5 redenen om vandaag nog de fiets te pakken

5 redenen om vaker de fiets te pakken

Als je in Nederland woont of uit Nederland komt, dan is de kans groot dat het fietsen je met de paplepel is ingegoten. In tegenstelling tot veel andere landen, waar fietsen bijna een beetje vreemd is, is het hier één van de meest gebruikte vervoersmiddelen. Gemiddeld 89% van de Nederlanders heeft een fiets. Ik ook. Maar een fiets hebben en een fiets gebruiken zijn twee verschillende dingen. Vanaf het moment dat ik mijn rijbewijs heb, fiets ik gewoon een stuk minder. De laatste tijd gebruik ik hem echter toch weer wat vaker en daar heb ik hele goede redenen voor. 5 om precies te zijn! Oh, en dit gaat natuurlijk niet alleen om mij: onderaan dit bericht heb ik een hele leuke actie voor JOU!

1. Het is heel goed voor je gezondheid

Ik heb zittend werk, mijn hobby’s (lezen, Netflix & Chill, etc.) voer ik vooral zittend uit en als ik even ga ontspannen, dan zit ik meestal ook. Waar de één ongemerkt veel beweegt, zit ik vooral ongemerkt heel veel. En dat merk ik ook aan mijn gezondheid; door de jaren heen komen er stiekem wat kilo’s bij, ik voel me minder fit en krijg last van dingetjes als een zere rug en – no kidding – een zeer achterwerk.

Fietsen is heel goed voor je immuunsysteem en je hart. Bovendien is het een stuk sneller dan lopen. Fijn als je even een boodschapje moet doen, maar niet te lang weg wilt zijn. En ook de wat grotere boodschappen kun je best op de fiets doen, gewoon met zo’n leuke mand, krat of een handige fietstas.

2. Het bespaart geld

Als ik zo’n boodschapje wil doen en het is te ver (of duurt te lang) om te lopen, dan pak ik de auto. Dat kost brandstof en dus geld. Bovendien is dat soort kleine stukjes rijden volgens mij helemaal niet goed voor je auto, dus op de lange termijn scheelt het ook. Daarnaast is je auto bij een verkoop ook nog eens meer waard als er minder kilometers op de teller staan.

Uiteraard is het dan wel handig om je fiets goed te onderhouden én er een slot op te plaatsen voor de momenten dat je er niet bent om je fiets in de gaten te houden. Meestal zit zo’n slot er wel op, maar je kunt er ook altijd zelf eentje plaatsen. Zo’n handig ringslot van Slotenspeciaalzaak bijvoorbeeld.

[wp_ad_camp_3]

3. Je ziet veel meer

Het valt me elke keer weer op hoeveel meer ik van mijn omgeving zie als ik er niet met de auto doorheen rijd, maar op de fiets. Logisch natuurlijk, want in de auto let je vooral op de weg. Wij wonen in een mooie omgeving én ik spot graag leuke plekjes waar wij eventueel zelf straks misschien wel kunnen gaan wonen. Dan is het dus fijn als je alles wat beter ziet.

Overigens blijft die omgeving ook een stuk mooier, want fietsen is natuurlijk ook heel goed voor het milieu. De uitstoot die gepaard gaat bij de productie van fietsen valt in het niet bij de vervuiling die auto’s veroorzaken.

4. Je krijgt gemakkelijk vitamine D binnen

Ik had al gezegd dat het gezond was, maar dat is een uurtje op de hometrainer ook. Het voordeel van ‘echt’ fietsen is dat je ook buiten bent. Dan doe je meteen veel vitamine D op en dat is ook weer goed voor je energieniveau en je humeur. Ook dat is prettig als je veel op kantoor zit; als je niet bewust de buitenlucht opzoekt, mis je dit ongemerkt behoorlijk.

5. Je wordt fit zonder teveel te doen

Fietsen is een ‘low impact’ sport, zoals ze dat zo mooi noemen. Dat betekent dat vrijwel iedereen het kan doen en dat je niet zo snel last krijgt van bijvoorbeeld je gewrichten. Als je bijvoorbeeld naar je werk fietst, sla je al snel twee vliegen in één klap: je komt aan de aanbevolen hoeveelheid beweging én je houdt lui vet van je lijf.

