Open Huizendag: weer meedoen?

Hij komt er weer aan: de Open Huizendag. Mijn makelaar biedt de mogelijkheid om daar gratis aan mee te doen, wat op zich natuurlijk superfijn is. Het duurt ook niet zo heel lang; je moet van 11 tot 15u aanwezig zijn.

Ik heb maar weer aangegeven dat ik mee zou doen, hoewel ik nog even twijfel of ik ook extra hulptroepen in moet schakelen. Ik heb namelijk geen flauw idee wat ik ervan moet verwachten. Vorige keer (toen stond het net te koop, maar dat was wel in oktober) bleef het – tegen de verwachting van de makelaar in – stil.

Maar het tweede kwartaal (dat ongeveer begint met die open huizendag) zou het beste kwartaal zijn. Bovendien leven de Funda-statistieken ontzettend op en heb ik de laatste tijd best al wat kijkers gehad die erg positief waren. Zonder te veel op de zaken vooruit te lopen, lijkt het dus inderdaad wel te kloppen dat de belangstelling deze tijd weer toeneemt. Dat merk ik overigens ook wel bij andere kennissen en familieleden die hun huis te koop hebben, zelfs in de buitengebieden (waar je toch vaak iets meer gericht aan moet komen, want de kans dat je daar nét op die dag per ongeluk langsrijdt is niet zo heel groot).

Nu heb ik eerder al wel eens gevraagd of jullie met een open huizendag mee zouden doen of wel eens via zo’n dag gekocht hebben en de reacties waren toen behoorlijk positief. Als in: ja meedoen en ja gekocht. Wat ik me nu wel afvraag; was dat dan met de kijkdag in het voorjaar of de kijkdag in het najaar?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Met onze vorige woning deden we mee, volgens mij was dat gratis. Dat was in het voorjaar. Dat leverde geen concrete biedingen maar gaf ons wel een gevoel dat er interesse was en ook zelf leuk om te zien hoe mensen reageerden. Uiteindelijk verkochten we het daarna omdat we de prijs naar beneden haalden. Toen was het snel gebeurd.

  Rond 21 maart gaat onze woning in de verkoop op Funda. 2 april is een landelijke open huis. Daar willen we aan meedoen. Kost ons 90 euro exclusief, dat bood onze makelaar met 50% korting aan nadat we het overwogen. Zelf was hij er geen voorstander van om mee te doen en vind hij de hele Funda een corrupte bende waar we aan vastzitten met z'n allen.

  Onze buurt is een geliefde buurt in Hoogland en met veel mazzel zouden we zelfs snel kunnen verkopen aan de Hooglander zelf. Maar als dat niet gebeurt en je lift niet mee op de open huis dan zal je achteraf altijd afvragen of het toch niet slimmer was. Dus daarom wil ik het wel doen. Daarnaast geeft het je zelf veel gevoel over de belangstelling.

  Met de vorige woning leverde het niets op en toen was ik het zelf die bepaalde om de prijs naar nieuwe grens te verlagen, daar kwam destijds mijn makelaar niet mee. Voor je zelf het in controle te hebben kan het ook nuttig zijn. Ik staar niet meer blind op mijn hypotheekadviseur of makelaar. Je moet er zelf ook een beetje bij blijven.

  1. Ik wil sowieso wel meedoen hoor! Ik twijfel alleen even of ik er nog extra hulptroepen voor in moet schakelen, of dat we dan weer met z'n allen voor Jan en een Paardenkop zitten, waar ik me dan ook een beetje bezwaard over voel. Niet dat iemand dat kan voorspellen voor een specifiek huis natuurlijk, maar ik was wel benieuwd of het voorjaar onder mijn lezers ook idd een 'beter' seizoen was.

 2. nk heb in april 2013 meegedaan toen trok de markt nog niet aan en ik heb een kijker gehad die al eerder wilde komen dan de officiele open huis tijd en een langsloper die in de buurt een ander huis ging bekijken.. Beiden is niets geworden.

  Maar de markt is inderdaad nu beter dus ik zou zeker meedoen.

 3. Bij onze buren stond het een week voor de oktober 2015 open huizen route te koop. Ze hadden een paar kijkers voor en tijdens gehad en de week erna was het verkocht! Was wel helemaal af, lage prijs Ivm aankoop ander huis en andere prijsklasse en doelgroep dan jij.

 4. wij hebben het huis via funda gevonden. we keken bijna dagelijks 😉 fotos bekeken, bezichtiging gepland. man daarna nog een x met mijn vader en zijn vader gaan kijken om te kijken of het klussen haalbaar zou zijn (zij helpen mee nl! heel erg veel!). hierna al snel een bod gedaan, technische keuring, taxatie en t hele ratteplan. dus niet via een open dag.

  1. Bewust ook niet via een open dag, of was die er toen gewoon niet? Wel leuk dat jullie zoveel via Funda gekeken hebben! Ik heb daar ook behoorlijk goede statistieken, dus hopelijk zitten er ook wat mensen als jullie bij 😉

 5. Zeker meedoen. Open huis is laagdrempelig voor koper, die geen vrij hoeft te nemen om met een makelaar huizen te gaan bekijken. Wij verkochten ons huis toen de markt hijgend heet was in 1999. Open huis was er toen nog niet eens.

  1. Ja, zo lijkt het mij ook. Ik ben zelf ook wel eens wezen kijken. Nooit concreet iets geworden, maar de intentie was er wel. En dan ben je achteraf ook wel weer blij dat je – als het tegenvalt – niet ook nog met een makelaar te maken hebt.

 6. Zeker meedoen. Open huis is laagdrempelig voor koper, die geen vrij hoeft te nemen om met een makelaar huizen te gaan bekijken. Wij verkochten ons huis toen de markt hijgend heet was in 1999. Open huis was er toen nog niet eens.

 7. Ik ben zelf vroeger als koper nog gaan kijken naar een open huizen dag. Vond het wel niet ideaal, gewoon omdat er toen te veel bezoekers tegelijk in het huis waren en je geen deftige uitleg kon krijgen van de eigenaar wegens de grote drukte.Met verkopen heb ik sowieso geen ervaring, maar het lijkt me redelijk logisch dat in de lente meer verkocht wordt dan in de herfst. Als de zon uitkomt ziet alles er beter uit en je krijgt weer zin om alles schoon te maken en in orde te brengen. Ik hoop dat er met de nieuwe lente een nieuw begin komt voor je plannen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.