Vreemd thuiskomen

Vreemd thuiskomenMisschien was het je opgevallen, misschien niet, maar de afgelopen twee weken was het hier en op mijn social media-kanalen wat rustiger. Ik was namelijk op vakantie! En hoewel ik wel van alles wilde doen, heb ik uiteindelijk de computer eigenlijk niet aangeraakt. Ook wel heel lekker eigenlijk. Dit schrijf ik tijdens onze laatste dag. Normaal kijk ik er na een vakantie altijd ontzettend naar uit om naar huis te gaan, maar dit keer zie ik er als een berg tegenop.

Alles is anders

Als ik namelijk morgen thuiskom, is alles anders. Dan is de schaduw die voor mij toch wel een beetje over de vakantie gehangen heeft ineens ‘echt’. Op vakantie kon ik het nog wel af en toe van me af zetten, maar dat wordt thuis een stuk moeilijker.

Toen we net een paar dagen weg waren, kreeg ik te horen dat mijn poes overleden is. Rustig ingeslapen, niet alleen (ze heeft buren opgezocht), van ouderdom (ze was 17), dus allemaal ‘goed’, maar zo voelt het natuurlijk niet. Het voelt verschrikkelijk dat ik er niet bij was aan het einde en het voelt nog erger dat ik haar nu dus nooit meer zie.

Ze sukkelde al wat langer, maar leefde toch elke keer wel behoorlijk op. Tot nu dus. En dan kom je thuis en dan zie je straks niet dat vertrouwde koppie je vanaf het gras aanstaren 🙁

Haar laatste rustplekje is wel bij ons in de tuin, dus dan is ze toch een beetje in de buurt, maar het zal de komende tijd wel moeilijk zijn. Ik probeer me maar vast te houden aan het idee dat ze een relatief ‘goed’ einde heeft gehad en dat ik haar, na jarenlang in een asiel, nog vier mooie jaren heb kunnen geven.

Ben jij wel eens op zo’n manier teruggekomen van vakantie?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

20 Comments
 1. Sterkte, de komende tijd, wat naar. Gelukkig nog nooit op meegemaakt dat dier tijdens onze vakantie (thuis) is overleden. Maar wel vaak het verlies van een dier meegemaakt. Dat krijg je met veel dieren houden. Vorig jaar zomer is mijn hulphond die altijd mee is, overleden Zij werd ziek in onze vakantie (terug naar NL) en bleek kanker te hebben. Toen haar samen met onze andere hond nog een leuke week bezorgd, door nog even weg te gaan naar Luxemburg aan een riviertje, maar moesten voortijdig terug om haar in te laten slapen, het ging niet meer. Dus dat is in feite ook wel erg vreemd thuiskomen. Van alle beesten die we hebben gehad, mis ik de laatste hond wel het meeste omdat zij zo’n geweldige lieve en vrij bijzondere hulphond was.

 2. Sterkte. Dat hebben wij niet meegemaakt. Wel dat mijn schoonvader gestorven en begraven is en we net die week erna nog een vakantie hadden geboekt. Toch maar gegaan, de hele week was hij er in gedachten bij. Hij was een levensgenieter dus het is wel mooi als we aan hem denken.

 3. Ach wat rot voor je. Ik snap helemaal hoe pijnlijk dat is, en ook dat je er niet bij was is niet fijn. Ik heb het nooit aan de hand gehad. Wel dieren die ik helaas zelf in moest laten slapen. Dat is ook altijd zo waardeloos als je dat zelf moet beslissen.

  1. Ja, dat is ook zo! Ik had het er toevallig laatst met een vriendin nog over, die voor haar hond die keuze had moeten maken. Toen zeiden we nog tegen elkaar: voor onze diertjes zou het het mooist zijn als ze gewoon rustig inslapen, zonder dat ze pijn hebben en zonder dat we moeten kiezen. Maar als het dan gebeurt, zeker als je er niet bij bent, dan is het toch snel weer gedaan met het nuchtere nadenken 🙁

 4. Och, dat is naar thuiskomen. Heel veel sterkte.
  Gelukkig maar dat ze een goed tehuis gehad heeft en een prachtige leeftijd bereikt heeft.

  1. Ja, dat is ook zo. Ze heeft – hopelijk – bij mij echt nog wat mooie jaren gehad. Sinds we de laatste maanden weer wat gras in de tuin hadden, was ze daar bijvoorbeeld niet meer weg te slaan, vond ze heerlijk! (Terwijl ze bij mij op de boerderij eigenlijk altijd binnen was en niet naar buiten wilde).

 5. Gelukkig heb ik dat nooit mee hoeven maken, heb al mijn huisdieren zelf laten inslapen in mijn aanwezigheid.
  Wat zal dat raar stil zijn in huis zeg ……. lastig hoor, sterkte

  1. Dank je! En zelf moeten laten inslapen lijkt me ook verschrikkelijk. Dat heb ik één keer moeten doen, maar toen was er ook geen andere keuze. Het lijden was toen duidelijk en er was niets aan te doen. Maar zelfs dat vond ik al verschrikkelijk moeilijk.

 6. Veel sterkte.. Helaas ook meegemaakt. Onze bulldog (5 jaar) sliep bij de kennel van vrienden. 3 dagen voor vertrek vanaf Cuba overleed ze van eenzaamheid. Ondanks dat ze bij de kennel was waar haar broertje ook zat en ze in huis mocht.
  Ze was voor de fokker een ‘afdankertje’ maar bij ons was ze hartstikke welkom en kreeg ze nooit aandacht tekort. We hebben haar 2 jaar gehad maar wisten niet dat ze ons zo zou missen. onze Bibemeid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.