Open Huizendag: in de herkansing

Gisteren was het Open Huizendag. Om eerlijk te zijn had ik echt helemaal 0 aan verwachtingen. Ik had al gezorgd voor wat gezelschap, zodat ik niet de hele tijd op scherp zou staan. Aan de vorige Open Huizendag had ik namelijk ook meegedaan, maar toen kwam er helaas geen enkele bezoeker. En hoewel er in de afgelopen weken best wat bezichtigingen waren geweest, was het nu weer even wat rustiger.

Nou, rustig was het dus gisteren niet. Ik heb welgeteld een kwartier ofzo de tijd gehad om even te eten, verder was het echt af en aan en soms zelfs meerderen tegelijk. Wel veel mensen die echt nog heel erg in de oriënterende fase zaten, ook met bijvoorbeeld het eigen huis nog niet eens te koop, laat staan verkocht, maar het is wel even fijn als er zoveel aanloop is.

Het zelf geven van rondleidingen vond ik best wel wat spannend en heel goed deed ik het – zeker in het begin – ook niet, maar het ging steeds beter. Volgens mij konden de meeste vragen wel goed beantwoord worden en hoewel ik niet denk dat er direct volgende week al iets uitkomt, waren er wel een paar mensen waarvan ik me zo voor kan stellen dat het huis een beetje in hun hoofd zal rond blijven dansen.

Dit gedeelte was dus al geslaagd, even een mooie oppepper! Ik kreeg ook meteen zin (had ik overigens beter van tevoren kunnen doen) om de tuin weer even wat verder aan te pakken. Nog even hier en daar wat haagjes ofzo, dat het niet zo kaal lijkt (want nu is het ‘onderhoudsvriendelijk’, maar zo in de lente lijkt het ook wel wat leeg).

Voor de andere verkopers onder ons: geslaagde Open Huizendag gehad? En voor de rest: nog wat leuks gedaan deze zaterdag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Dat is een fijne oppepper zeg! Nu maar duimen dat bij een aantal kijkers het zaadje is gepland, dat binnenkort zal ontkiemen 🙂 Ik hoop het zo voor je!

  Gisteren was het bij ons een rustige dag. Naar voetbal met zoonlief, aan een lange blog en de administratie gewerkt. 's Avonds na het eten een wandeling van anderhalf uur gemaakt. Heerlijk! Ik moet tenslotte weer wat conditie opbouwen na de herstelperiode…

 2. Wij hadden 3 appartementen op de planning staan, helaas moest ik onverwachts werken. Hoorde in mijn omgeving ook positieve geluiden over deze open huizen dag. Nu maar hopen dat voor jou DE KOPER er bij zat.

 3. Hopelijk zit er een koper bij! Wel prettig dat je niet duimen hebt hoeven draaien:-)

  Zelf oriënterend op pad geweest en vier woningen bekeken, waarvan we niet denken dat ze voor ons doel geschikt zijn.
  Wij hebben ons huidige huis nog niet te koop staan, doen we na onze a.s. vakantie in mei waarschijnlijk.
  Willen niet met 2 huizen komen te zitten, maar willen wel meerdere opties hebben, mochten we ons huis snel verkopen, vandaar deze vroegtijdige zoektocht.
  Het huis dat we nu bewonen hebben we na een onverwacht snelle verkoop van ons vorige huis veel te snel en te ondoordacht gekocht.

  1. Slim, ik zou ook zeker eerst mijn eigen huis willen verkopen, voor ik wat anders kocht. Ben je trouwens niet 'bang' dat je nu een huis ziet dat je heel gaaf vindt, maar dat dan straks mogelijk weg is tegen de tijd dat jullie je huis verkocht hebben? Dat vroeg ik me wel af, omdat ik ook wat gasten heb gehad die hun huis nog niet te koop hadden. Ik zou dat zelf te vroeg vinden om te kijken, maar dacht wel dat ik in de minderheid was, gezien 'mijn' gasten.

 4. Wat goed, lijkt er op dat je heel veel bezoekers had. Wij hebben er 5 gehad en zitten daar mee op het gemiddelde. Wat het ons oplevert, geen idee maar er zouden zo potentiële kopers tussen kunnen zitten. Echter vandaag nog niet gebeld dus komende 2 wkn zal het uitwijzen.

  Voor ons was het goed behapbaar maar ja ik had maar 1 x 2 stellen tegelijk.

  Vind het zelf wel leuk om te doen en wie weet komt er wat uit en anders plan B, doorgaan met sparen om extra af te lossen en hopen dat er tussentijds nog wat binnendruppelt en vooral ook zelf nog heel erg genieten van ons eigen huis. De meeste overbodige spullen zijn toch wel weg, uitkijkend naar Koningsdag om dan nog de laatste prullaria weg te doen en het restant via spullenhulp.

  1. Mooi dat jullie ook zo'n opkomst hadden! Hopelijk gaat dat ook snel. En net als jij weet ik me in de tussentijd inderdaad nog met genoeg klusjes te vermaken. De onzekerheid/het niet echt compleet door kunnen gaan vind ik denk ik het moeilijkst. Maar gelukkig woon ik hier wel heerlijk en wordt het qua temperatuur/seizoen alleen maar beter. Dit zijn hier echt zulke fijne maanden!

  2. Het proces laat ons ook niet ongemoeid maar wel probeer ik zo veel mogelijk het niet groter te maken door maar snel bij de realiteit neer te leggen en geduld te hebben. De opmerkingen van mensen 'Elk huis is te verkopen' vind ik alleen maar voor diegene die overwaarde hebben. Wij die nog onder water staan hebben niet zo veel keuze mogelijkheden om verkoopprijzen aan te passen om het als warm broodje weg te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.