Dipje

Eerder schreef ik al een keer over mijn kat, die wat problemen had met haar gezondheid. Zoals de dierenarts me toen adviseerde, ben ik overgeschakeld op van dat speciale nier-voer. En dat leek te helpen; hoewel het echt allemaal nog niet optimaal is, ziet haar vacht er een stuk beter uit. Dat stinken werd niet echt minder, maar dat was te verwachten.

Verder was (en is) er ook niet echt iets aan haar humeur te merken. Ze slaapt veel (als altijd), komt gewoon op schoot liggen (als altijd), poept en plast (als altijd) en ze eet. En ook best regelmatig, dus dat lijkt allemaal goed.

Maar van de week leek het ’s avonds ineens wel of haar ene oog een beetje dicht zat, of dat haar wang wat dik was, één van de twee. Toen ik de volgende dag bij mijn werk vandaan kwam, leek het nog wel erger. Omdat ik weet dat het niet van een gevecht kan zijn (ze zit immers alleen binnen), leek het me verstandig om naar de dierenarts te gaan. En ja hoor: een abces. Omdat ze nogal behoorlijk vecht en het natuurlijk niet lekker is, kon het niet helemaal goed bekeken worden. Ze heeft nu antibiotica en pijnstiller gehad en moet volgende week dus toch onder narcose.

Of dat nog niet genoeg schrikken was, kwam er diezelfde avond ook ineens bloed uit haar oog en uit haar neus 🙁 Natuurlijk meteen de dierenarts weer gebeld, maar die zei dat dat normaal was. De kans is groot dat het abces nu open is gegaan. Ik weet niet of dat komt omdat het er misschien al even zat, of doordat er bij de dierenarts aan geplukt is, maar ik schrok me in ieder geval kapot. Dat resulteerde – vooral in combinatie met de stress van afgelopen tijd – wel even in een dipje hier… De dierenarts wist me wel gerust te stellen; meer dan dat er nu aan gedaan was, is er niet te doen (behalve dus straks onder narcose en de hele rataplan).

De volgende ochtend leek het gelukkig alweer beter; het bloeden is weer gestopt, ze eet gewoon door, zit gewoon op schoot en het lijkt zelfs wel een klein beetje of haar oog weer wat verder open staat.

Nu wordt het afwachten tot dinsdag. Dan moet ze ook nog eens de hele dag daar zitten, waar ik (en zij volgens mij ook niet) totaal niet van houd. Maar goed, dat is even niet anders en voor haar eigen bestwil. Hopelijk is ze met die narcose net zo taai als met de rest, kan er mooi wat aan dat abces gedaan worden en knapt ze nog weer beter op dan dat ze al met dat nierenvoer deed.

Duimen jullie daar ook voor mee?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
  1. He, wat rot nou, het is altijd vervelend als er met een huisdier wat is, ik weet er alles van. Trouwens over die nieren, het is goed om te zorgen dat ze behalve brokjes ook voldoende natvoer binnen krijgen voor het vocht. Alleen droge brokken is geen goed idee, hoe meer spoelen met vocht is beter. Maar wellicht doe je dat al. 🙂

  2. Natuurlijk duim ik voor jullie! Mocht je kat geen natvoer willen eten, dan kun je het aanlengen met een beetje lauwwarm water, tip van het dierenziekenhuis in Dordrecht. Heel veel beterschap en dikke knuffels van poezendiva's Momo en Lhasa!

  3. Natuurlijk duimen wij voor jou mee! Wij hebben zelf geen dieren (meer). Adviezen kan ik je dan ook niet geven. Maar ik kan mij goed voorstellen dat het impact heeft, voor zowel haar als jou. Sterkte, en hopelijk voelen jullie je allebei wat beter na dinsdag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.