Koopcontract is opgesteld

Afgelopen week kreeg ik mail van de notaris: het koopcontract is inmiddels opgesteld. De bank heeft de aflosnota verzonden, dus daar maakt de notaris nog een afrekening van. Ik hoop stiekem dat ik die al snel krijg, want ik ben heel erg benieuwd naar de extra kosten. Of beter gezegd: ik ben gewoon heel erg benieuwd naar wat ik straks nu écht overhoud. En aan die bedragen kan ik ook zien of ik inderdaad op 1 augustus (de overdracht valt daarna, maar ruim vóór 1 september) nog de gewone termijn moet betalen. Dat vind ik wel handig om te weten in verband met m’n budget. Veel maakt het natuurlijk niet uit; of ik betaal het via de koopsom van het huis, of ik betaal het via m’n salaris, maar toch. Het voelt anders als het niet van je rekening gaat.

Inmiddels ben ik ook alweer een hoop grotere dingen kwijt. Ik was bang dat ik voor bepaalde dingen nog naar de stort moest, maar dat lijkt nu niet te hoeven. Scheelt mooi weer! Overigens heb ik ook al wel mensen gehad die dan niet op komen dagen, heel vervelend. Dat hoor ik trouwens de laatste tijd vaker. Ik heb er nog niet zo heel erg veel gehad, maar blijkbaar komt het meer voor.

Hebben jullie dat wel eens gehad, dat je iets verkocht of weggegeven had en dat de koper/ontvanger gewoon niet op kwam dagen en daarna ook niets meer van zich liet horen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
 1. Onze oudste gaat heel veel gratis zaken gaan ophalen via freecycle sites en ze geeft zelf zaken die ze niet meer nodig heeft weg of verkoopt die op tweedehands sites. Ze heeft het ook al meermaals voorgehad dat een potentiële krijger/koper afspreekt maar dan niet komt opdagen en ook niks van zich laat horen.
  De meeste mensen komen hun afspraak wel na maar er zitten altijd uitzonderingen tussen.
  Dochterlief haalt vaak gratis kledingpakketten op de groei voor de kinderen af. Wat ze niet schikt te gebruiken, brengt ze dan naar de kringloopwinkel of geeft ze weg via freecycle. Ze moet eigenlijk zelden kledij kopen aangezien ze al een paar dozen kledij heeft die nog te groot is en waar de gastjes nog moeten ingroeien.
  Toen mijn moeder verhuisde van een grote woning naar een klein appartement, waren er heel veel meubels die niet mee konden. Wij zijn die kwijtgeraakt aan 2 broers die gratis meubels en huisraad ophalen en die dan opknappen en (ik vermoed) verkopen om iets bij te verdienen. Wij hadden met die mensen afgesproken zodat ze gerief konden gaan ophalen. Mijn man had er verlof voor genomen omdat de dagen dat zij konden komen, mij man moest werken en we waren naar de woonplaats van mijn moeder gereden (50 km enkel). Toen de ophalers een uur na afspraak nog steeds niet present waren, heb ik hen gebeld om te vragen waar ze bleven. Ik kreeg als antwoord dat ze die dag geen zin hadden om te komen want het was goed weer en ze waren gaan vissen en zouden een andere keer wel het gerief komen afhalen.
  Ik heb hen toen gezegd dat het minste wat ze hadden kunnen doen was ons verwittigen dat ze niet kwamen want dat had ons een rit van 100 km (benzinekosten, tijdverlies) bespaard. Heb hen dan gevraagd of ze misschien geen interesse meer hadden in het aangeboden gratis gerief. Neen, veel interesse want ze wilden het graag allemaal meenemen. Wij hebben dan toch nog een andere datum afgesproken en hen gezegd dat, indien ze hun afspraak niet correct nakwamen, het gerief zou worden afgehaald door de kringloopwinkel. Bij de volgende afspraak waren ze zeer correct.
  Wij waren in elk geval blij dat we het nog bruikbare gerief kwijt waren en het nog iemand kon gebruiken. Wij konden aanvankelijk ook geopteerd hebben voor de kringloopwinkel maar aangezien die mensen die de meubels ophaalden gasten zijn die het financieel moeilijk hebben en leven van een uitkering, wilden we hen met die gratis meubels een beetje vooruit helpen.
  Achteraf gezien, denk ik dat we, ingeval we nog eens met een opkuis van een huis zouden zitten, gewoon de kringloopwinkel zouden bellen om het gerief gratis te laten ophalen want die komen met een vrachtwagen en laden alles in één keer op. Die mensen die de meubels bij ons moeder afhaalden, kwamen met een aanhangwagen en een camionette en aangezien de hoeveelheid gerief, moesten ze vier keer over- en weer rijden om alles op te halen. Dat betekende voor ons vier keer verplaatsingskosten en vier keer een dag verlof opofferen…..

 2. Gebeurd idd regelmatig dat het niet opgehaald wordt. Vooral met gratis dingen. Denk dat het beter is om ergens een klein bedrag voor te vragen, dan zijn de mensen serieuzer.

 3. als ik dingen op de weggeefhoek zet dan spreek ik af dat ik het in de voortuin onder de stoel zet mocht het die afgesproken dag niet voor 20.00 uur opgehaald zijn dan gaat het naar een ander. Voordeel van in de voortuin zetten is dat je er niet meer voor thuis hoeft te blijven. Bij de gemeentewerf kan je ook je kringloopspullen in een speciale container zetten dat is ideaal is vaak 1 ritje. Kleding/speelgoed ed gaat hier naar de kleding en speelgoedbank.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.