Vakantieplannen

VakantieplannenIk hoorde gisteren op de radio dat voor een deel van Nederland de vakantie nu écht begonnen is. Wij zijn er de laatste tijd ook wat meer mee bezig. Normaal gesproken heb ik altijd een beetje een voorkeur voor het naseizoen. Het hoogseizoen vind ik te druk, te onhandig met werk (veel werk omdat iedereen weg is) én veel te duur. Maar dit jaar moeten we onze vakantieplannen een beetje aanpassen. Door de operatie en revalidatie dachten we eerst niet eens op vakantie te kunnen.

Hoogseizoen

Nu blijkt dat we wel kunnen, maar dan wel in hartje hoogseizoen. Je weet wel, precies die allerduurste weken. En dat maakt het maken van vakantieplannen best een beetje lastiger. Want het liefst zouden we weer naar Amerika gaan, maar dat is gewoon écht heel duur op dit moment. Je betaalt makkelijk 2x zoveel dan normaal gesproken. En we zitten dus echt aan deze weken vast.

Roadtrip, strand, stad, ver

Op zich leek het me wel lekker om dan misschien toch weer eens echt ergens heen op vakantie te gaan, dat dat zeg maar je basisstation is. Dat je zo op het strand bent, gewoon in het dorpje wat eet, enzovoorts. Maar ik dacht er daarbij even niet aan dat het litteken van vriend nog helemaal niet de zon in mag. Strand valt dus af. Een roadtrip is ook mooi, maar waarheen? Oost-blok? Frankrijk? Italië? We willen – zeker in die periode – ook niet de hele vakantie in de auto zitten, maar je maakt toch al snel wat kilometers.

Met vliegreizen kom je al snel uit op Griekenland of Turkije. Nu lijkt Turkije me op dit moment sowieso niet echt een feestje. Griekenland is prachtig (ik ben daar iets van 12 jaar achter elkaar geweest), maar om daar nu 600 euro p.p. voor te betalen, terwijl je dezelfde reis op elk ander willekeurig moment voor de helft kunt boeken, vind ik ook nogal wat.

Echt ver lijkt sowieso veel te duur te worden op het moment. Nu kan ik mezelf er natuurlijk makkelijk vanaf maken, want éigenlijk is het dit jaar niet eens mijn beurt om te kiezen 😉 Maar dat doe ik natuurlijk niet. Stiekem kijk ik nog of ik toch geen voordelige Amerika-tickets kan vinden of nog leuke andere aanbiedingen tegenkom…

Hebben jullie nog goede ideeën voor dingen die in het hoogseizoen wél een beetje bijzonder zijn, maar ook wat betaalbaar (als je niet een tent of caravan hebt) zijn?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

25 Comments
 1. Natuurhuisjes punt NL … Leuke huisjes buiten de gebaande paden, en relatief goedkoop.
  Dagjes uit en lekker in je eigen bed slapen is ook een optie.
  In Drenthe is nog een leuk vakantiepark: hoordestilte punt nl. 🙂 Rustig gelegen, mooie huisjes (van klein tot groot). 1 ‘nadeel’: je moet wel een eigen auto hebben om overal te komen qua activiteiten.

  1. Bedankt voor de tip! Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de zomervakantie wel graag écht even weg ben, andere taal, andere mensen, andere cultuur en met een beetje geluk ook nog iets voordeliger dan NL. Maar we hebben idd ook wel eens naar dit soort huisjes gekeken, voor een weekendje weg. Ziet er prachtig uit namelijk!

 2. Riga, niet te warm en een geheel andere taal. Goedkoop en betaalbaar, zelfs met een hotel. Een vriendin van mij had het heel low-budget: slapen in een verbouwd tuinhuisje voor 5 euro per nacht maar dat was haar te primitief dus die zijn alsnog naar een pension gegaan. Lepaja is een mooi strand om een dagje heen te gaan en onder een parasol te zitten.