Bovendien is een fiets vaak nog een stuk goedkoper dan een ongebruikt sportschoolabonnement. Tenminste, als je hem goed onderhoudt en goed beschermt tegen diefstal. Maar ook dáár helpt zo’n mooi slot van Slotenspeciaalzaak.nl tegen.

**de winactie die aan dit artikel gekoppeld was is helaas afgelopen**

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

89 Comments
 1. Wat gaaf zeg!!! Heb nu een fiets maar die is van de tijd dat ik naar de middelbare school ging ?. Ben inmiddels 32 jaar dus reken maar uit hoe oud die fiets is ?. De fiets zou heel goed van pas komen omdat ik graag veilig wilt fietsen met mijn zoontje. Hij is nu 7 maanden en wil als hij oud genoeg is lekker gaan fietsen met hem… maar op de fiets die ik nu heb durf ik het niet aan. Het is gelijk een mooie manier om de overtollige zwangerscgaps kilo’s nog kwijt te raken ?

 2. Wauw zou te gek zijn. Kan wel een nieuwe fiets gebruiken. Elke x als ik denk nu ga ik sparen voor een fiets voor mij zelf. Moet 1 van de kids weer een nieuwe fiets….. ?
  Nou ja goed teken. Groeien ze tenminste ?

 3. Ooooohh ik doe heel graag mee voor mijn zoon van 14.
  Hij moet elke dag 7km heen en 7km weer terug fietsen naar school, maar de fiets die hij nu heeft rammelt aan alle kanten en valt letterlijk stukje bij beetje uit elkaar zo oud is hij….dus moet nodig vervangen worden alleen er is helaas geen geld voor…?????

 4. Leuke actie! Ik ben mij ook steeds bewuster van hoe ik mij van a naar b beweeg. Ook om een goed voorbeeld te stellen voor mijn kinderen van 3 en 5. Bijvoorbeeld door op de fiets naar de zwemles te gaan, de oudste fietst dan vaak zelf. Mijn man kan goed een nieuwe fiets gebruiken en die fietst graag op oma fietsen (gek genoeg ?)

 5. Wat een gave actie en voor mij op het juiste moment!
  Mijn jongste zoontje wees vanmorgen naar mijn buik en zei met een grote glimlach ‘oehhhh mama, zacht kussen’ .. dus, conclusie: mama moet weer op de fiets!

 6. Wat leuk dat je dit zo doet! voor mij is er nog een zesde reden om zoveel mogelijk de fiets te pakken: zo leren de kinderen meer over het verkeer. Hier gaan we naar links, kijk het is oranje etc werkt beter op de fiets dan achterin de auto merk ik.

 7. Dat zou leuk zijn! Ik gun hem mijn moeder. Zij heeft jaren terug haar fiets aan mij gegeven toen ik een nieuwe nodig had. Zelf heeft ze al jaren geen fiets meer, maar ze zou juist graag weer eens op de fiets stappen. dit lijkt me een mooi cadeau voor haar <3

 8. Mijn fiets is gestolen uit onze tuin en sindsdien rijd ik op die van mijn moeder. Nodigt toch minder uit om te fietsen ?. Dus een nieuwe opoe fiets is welkom!

 9. Wat een superactie! Ik doe graag mee! Ik reed nog steeds op een moederfiets en die is nu verkocht! Aangezien mijn jongste nu 6 is was het ook niet echt meer nodig!? Maar om naast haar te kunnen fietsen zou deze fiets wel heel fijn zijn!

 10. Hier doe ik graag aan mee! Na 13 jaar in een grote stad te hebben gewoond en veel te hebben gefietst , werd een paar maanden na onze verhuizing naar een klein gehucht mijn fiets gestolen. Zo jammer! Sinds februari dit jaar dus fietsloos en wat mis ik dat! Ik zou dan ook heel graag deze fiets winnen.

