#FreedomFriday – een beetje anders

#FreedomFriday: iets anders

Eigenlijk wilde ik vandaag in het kader van #FreedomFriday weer een inspirerende website uitlichten. En toen gebeurden er allerlei leuke dingen die min of meer ook een #FreedomFriday-link hadden én zou ik de Flow Planners Agenda 2018 nog weggeven, dus besloot ik om het vandaag even iets anders in te steken. Vandaag gewoon even allemaal kleine #FreedomFriday-berichtjes 🙂

Mijn eigen mijlpaal ✨

Op #FreedomFriday laat ik me graag inspireren door anderen, maar het is dan natuurlijk wél de bedoeling dat ik er dan zelf ook iets mee doe. En daarin bereikte ik deze week (gisteren om precies te zijn) een mijlpaal. Het eBook dat ik al maanden op mijn planning heb staan is af!

Het eBook heet ‘Beleggen voor Beginners’ en is een hele basic kennismaking met beleggen. Eigenlijk is het de gids die ik zelf een paar jaar geleden graag had willen hebben, zodat ik er niet onnodig ‘bang’ voor was geweest, maar gewoon op een goed moment mijn geld op de juiste manier geïnvesteerd had. Geen ingewikkelde strategieën waar ik toen nog helemaal niet aan toe was, maar gewoon iets dat me liet zien dat dit voor mij ook een optie kon zijn.

Nu schrijf ik daar natuurlijk al regelmatig over, maar het leek me ook heel mooi om die informatie wat meer gestructureerd aan te bieden. Zo kwam dit idee tot stand. Vervolgens duurde het nog even voor ik de informatie (en moed) verzameld had om daadwerkelijk te gaan schrijven 😉

Nu issie af en ik ben erg blij met het resultaat. Benieuwd? Hier kun je ‘m helemaal gratis downloaden 🙂.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Leuke nieuw lees- en luistermateriaal

Daarnaast ontdekte ik deze week verschillende leuke, nieuwe lees- en luistermaterialen. Het waren er zoveel, dat ik er maar een lijstje van heb gemaakt:

De ChooseFI-podcast

Ik schreef er vorige week al iets over en de credits voor de tip gaan natuurlijk naar FireMe, maar ik wilde mijn eigen enthousiasme ook nog even benadrukken. Deze week luisterde ik weer twee podcasts en het is gewoon superleuk om andere mensen te horen praten over financiële onafhankelijkheid. Normaal gesproken luister ik altijd vooral veel podcasts over ondernemen of persoonlijke ontwikkeling. Heel handig en leerzaam, maar wat meer horen over de praktische uitvoering van dromen is ook helemaal niet gek.

Tiny Houses

Deze week las ik op Facebook een post van Marjolein Jonker (Marjoleininhetklein.com) over haar nieuwe initiatief: TinyFindy.nl. Toen ik daar gisteren over schreef, kreeg ik onder meer een hele leuke reactie van Merel. Zij blijkt momenteel bezig te zijn met de aankoop van een stuk grond en gaat in maart van start met de bouw van haar eigen Tiny House én mogelijk een tweede voor de verhuur, als passieve bron van inkomsten. Superleuk én heel inspirerend natuurlijk. Ik vroeg haar of ze daar ook online wat over vertelde, en dat was het geval. Je kunt Merel hier volgen!

Leesvoer op papier

Qua boeken wisten Principles van Ray Dalio, Tribe of Mentors en Tools of Titans van Tim Ferriss en Mindset van Dr. Carol Dweck een plekje op mijn leesplank te veroveren. De tip van Mindset kreeg ik een aantal keer via Instagram, een vriend wees me op de twee boeken van Tim Ferriss (ik ben momenteel bezig in zijn 4-Hour Work Week boek en vind ‘m erg inspirerend) en Ray Dalio heb ik nu een aantal keer op de podcast van Tony Robbins gehoord. Een hele rustige man, die gewoon hele zinnige dingen zegt. In dit boek deelt hij zijn principes over ‘life and business’. Wat linkjes naar Bol, waar je de samenvatting en (meestal) een inkijkexemplaar kunt checken:

‘Tribe of Mentors’ is nog maar net uit, maar daarover kun je hier meer lezen. Vooral die boeken van Tim Ferriss zijn een stuk dikker dan ik had verwacht, maar gezien de opzet en schrijfstijl lezen ze volgens mij wel lekker weg. Ik hoef me tijdens de kerstdagen in ieder geval niet te vervelen!

En de Flow Planners Agenda 2018 gaat naar…

Wat hebben jullie het me moeilijk gemaakt! Ik kreeg verschrikkelijk veel leuke, enthousiaste en positieve reacties op mijn review over de Flow Planners Agenda 2018. Zowel op de review zelf als via Facebook, waar het bericht ook veelvuldig gedeeld werd. Echt superleuk! En een beetje logisch natuurlijk, want het is gewoon een supermooie planner die zo’n beetje aan alles gedacht heeft 😉

Het liefst zou ik jullie er allemaal eentje geven, maar dat kan helaas niet. Dus wordt het… *tromgeroffel*…

* Jennifer! *

Van harte gefeliciteerd! Als je me even een berichtje stuurt, dan zorg ik ervoor dat de planner jouw kant op komt. Maak in je plan voor 2018 ook vooral een beetje ruimte voor wat vrijheid!