 3. Roadtrip door Slovenië. Onbekende parel, kleine afstanden. Heeft mediterraans klimaat aan de kust, een wijnstreek in het noordoosten en bergen in het noordwesten. Aanrader.

 4. Tjonge, wat heb jij een zorgen. Er zijn heel veel mensen die totaal niet op vakantie kunnen. Zelfs geen geld voor dagjes uit. Kan jij natuurlijk niets aan doen, maar is dit toch wel ……….sorry hoor.

  1. Wat een rare opmerking zeg. Mag iemand dan niet op vakantie gaan of vakantiesuggesties vragen, alleen omdat andere mensen niet op vakantie kunnen? Mag je dan ook geen lunchmoment delen omdat er mensen zijn die honger leiden?
   Ik vind het wel een leuke post, misschien dat meer mensen nog handige budgettips uit de reactie kunnen halen.

  2. Wat een rare reactie. Adine heeft alle recht om op HAAR blog overal over te schrijven wat ZIJ wil. JIJ echter bent hier op visite en gedraagt je daarom behoorlijk aso

 5. Ik zou het op de koop toenemen dat het dit jaar wat duurder wordt, kiezen waarheen je echt graag wilt. En je dan vooral niet schuldig voelen omdat het zó duur is, want dat bederft je vakantie:-)

   1. Ik zou ook even niet Amerika doen, wie weet als je vriend nog een late complicatie krijgt van z’n operatie, of in ieder geval iets wat je even door een arts gecheckt wil hebben, dan zit je in de VS niet zo goed qua medische kosten.

    Qua andere taal … Limburg?
    Ierland lijkt me trouwens ook erg mooi, net als delen van Duitsland.

    1. Mooie tips, bedankt! Voor die medische kosten moeten we idd wel even kijken, hoewel we inmiddels met vlag en wimpel door alle tests gekomen zijn. Eigenlijk verwacht ik daar niet meer wat van (behalve dat het litteken dus niet niet echt in de volle zon mag komen). We hebben het toen ook nagevraagd en sowieso was bijvoorbeeld (ver) vliegen geen probleem.

 6. Wij gaan ook meestal buiten hoogseizoen. Niet alleen vanwege de kosten, maar ook omdat het op mijn werk dan topdrukte is.

  Wat dacht je van Porto? Super leuke stad en veel te zien, doen en vooral eten. Weet niet wat de temperatuur doet nu, maar wij waren vorig jaar in Juni geweest en in vergelijking met de streek eromheen was het toen juist relatief koel.

 7. Lowbudget vliegen met Ryanair naar Alghero. Een heel leuk stadje in Sardinië. Echt de moeite waard en horecagelegenheden zijn zéér betaalbaar.

 8. Zelf jaren naar Hongarije, Slowakije en vorig jaar een jaar naar Kroatië geweest. Huis of pension via booking.com gezocht. Wij gingen bij de eerste twee landen vooral niet naar t toeristische gedeelte toe maar kwamen juist in de kleine dorpjes pareltjes tegen. Vorig jaar zijn we naar Kroatië geweest tien dagen voor 400 euro meen ik waar mijn zwager en schoonzus bijna 1000 euro voor een paar vierkante meter gras moesten betalen en dat per week. Wil je echt lekker lui en af en toe wat moois bezoeken of heel veel te bezichtigen hebben? En kun je overal wat moois in zien of moet t je voorgekookt worden? Kan zelf enorm genieten van t landelijke gebied in Hongarije waar de mensen allemaal rustig aan doen lukt t vandaag niet dan morgen wel. De mensen zijn er oprecht vriendelijk. Wel zie je soms armoede. Dit helpt mij ook weer me met beide benen op de grond te zetten en te waarderen dat wat ik heb

 9. Wij waren dit jaar ook laat met het boeken van iets leuks, door allerlei omstandigheden, en hebben toen eens gekeken of we wat konden vinden op Airbnb. Dat viel ons alles mee. Wij gaan zelf richting Italië, maar echt overal waren nog leuke dingen te krijgen. En via mij krijg je nog een kortinkje ook 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.