 11. Wat leuk dat je deze actie doet. Ikzelf heb een oude fiets in de schuur staan die ik inderdaad nauwelijks gebruik, omdat het zo’n krakkemikkig geval is. Nu mijn zoontje eindelijk ook kan fietsen zonder zijwieltjes zou het geweldig zijn om op een nieuwe comfortabele fiets hem te leren dat fietsen gezond is, leuk is en goed voor het milieu. Zodat de volgende generatie minder snel de auto of scooter gaat pakken, maar gewoon gezond met de fiets op weg gaat. Je ziet het nu zo vaak dat de jeugd niet meer in beweging komt. Sonde. Dus ja, ik wil graag de fiets winnen! ?

 12. Wow dit zijn precies de redenen dat ik graag fiets!!
  Helaas nu al.een tijdje zonder fiets want helaas geen budget ervoor en geef ik het geld liever uit aan dingen voor mijn 2 kindjes..
  Dus ik doe supergraag mee met je actie!!
  Fijne dag allemaal ?

 13. Wat een leuke actie. Zeker nu mijn zoontje heeft leren fietsen en ik hem bij wil brengen dat het veel gezonder en beter voor het milieu is om met de fiets te gaan. Mijn fiets staat nu te verstoffen omdat er vanalles aan mankeert, dus een comfortabele fiets zou erg van pas komen!! ?

 14. Zou deze graag willen! Mijn fiets is nu zo’n 10 jaar oud en versleten. Voornamelijk het trap gedeelte wat erg slecht is. Ook zijn wij verhuisd van stad naar dorp, waar we nu meer de fiets pakken. Voor boodschappen, werk, stage of gewoon even weg.

 15. Een geweldige actie zeg! Daar ga je iemand heel blij mee maken. Ikzelf loot niet mee, want bij ons heeft iedereen een goede fiets op dit moment. Ik wilde mensen even attent maken op de fietsknooppunten, waarmee je in veel provincies gewoon lekker op pad kan gaan om willekeurige paadjes te volgen, en waarmee je dan ook gemakkelijk weer kan zien hoe je thuis moet komen. Recreatief fietsen kan ook heel prima op een functionele fiets (ik heb een moederfiets). Wat ik zie, op 20 minuten van ons huis? Kwikstaarten, buizerds, hazen, reeen, ooievaars, zwaluwen en een keur aan prachtige weide en waterplanten.

 16. Deze fiets zou heel welkom zijn ter vervanging van mijn 24 jaar oude fiets. Die heeft al heel wat meegemaakt en meegedragen, waaronder mijn twee (nu 17 en 16) kinderen.

 17. Wauwww!!! Ja heeel graag zou ik die willen winnen…. Nadat ik dan heel mn leven heb gedaan met alle afdankertjes van de familie en alle 628273e handsjes dan misschien een echte nieuwe? Heeeel tof!!! Duimduim

 18. Ja, ook ik doe mee! Wat zou ik graag deze fiets winnen. Ik woon na een roerig jaar alleen in de stad Groningen, waar een fiets natuurlijk niet te missen is. Daarom heb ik een tijd geleden een fiets gekocht, helaas niet zo’n goed slot erbij en na een paar weken was hij foetsie, verdwenen.

  Toen mijn auto ook nog eens stuk ging met mijn verjaardag afgelopen weekend, had ik dus een groot probleem. Hoe kwam ik nu op mijn werk? Een rit van 10 minuten met de auto en 20 minuten op de fiets werd nu dus een rit van 50 minuten met het openbaar vervoer. Ik heb momenteel niet de financiële ruimte om een goede fiets te kopen, daarom mijn deelname aan deze actie!

  Ik ga in ieder geval heel hard duimen!

 19. Hele mooie actie. De fiets is bij mij heel erg welkom. Mij nieuwe fiets is gestolen en ben nu fietsloos. Mijn auto begeeft het bijna. Geld voor een ander is er niet omdat alles naar de belasting gaat.
  De fiets is dus meer dan welkom.

