#FreedomFriday: Financial Mentor

FinancialMentor.com

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Financial Mentor

Wie, wat, waar?

Ik zeg meteen eerlijk: als ik de website van Todd Tresider zo tegengekomen was en alleen op de uitstraling had moeten beoordelen, dan was ik waarschijnlijk meteen doorgeskipt. Op het eerste gezicht lijkt het namelijk of hij vooral dingen verkoopt en zou je niet zeggen dat er ontzettend veel interessante informatie op de site staat. Gelukkig kwam ik niet per ongeluk langs, maar heb ik hem naar aanleiding van een interview (op een podcast die door FireMe werd aangeraden, wat overigens ook een leuke -Nederlandse- leestip is!) opgezocht.

Todd is een self-made miljonair. Hij past zijn eigen strategieën voor financiële onafhankelijkheid al jarenlang toe en vergaarde zijn fortuin met investeren. En niet speciaal in vastgoed, maar gewoon in de ‘normale’ markt. Maar: dat is niet speciaal waarover hij vertelt.

Zijn boodschap draait om persoonlijke ontwikkeling en focust op hoe het nastreven van financiële onafhankelijkheid kan zorgen voor een ’transformerend pad richting persoonlijke vervulling.’ Hij heeft gewone auto’s, gewone kleding, is nog steeds met dezelfde vrouw getrouwd en kookt meer thuis dan dat hij uit eten gaat. Hij geeft zijn geld liever uit aan ervaringen dan aan spullen.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

In de boodschap van Todd zitten een aantal dingen die me erg aanspreken. Allereerst zijn focus op persoonlijke ontwikkeling. Als je meer geld wilt verdienen, dan ben je vaak gericht op meer verdienen. Ik ben er echter van overtuigd dat je jezelf altijd tegenkomt als dat je enige focus is. Bovendien denk ik dat je capaciteit om geld te verdienen vanzelf groter wordt als je bezig bent met persoonlijke ontwikkeling. Dan ligt je focus immers steeds meer op dingen die resoneren met jouw waarden en normen en dan kun je je boodschap veel sterker en eerlijker overbrengen. Todd is daar een mooi voorbeeld van.

Wat ik ook mooi vind: hij heeft financiële onafhankelijkheid niet nagestreefd om allerlei dingen te kunnen doen die duur zijn, maar om de tijd te hebben om die dingen te doen. Om tijd te maken voor dingen waar hij blij van wordt, zonder zich zorgen te maken over geld. Tijd is immers eigenlijk veel meer waard dan geld.

En tot slot: Todd heeft ook veel oog voor de zakelijke kant van het verhaal. Hij is ondernemer, dus hij geeft ook hele handige inzichten en tips over hoe je je vaardigheden als ondernemer in kunt zetten om financiële onafhankelijkheid te bereiken. Dat is weer een andere insteek dan puur zoveel mogelijk je lasten verlagen.

Wat kan ik hiervan leren?

De website van Todd geeft me vooral een hele dikke bevestiging van dat ik goed zit met het idee dat vrijheid – in welke vorm dan ook – verankerd zit in persoonlijke ontwikkeling. Als je weet wie je bent en daar zonder problemen voor durft te staan, dan ben je niet alleen mentaal vrij, maar ook in de best mogelijke positie om (duurzaam) financieel vrij te worden.

Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat er verschillende manieren zijn om financieel onafhankelijk te worden en dat je een manier kunt kiezen die bij je past. Hoewel ik altijd al financieel onafhankelijk heb willen zijn, ben ik deze site natuurlijk in de eerste instantie vanuit een bepaalde ‘krapte‘ begonnen. Als je elke maand alleen aan hypotheeklasten al 2500 euro moet overmaken, dan ben je echt niet zo erg bezig met investeren in financiële onafhankelijkheid. Ik dacht misschien een beetje dat ik dat al deed, maar het meeste was toch rente voor de bank.

Nu heb ik mijn leven op dat punt aangepast en begint mijn ideale versie van financiële onafhankelijkheid en vrijheid steeds beter uit te kristalliseren. In de kern verschilt die niet zoveel met het begin, maar praktisch gezien zie ik nu gewoon meer mogelijkheden. Mogelijkheden die niet zijn ingegeven vanuit krapte en knijpen, maar vanuit mijn waarden.

Leuk voor jou?

Zeker! Ook als je geen ondernemer bent. Todd heeft echt een enorme berg aan interessante artikelen op zijn website staan. Als je ook maar enigszins geïnteresseerd bent in financiële onafhankelijkheid, dan moet je hier zeker een kijkje nemen!

Aanbevolen artikelen:

The Secret To Happiness… And Why It Has Nothing To Do With Money – Soms is het verleidelijk om te denken dat geluk komt met financiële onafhankelijkheid. Maar eigenlijk is het eerder andersom. Als je werkt aan je geluk, dan is het ineens een stuk makkelijker om financiële onafhankelijkheid te bereiken.

How Anyone Can Retire In 10 Years (or Less) – Af en toe heeft Financial Mentor Todd het natuurlijk wel over zuinigheid. Dit is vooral een mooi artikel als je soms wat moe wordt van mensen die zeggen: ‘Leuk dat jij het doet, maar ik kan het niet’, of iets in die richting. Dat kan iemand’s waarheid zijn, maar het hoeft niet DE waarheid te zijn. Sterker nog, dat is het sowieso niet. Bovendien geeft hij ook een alternatief; als je je inkomen sterk weet te verhogen, dan hoef je minder zuinig aan te doen.

A Ridiculously Simple Way To Build Wealth. Ik denk dat iedereen wel weet dat rijk worden in theorie eenvoudig is. Dat draait om minder uitgeven dan je verdient, dat slim investeren en jezelf een levensstijl aanmeten die je rijker maakt. In dit artikel gaat Todd hier véél dieper op in, waardoor je (ik in ieder geval) meteen weer allerlei aanknopingspunten ziet om toch weer kleine dingetjes aan te passen in hoe ik het zelf doe.

Eigenlijk vond ik het nog lastig ook om maar drie artikelsuggesties van Financial Mentor te kiezen. Er staan zoveel interessante dingen op, dat ik hier zeker een poosje rond blijf kijken. Ik heb me overigens ook meteen even aangemeld voor zijn gratis eBook en cursus, daar was ik ook wel benieuwd naar 🙂

Kende jij deze website al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.