.