 20. Wat leuk, een fiets winnen. Ik kom graag in aanmerking. Mijn fiets is onlangs overleden en ik ben nog steeds op zoek naar een goede fiets. Ik kijk mijn ogen uit naar de nieuwe modellen die in de etalage staan En voorbij komen maar dat is niet voor mijn portemonaie.
  Op marktplaats ook hele mooie, ook duur. Ik blijf dromen.

 21. Superactie. Ik doe sowieso al veel op mijn fiets, die er inmiddels al vele jaartjes er op zitten heeft. Ik doe dus graag mee.

 22. Graag zal ik de fiets winnen. Nu heb ik geen fiets. .ooit fietsongeluk gehad op mn 16 de… met gevolg tanden eruit…gezicht kapot…doodsbang geworden 🙁 Maar nu inmiddels 2 van mn 4 kinderen al kunnen fietsen zal ik toch weer moeten… Want ze zullen toch ook de verkeersregels ect moeten leren….Dus mocht ik winnen dan kunnen we op de fiets naar school 🙂

 23. wellicht een afscheids brief aan mijn oude fiets..

  lieve fiets, je bent al heel lang in mijn leven, mijn moeder heeft je gekregen toen ik denk ik een klein meisje was van 13 jaar. jullie fietste elke dag samen naar haar werk.. in de scheiding met mijn vader deden jullie samen boodschappen wat ben je eigenlijk een sterke fiets.. of ik zat achterop en had ik mijn handen om mama haar buik geslagen zodat ik niet zou vallen.. Jeetje fiets je hebt wat kilometers gemaakt in de tijd dat mama ziek werd dit was voor haar een manier om haar hoofd leeg te maken en om haar te laten denken aan haar lieve kleinzoon.. want ja ja we zijn al wat verder in de tijd…. samen met mij ik was toen 26 en mijn zoontje 2 hebben we een groot stuk gefietst in almere.. toen ik 28 werd heb ik jou gekregen, je trouwe fietsmaatje was er niet meer. ik heb met liefde met je gefietst maar je gaat achteruit. we fietsten nog samen om dat mannetje van toen 2 nu 13 samen naar school te brengen… het gaat je steeds zwaarder af er zijn dingen stuk die vervangen moeten worden maar waar ik de centjes niet voor heb..eigenlijk verdien je een goede dag welnes voor alles wat je voor mijn moeder gedaan hebt en voor mij.. je bent absoluut niet vervangbaar en je gaat zeker niet weg.. maar misschien vindt je het een goed idee dat ik op de nieuwe fiets mooie herrinderingen ga maken met mijn kindjes van 13 en 10 en ik beloof jou dan dat ik af en toe nog op je blijf fietsten… want als ik op jou fiets, fiets ik in gedachte samen met mijn mama…

 24. Wow, jij geeft jouw fiets gewoon weg dus eigenlijk? Nou, ik kan ‘m wel heel goed gebruiken. Mijn huidige exemplaar doet op zich nog wel wat ie moet doen, maar ik hou ‘m liever gewoon als reserve. Er zit geen slot op (slot laten monteren kost meer dan dat de fiets zelf waard is), de remmen functioneren niet goed (remmen gaat op zich heel redelijk, maar daarna moet ik actie ondernemen om de rem er weer af te krijgen) en ga zo nog maar even door….. Ik heb overigens geen ander vervoermiddel en ben daardoor wel genoodzaakt om de fiets te pakken. Ook als het regent, zoals vandaag. Maar het heeft zeker ook wel zijn voordelen.

 25. Ik doe ook graag mee. Kan wel een nieuwe fiets gebruiken, m’n huidige heeft al wel behoorlijk wat moeten doorstaan. 😉

 26. Wat een super prijs! En echt welkom, mijn fiets heeft laatst een ongelukje gehad en is er niet helemaal bovenop gekomen helaas… Dit zou de pijn zeker verzachten. En mijn voornemen om vaker de fiets te pakken zal met deze beauty ook zeker slagen. Dat wordt duimpjes draaien. Ik heb geen FB maar volg wel op Bloglovin en G+ en uiteraard ook gedeeld!

