Eerste doel voor 2016 afstrepen!

Eerste doel voor 2016 afstrepen

Voor 2016 had ik een aantal doelen, die met name financieel waren. En het zat er al aan te komen, maar inmiddels is het ook daadwerkelijk zover: het eerste doel kan ik afstrepen.

Ik heb namelijk mijn volledige autolening afgelost! Dat betekent direct dat ik, met uitzondering van de hypotheek dan, weer helemaal schuldenvrij ben 🙂

Buffer gebruikt

Het voelt nog niet helemaal zo, omdat ik verder ook nog geen definitief bericht van de andere partij heb gehad enzo (en ik heb nogal hoofdpijn van dit weer, dus dan vind ik het sowieso lastig om ergens laaiend enthousiast van te worden), maar de wetenschap is in ieder geval heel erg lekker.

Uiteindelijk heb ik toch een deel van mijn buffer hiervoor gebruikt. Dat wilde ik eerst niet doen, maar eerst zou het ook zo zijn dat ik daar nog maar een paar duizend euro van over zou houden als ik alles in één keer deed. Ik heb de laatste maanden echter zoveel afgelost, dat ik het nu wel aandurfde. En dan ben ik er natuurlijk het liefst gewoon zo snel mogelijk vanaf.

Al het geld dat ik voor de komende maanden had toegewezen aan ‘sparen voor de auto’, gaat nu linea recta naar de buffer. Dat maakt het ook direct weer iets overzichtelijker. Oh, en beter nog: ik kan nu alles uit m’n hele jaarplan dat te maken heeft met de auto gewoon verwijderen 😀

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wat scheelt het?

Uiteindelijk scheelt het me ongeveer €900 aan rente over de resterende looptijd en het bespaart me een maandelijkse aflossing van ongeveer €250. Daarnaast was in de lening rekening gehouden met een restwaarde, die ik aan het einde van de 5 jaar zou moeten betalen. Natuurlijk hopen ze dan dat je je auto inruilt om dat niet te hoeven doen. Ook in die situatie kom ik nu niet meer terecht. Nu had ik dat even goed wel in de smiezen, maar ik denk ook dat het vaak genoeg gebeurt dat dat toch wat onverwacht komt voor mensen.

Als ik het zo schrijf, dan begint het toch wel heel lekker te voelen. Ik ben blij dat ik er nu vanaf ben! En wie weet komt die hypotheekschuld er straks wel achteraan, dat zou wel helemaal ontzettend mooi zijn!

Wat was voor jou een opluchting toen je het kon aflossen, of wat is wat dat betreft een mijlpaal voor jou geweest?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

31 Comments
 1. Een doorlopend krediet van 15.000 euro. We hebben er een jaar over gedaan om het af te lossen toen we 22 jaar waren. Best trots nu achteraf ��

 2. Gefeliciteerd 🙂
  Dat is lekker dat je er nu vanaf bent, ik zou het ook zo gedaan hebben.
  Wij wilde ook graag schuldenvrij zijn en hebben de studieschuld afgelost met geld wat we aan het sparen waren voor de kinderen, die zijn nu toch nog klein dus dat storten we wel weer terug als we een fatsoenlijke buffer hebben.
  Dus stiekem wel nog 'schuld' bij de kinderen maar voor de rest lekker overal vanaf!

 3. wat fijn voor je!! voor mij was een mijlpaal, toen onze hyp rente omlaag kon, en toen ik er achter kwam dat ik veel zuiniger kon leven dan ik dacht, en kon aflossen (want dat wist ik dus niet 3 jaar geleden..)

 4. Gefeliciteerd met het behalen van je doel en goed om je buffer te gebruiken, dat gevoel is zo lekker. Dat had ik met de aflossing van onze duurzaamheidslening en inmiddels zijn wij bijna weer bij de buffer hoogte.

 5. Gefeliciteerd!!! Ik was zo blij vorig jaar dat we van de lening bij de bank afwaren ( restschuld) al die vervelende kleine lettertjes. Nog 2 maanden en dan hebben we ook het restje afgelost bij familie waar we een en deel hadden geleend om van de bank af Te zijn.

  Ik zou zeggen vergeet het niet te vieren!

 6. Goed gedaan en wat fijn voor je! Gedaan met tobben … Ik denk dat het vooral qua motivatie een grote plus is als je aan het begin van het jaar al zo'n pittig doel van je lijstje mag afvinken. Daarbij vergeleken is de rest peanuts 😉 Dus dat komt allemaal wel goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.