Weekendje weg

Weekendje weg Beerze

Ik dacht dat april druk was, maar mei was (is) zo mogelijk nóg drukker. En dan is het best lekker als je er af en toe eens even lekker tussenuit kunt 🙂 Met Pinksteren waren we te vinden op de camping bij de familie van vriend en afgelopen weekend trokken we er weer een keer met z’n tweeën op uit.

Budgetvriendelijk

Waar een weekendje weg normaal gesproken best duur kan zijn, viel het nu heel erg mee. We hadden voor de verandering eens wat boodschapjes meegenomen, waardoor we niet aangewezen waren op een dure buurtwinkel. Maar de grootste meevaller was dat we geen huur voor de accommodatie hoefden te betalen. Mijn vader en zijn vrouw hebben namelijk een heel mooi vakantiehuisje in Beerze (bij Ommen in de buurt), waar wij ook wel eens gebruik van mogen maken als het niet verhuurd is (want ja: jij kunt er ook heen! Helaas dan niet voor graties, maar geloof me; het is z’n geld echt waard). En wat wilde het geval: het was nét dit weekend een keertje vrij!

Wel zouden we dan zelf even moeten zorgen voor het schoonmaken en beddengoed, maar dat viel ontzettend mee. Het huisje was nog supernetjes na de vorige gasten en meestal pak ik gewoon ons eigen dekbed, een hoeslaken en twee kussenslopen en die mik ik in een grote boodschappentas. De kofferbak zat dus wél zo’n beetje helemaal vol toen we vrijdagavond na het werk op pad gingen.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Shoppen in Duitsland

Zaterdag gebruikten we om even wat boodschappen bij de buren te doen. Achteraf gezien misschien niet zo handig, want het was natuurlijk superheet die dag. Maar: Beerze ligt helemaal niet zover bij Hardenberg vandaan en als je bij Hardenberg de grens overgaat, ben je zo in Emlichheim en Nordhorn. Omdat ik ook wat drogisterijboodschappen had, zijn we naar Nordhorn gereden. Daar had je een mooi winkelcentrum met onder meer de dm-drogerie markt en de Marktkauf.

Boodschappen doen in Nordhorn

Daarna bezochten we nog even de Lidl. Overigens had ik die achteraf beter eerst kunnen bezoeken, want ik vond daar nog wel wat dingetjes die tóch goedkoper waren dan bij de dm, bijvoorbeeld zonnebrand.

Lees ook: Boodschappen doen in Duitsland – Tips & Tricks

Na het winkelen hebben we even snel iets gegeten in het (overigens best leuke) centrum van Nordhorn en daarna zijn we snel weer teruggegaan.

Bewegen

Nu had ik een poosje geleden natuurlijk mijn sportschoolabonnement al opgezegd. En als je dan niet meer van die ‘vaste lesjes’ hebt, dan moet je toch wat andere manieren vinden om te bewegen. De laatste tijd ga ik dus wat meer op de fiets naar de winkel toe en loop ik. Hard of zacht, dat ligt er net even aan. Nu ben ik altijd vrij vroeg wakker én loop je vanaf het huisje letterlijk zó het bos in. Zaterdag trok ik vol goede moed mijn hardlooptenue aan en vertrok ik rond een uur of 6 voor een rondje.

Rondje hardlopen

Prachtig natuurlijk, maar al vrij snel verandert de natuur in dit:

Zandverstuivingen Beerze

Oók heel mooi, maar probeer daar maar eens te hardlopen 😉 Na een paar sprintjes ‘bergop’ besloot ik terug te lopen. Zondag heb ik het gewoon bij een wandeling gehouden. Toch weer wat beweging gehad én mooi een beetje de omgeving verkend.

Zaterdagavond ben ik er trouwens ook met vriend nog even heen geweest, want ik had tijdens mijn eerste tocht namelijk een mysterieus doosje gevonden, dat ik eigenlijk nog niet had opengemaakt:

EHBO Boskit

Er stond wel ‘EHBO-boskit’ op, maar voor hetzelfde geld zat er een dikke spin in. Uiteindelijk won de nieuwsgierigheid, dus zijn we er samen even heen gelopen. En het was heel onschuldig (en eigenlijk hartstikke leuk!): een echte EHBO-set met spul tegen de muggen, pleisters, een tekentang en nog veel meer handige dingen. Ik heb ‘m weer mooi teruggelegd op de plek, hopelijk komt het mensen eens van pas!

Van mijn werk is dit weekend niet veel gekomen, maar het was heerlijk om even zo bij te kunnen komen. Even een andere omgeving, mooie natuur om de hoek en lekker ontspannen. Zo kan ik er wel weer een weekje tegenaan 😉

Wat heb jij dit weekend allemaal gedaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Zo dat klinkt goed! Ik heb afgelopen weekend gewoon weer lekker vooruit geschreven voor deze week voor mijn blog en verder lekker niks! Want daar was het veel te warm voor! Gewoon lekker zitten lezen weer 🙂

  2. Hallo Adine, ik volg je sinds een tijdje en vond het wel erg leuk dat jij zo enthousiast schreef over de omgeving van Beerze. Wij wonen zo’n beetje om de hoek zeg maar, en fietsen nog weleens door Beerze. Erg mooi daar, nog een buurtschap waar alles nog bij het oude blijft. Wij wonen er al veertig jaar in die omging, het groene hart van Overijssel en vinden het nog steeds een fijne omgeving.

    Groetjes Hennie

    1. Wat leuk om te lezen! Het is inderdaad erg mooi daar, waarschijnlijk zoals het al honderden (?) jaren is, maar dan wél supermooi onderhouden en netjes. Als wij niet verknocht waren aan Friesland, dan zou ik daar best wel willen wonen. Middenin de natuur, veel rust en ruimte en tóch ook heel veel gezellige plekjes en voorzieningen. Ik kan me voorstellen dat jullie het er al 40 jaar uithouden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.