 27. Mooi gebaar! Ik wil de fiets graag winnen voor mijn jongste leasedochter Aylin. Om haar op haar 15e verjaardag (5 september) te verrassen met haar mooiste verjaardagscadeau ooit. Ze heeft namelijk nog nooit een nieuwe fiets gekregen… Ze kan em goed gebruiken, want ze fietst iedere dag naar school. Nu op een heel oud barrel, maar wie weet…

 28. Alles wat je als voorbeeld geeft, heb & doe ik!

  – lui zijn, liever lopen naar de tram en bus om daar vandaan op plaats van bestemming te komen
  – pijn in mijn rug, schoot er in! Met als voordeel deze blog ontdekt te hebben, het boek Hosselen en aan je buffer werken
  – voor de deur staan deelfietsen. Heb ik weinig aan, want lekker leven met minder, dus geen smartphone.

  Fijne zaterdag!

 29. Wat een gave actie
  Ik wil wel winnen…ik heb geen fiets dus zou 2 vliegen un 1 klap zijn. Besparen op een fiets en door een fiets

 30. Wat een mooie actie! Ik doe graag mee want ik zou hem graag winnen. Ik heb een omafiets waar ik alle boodschappen en kleine ritjes op fiets, met een krat voorop en mooie fietstassen, maar deze fiets is al zeker 15 jaar oud en begint nu toch wel te piepen en te kraken! Tijd voor een nieuwe en dan komt net deze actie voorbij!

 31. Helemaal mee eens dat fietsen goed voor je is, normaal doe ik alles met de fiets… Alleen heb ik sinds twee maanden geen fiets meer om op te fietsen… Geen auto voor de deur (wel een zoon die me af en toe chauffeurt) dus nu alles met de benenwagen… Das ook gezond maar beperkt je in afstand… Dus bij deze doe ik graag! mee met de fiets winactie. ? ?

  1. Hoe controleer je eigenlijk of iedereen ‘m ook gedeeld heeft? Ik fb bijv onder ‘mirre schrijft’ dus dat moet je dan maar net weten van iemand toch? Of stel ik nu een hele vreemde vraag?

   1. Haha, nee hoor, geen vreemde vraag! Ik maak een lijstje van de reacties hieronder en kan ook alle deelacties op FB zien. Tot nu toe heb ik iedereen nog kunnen koppelen. Van jou wist ik bijvoorbeeld dat je onder die naam ook schreef, maar anders was het sowieso goed om het even te zeggen!

 32. Tof zeg een omafiets. Past precies bij mijn leeftijd. Wat meer fietsen zou voor mij heel goed zijn. Past prima bij mijn levensstijl. Op dit moment heb ik twee gedateerde barrels in de schuur, ze zijn nog net niet zo gedateerd als ik.
  Een duurzame leefstijl past bij mij. ??

 33. Wauw, als ik de fiets zou winnen dan zou ik hem aan mijn dochter geven. Zij fiets op de fiets waar haar tante 25 jaar geleden (toen ze even oud was) ook op fietste. Toen was het een zwarte opoefiets, nu is hij oud, wiebelig en verroest.

 34. Super actie! Ik heb geen facebook dus daar delen kan ik niet. Maar even laten weten dat ik dit een leuke actie vind kan natuurlijk wel…

 35. Wat een leuke actie! Ik doe graag mee!! Mijn oude fiets is helaas niet goed meer en ik zou echt graag met de fiets naar het werk gaan om zo wat meer te bewegen.

 36. Wat een leuke actie zeg. Ik als stille genieter van jouw blog, ga ook eens een reactie achter laten omdat ik de fiets wel heel gaaf vind!

