#FreedomFriday: Amanda Page

#FollowFriday: Amanda PageBloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Amanda Page.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wie, wat waar?

De naam Amanda Page zegt je misschien niets, maar als je al wat langer blogs leest, kan het wel zijn dat haar eerdere url je wat zegt: Dream Beyond Debt. Amanda is ergens in de dertig en heeft één grote droom: schrijver worden. Maar, zoals het wel vaker gaat met dromen, ze raakte onderweg de weg een beetje kwijt. Hoewel het niet nodig was, leende ze in totaal bijna $48.000 voor haar opleiding en die schuld hing vervolgens jaren boven haar hoofd als het zwaard van Damocles. Oké, de helft ervan was voor een opleiding in creatief schrijven, maar toch.

Daar wilde ze iets aan doen. Hoewel ze nog niet haar droombaan als schrijfster had, besloot ze haar inkomen te gebruiken om haar schuld versneld af te lossen. En door daarover te schrijven op haar blog, kon ze meteen werken aan haar droom. Met succes: binnen 14 maanden betaalde ze de hele bups af. En nu is ze aan het sparen: in 2025 wil ze een half miljoen dollar geïnvesteerd hebben!

De Freedom-factor

Ik ‘ken’ Amanda inderdaad vanuit haar Dream Beyond Debt-tijd, maar ik heb het blog niet zo lang gevolgd dat ik heb gezien dat ze ook alles zo snel heeft afbetaald. Onlangs herontdekte ik het weer en wat mij inspireerde, was hoe ze misschien wel wat omwegen heeft genomen, maar alsnog haar droom heeft nagejaagd. Ze heeft niet gewacht tot ze een baan als schrijver kreeg, ze heeft er gewoon zélf een gemaakt. Misschien in de eerste instantie nog niet voor het boek dat ze graag wil, maar dan nog.

Dromen zijn te realiseren, als je er maar in gelooft en hier ook acties aan verbindt. Dromen zijn niet bedoeld om je het gevoel te geven dat je ze nooit kunt realiseren, ze zijn bedoeld om je vrij te maken.

[wp_ad_camp_3]

Wat kan ik hiervan leren?

Wat mij na het herontdekken van Amanda Page heel erg aansprak, was het stukje herkenning dat ik zag. Zij heeft haar schulden binnen 14 maanden afbetaald. In die periode heeft ze zich daar helemaal op gericht. Toen ze klaar was, wist ze eigenlijk even niet meer wat ze moest doen. Ze was er wel klaar mee. Niet speciaal met het schrijven, maar wel met het onderwerp.

In die fase zat ik vorig jaar een beetje: ik had net mijn hypotheek afgelost en begon hem bijna te missen! Ik was een beetje de weg kwijt en vroeg me ook af of ik nog wel iets had om over te bloggen.

Als je je een poos op iets bepaalds gefocust hebt, is het soms moeilijk een stap terug te nemen. Om je te realiseren dat er meer is. Dat jij meer bent dan alleen je besparingen, je aflossingen of je dubbelgebruikte theezakjes. Maar je kunt een stap terugnemen om weer overzicht te krijgen. Om daarna door te bouwen op het fundament dat je eerder al gelegd hebt. Dat heeft Amanda gedaan en dat is ook iets waar ik nu zelf mee bezig ben!

Leuk voor jou?

Hoewel ze op haar blog ook bijvoorbeeld over haar schrijfactiviteiten schrijft, draait er nog steeds veel om personal finance. Een van de artikelen die ik bijvoorbeeld erg leuk vond om te lezen, is 7 Things I Won’t Sacrifice On My Way To Financial Independence. Hierin schrijft ze bijvoorbeeld dat ze dus écht haar kapper of huisdieren niet opgeeft voor financiële onafhankelijkheid. Leuk om te lezen als je zelf best financiële onafhankelijkheid wilt nastreven, maar je niet helemaal kunt vinden in sommige ‘extremisten’ op dit gebied. Een ander interessant artikel vond ik It’s Just a House, waarin ze een helder onderscheid maakt tussen een ‘huis‘ en een ‘thuis‘. En waarin ze vertelt dat je met het ene wél geld kunt verdienen, terwijl het andere alleen geld kost. Daarnaast kun je natuurlijk haar oudere blogs over het aflossen van haar schulden lezen.

Spreekt dit blog jou aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Win een fiets

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.