Heb je nu niet gewonnen en wil je deze planner tóch graag hebben? Marloes van Flow Planners heeft speciaal voor de lezers van LekkerLevenMetMinder.nl een kortingscode van 10% aangemaakt! Als je bij het plaatsen van je bestelling op FlowPlanners.nl de code ‘LEKKERLEVEN‘ invoert, wordt die automatisch verrekend. De code is geldig tot en met 31 december 2017. Als je 2018 goed wilt beginnen, dan weet je wat je te doen staat 😉

Volgende week ga ik terugkijken op 2017 en voorzichtig aan wat plannen maken voor 2018. Ik heb daar zelf al wat ideetjes over, maar het leek me ook handig om dit sjabloon van Mel Robbins (van de 5 Minute Rule) als handleiding te nemen.

Wat is jouw grootste wens voor 2018 en hoe ga je daaraan werken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!
Beleggen voor Beginners

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Wat super leuk dat je aandacht besteedt aan onze blog. Dank je wel!!
  En ik ga je ebook downloaden. Tot op heden gaat al ons spaargeld naar ons huis, maar een beetje meer kennis over beleggen kan geen kwaad. Dan kunnen we in de toekomst eventueel gaan spreiden. Wel al een keer ‘beleggen voor dummy’s’ proberen te lezen, maar verder dan blz. 20 kwam ik niet. Nu ga ik een nieuwe poging wagen met jouw boek. Thanks!

  1. Graag gedaan!

   En deze heb ik onder de 20 pagina’s gehouden en is hopelijk wat leesbaarder dan Beleggen voor Dummies! Die had vriend inderdaad ook en daar haakte ik al heel snel af. En dat is best zonde, want als ik eerder was begonnen, al was het met een paar tientjes, dan heeft dat op de termijn gewoon wel heel veel effect!

   1. Ik wil o.a. eigen stationary spullen gaan ontwerpen en verkopen. Ik hoef er voorlopig mijn brood niet mee te verdienen, want ik heb een deeltijdbaan ernaast. Het gaat me er meer om dat ik op 35-jarige leeftijd eens voor mezelf ga kiezen en dingen ga doen die ik echt heel leuk vind.

 2. Bedankt voor je E-boek.
  Vorige maand ook begonnen met beleggen, maar omdat het totaal nieuw voor me was heb ik een rekening geopend bij Nat. Nederlanden, beheerd beleggen.
  Zelf hoef ik nu niet niets meer te doen. Dus jouw kennis komt hier goed van pas.
  Ik lees je blog met veel plezier.
  Groeten
  Margriet

 3. Wohoo! Wat gaaf dit ik de FLOW PLANNER heb gewonnen! Ik kan niet wachten om hem in te vullen – van dromen plannen maken! Dankjewel 🙂

  En je gelooft het of niet, ik zit er serieus over te denken om ook te gaan beleggen! Met dank aan jouw Ebook 😉 Helder en overzichtelijk. Je weet jouw enthousiasme voor belegen goed over te brengen en het is besmettelijk! Ik ben vooral een ‘lijstjes fan’. Daarom vind ik de hoofdstukken: waar kun je beleggen?, de beleggers-ABC, beleggingstips en leestips, het aller handigst.

  Verder schrijf je in jouw blog over ‘Leesvoer op papier’. ‘The four-hour workweek’ heb ik ook gelezen (inspirerend!) – maar welke van de overgebleven drie zou je nu als eerste aanraden?

  1. Oh, wat leuk!! Om eerlijk te zijn weet ik het nog niet.. Mindset is heel compact, dus ik denk dat ik die eerst doe. Tools of Titans en Tribe of Mentors zijn een beetje hetzelfde idee, maar dan anders: Tim Ferriss zoekt daarin de beste mensen in een bepaald vakgebied op en vraagt aan hen advies. Ik denk dat ik dan eerst begin in Tools of Titans. Die heeft hij ook eerder geschreven en gaat in op – zoals de titel dus al doet vermoeden – tools. Op de achterkant staat bijvoorbeeld wat over hoe Tony Robbins zo energiek aan z’n dag begint. Ik denk dat als ik die tools allemaal voorbij heb zien komen, het advies van ‘Mentors’ mogelijk nog beter in te zetten is. Maar ik houd jullie wel even op de hoogte!

 4. Wat een leuk E-book! Ziet er goed uit…

  Fijn dat je vanuit je eigen ervaringen hebt geschreven. Ik heb persoonlijk een beetje een hekel aan het juffen-vingertje van sommige bloggers, en dat terwijl ze zelf ook geen studie afgerond hebben in bepaalde onderwerpen.

  Ook heel erg tof dat je het E-book gratis weggeeft!! (ook daar kunnen sommige bloggers wat van leren…).

  Persoonlijk had ik het ABC denk ik als bijlage gedaan of zo, achterin. Termen schrikken af bij beginner, denk ik….
  En ik had iets meer geschreven over de keuzes die er zijn en de voor- en nadelen, bijvoorbeeld via banken en verzekeraars versus via een broker. En de verschillen tussen fondsen en ETF’s etc.

  Toevallig heb ik voor vanavond ook weer een blogberichtje gepland over beleggen. In dit geval: de kosten en waaraan ik te veel betaalde en wat ik daarvan geleerd heb… 🙂

 5. Ik vind de ChooseFI intro met die super diepe stem en gepraat over UNLOCK THE SECRETS wel behoorlijk Amerikaans overdreven… Maar de inhoud is wel goed en nuttig. Als het niet over de Amerikaanse pensioenen en belastingen gaat natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.