  Wij wonen in een dorpje aan de Maas en wij kunnen s’avonds heerlijk over de dijk langs de Maas fietsen met uitzicht op allerlei plezier jachten die langs varen. Een nieuwe fiets gaat mij dus ook zeker het nodige plezier opleveren! 🙂

 37. Ik fiets altijd al naar mijn werk, maar mijn fiets is nogal oud en versleten. Ik zou zo’n mooie nieuwe dus zeker wel kunnen gebruiken! Leuke actie! 🙂

 38. Beste Adine,
  Ik lees dagelijks en met veel plezier je blog, alleen reageer ik nooit (erg he.. Een stille volger ;))
  Wat een leuke win-actie! Heel attent van je. Ik fiets m’n hele leventje heel graag, lekker de haren in de wind.
  Ik fiets naar zee, naar de winkel, naar het strand, naar m’n werk, eigenlijk overal wel naar toe.
  Expres geen auto, om maar niet in de verleiding te komen m’n trouwe vriend in de steek te laten.
  Ik heb je bericht op Facebook gedeeld. Ik doe graag mee aan je actie 🙂
  Groetjes, Inge

 39. Superleuke actie. Ik doe mee en heb je toegevoegd op mijn blog. Er staat hier wel een fiets in de schuur maar daar is alles mee gezegd 😉 een vervanger is meer dan welkom. Spannend !!!!!

 40. Een fiets winnen, daar zeg ik geen nee tegen 😉 En ik kan hem ook effectief gebruiken. Meteen ook erg handig om de auto wat vaker te kunnen laten staan.

 41. Leuke winactie! Ik zou graag zo’n mooie fiets willen winnen om straks met ons meisje op pad te kunnen gaan. Stukken sneller dan alles wandelend met de buggy ?

 42. hihi voelt t voor jou niet een beetje alsof je voor Sinterklaas mag spelen ,jij bent jarig en geeft iets moois aan een van je volgers…

  Ik maak graag kans op dit super cadeau want een fiets is hier echt onmisbaar…
  Ik ben zoveel sneller overal met de fiets ,naar school,werken ,weer naar school,boodschap,weer naar school ,naar huis etc etc…
  Een fijne degelijke fiets maakt zulke ritjes door weer en wind een stuk aangenamer vandaar dat ik graag meedoe met jouw winactie.

  groetjes Lizet

 43. Ik doe heel graag mee. Ik ben sinds kort alleenstaande mama, echtscheidingsprocedure loopt nog, en ik heb hard een fiets nodig. Helaas zijn de financiën er absoluut niet naar dus dit zou een hele mooie kans zijn.?

 44. Hmmm hiee wil ik wel aan meedoen. Ik heb eergister een paar uur lang zitten pleiten (tegen manlief) wasrom het goed voor mij zou zijn, weer een fiets te hebben?. Staat t hier gewoon allemaal op een rijtje, thanks. Succes allemaal!!

 45. Leule fiets! Die van mij staat al zo’n 10 jaar buiten aangezien we geen schuur hebben hier in de stad, dus kan wel vervanging gebruiken…

 46. Heel fijn zou het zijn om weer een eigen fiets te hebben. Helaas al een paar jaar geen eigen fiets meer. Dus hoop ik dat het geluk mij toe lacht en ik een fiets win.

 47. wauw!! ik doe heel graag mee!!
  afgelopen paar jaar al zoveel pech gehad met mn fietsen (aangereden en fiets in de prak, omgevallen en voorwiel dubbel, bochel in het wiel, remkabels constant kapot etc
  nu heb ik wel een fiets maar die trapt constant door: of te zwaar of te licht. beide niet fijn!

  duimen maar!!

 48. Ik woon al 18jaar in Nederland en zie een fiets na al deze jaren als openbaar vervoer zonder gezelschap, auto zonder motor, fietness zonder abonnamenten, plus nog meeer! Na de goboorte van mijn kinderen, besloot ik een hipoe, dure mama fiets te kopen, 1 maand geleden is deze gestolen met kinder zitjes en al ?(heb dit los gelaten) maar beloof mijnzelf steeds dat mocht ik hem ooit tegen komen, ga ik zeker heel agressief zijn. Tegen de dief of nieuwe eigenaar (illegal)Mijn fiets is mijn alles! Om gevangenis straf te voorkomen…Doe ik gezellig mee met deze actie ?

 49. met mijn reaktie een toffe zwarte omafiets winnen
  jullie weten wel een hele bijzondere actie te verzinnen
  nu nog een originele reden weten te formuleren
  waarmee ik vervolgens ga proberen
  als winnaar uit de bus te komen
  maar zoiets gebeurt helaas alleen maar in mijn dromen
  laat ik mezelf maar heel veel succes wensen
  en natuurlijk ook aan al die andere mensen
  die meedoen aan deze geweldige stunt
  het is ook eigenlijk iedereen gegunt
  geen auto en geen rijbewijs
  dit is voor mij DE HOOFDPRIJS!!

 50. Graag! Omdat mijn stalen ros en ik steeds meer achter raakten op mijn man, heb ik hem met pensioen moeten sturen. Maar er is nog geen nieuw fietsmaatje voor mij gevonden:
  Er was eens een stalen ros met een vast fietsmaat,
  ze hadden het gezellig,
  van s’morgens vroeg tot s’avonds laat.
  Samen gingen ze op avontuur,
  gewoon voor een boodschap,
  of een tochtje door de natuur.
  Deze fietsmaat was “Gazellig” en knap,
  Ze was wat op leeftijd,
  het was een bijzondere vriendschap.
  Deze Gazellige Gazelle raakte steeds meer achterop,
  was stroef in zijn bewegingen,
  haar gezondheid werd getob.
  Langzamerhand werd deze grijsaard,
  steeds meer op leeftijd,
  minder mobiel en bejaard.
  Zij heeft een moeilijke keuze moeten doen,
  zij kan er niet omheen,
  het was tijd voor haar pensioen.
  Deze stevige ros kon haar echt waarderen,
  het waren mooie tijden samen,
  op een oude fiets moet je het leren.
  De stalen ros is nog een beetje blue,
  maar is het alleen zijn,
  zo ontzettend bue.
  Nu zoekt deze ros een maatje voor het leven,
  iemand met spirit,
  avontuurlijk en bedreven.
  Hij is al wel gezwicht,
  voor een tijdloos,
  en snelle lichtgewicht.
  Robuust, sterk en sportief,
  een ranke slanke bouw,
  en daarnaast ook lief.
  Om samen op avontuur te gaan,
  en wie weet wat voor moois,
  er uit deze vriendschap kan ontstaan!
  Dit stalen ros heeft een oogje op deze “Oma” in zwart,
  een stoere Hollandse,
  hopelijk geeft zij mij zijn hart.

 51. Ooo, weet niet of de actie al is afgelopen. Zo niet dan waag ik een kansje. Mijn fiets moest de nacht buiten doorbrengen, hij liet mij in de steek met een lekke band in de regen. Dus ik boos (daarom buiten overnachten)…….maar nu is hij opeens verdwenen….boos weggelopen…een andere maatje gevonden…geen idee.Maar nu zoek ik met spoed een nieuw maatje, die mij overal naar toe rijdt (met wat trapkracht van mezelf) !!!

 52. Wat een superleuke actie. Ik heb toevallig net een fiets voor mijn verjaardag gekregen, maar ik denk dat je iemand hier heel blij mee maakt!

 53. Prachtige motivaties en gedichten zie ik hier voorbij komen. En dan denk ik bij mezelf……ach laat maar……lukt toch niet.
  Maar dat andere stemmetje zegt……….wat nou laat maar…..dit is je kans om meer te bewegen, de auto vaker goodbye te zeggen en zonnestraaltjes te gaan plukken. Kom op nou meid.
  Nou je ziet…..het tweede stemmetje heeft gewonnen.
  O ja, en die luxe fietsbel deed het hem….
  Groet,
  Grietje

 54. voor mijn kleindochter als ze naar de middelbare school gaat een mooie stevige stoere fiets
  die zware boekentas achterop en ze kan er de komen de jaren wel weer even tegenaan

 55. Dag, zo’n fiets zou geweldig zijn: vorig jaar zijn 2 fietsen van onze dochter gestolen. 1 oma fiets en een andere met versnellingen.

 56. Mijn fietsenmaker belde vandaag om te vertellen dat mijn mama-fiets het nu definitief heeft begeven. En dat komt echt héél slecht uit, want ik gebruik hem elke dag. Zou het wel héél tof zijn om deze te winnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.