Weer vreemd thuiskomen

Vreemd thuiskomen

Vandaag kan ik eigenlijk bijna letterlijk hetzelfde schrijven als ongeveer een jaar geleden. Het was hier wat rustiger, want we waren op vakantie. Een paar maanden terug schreef ik al over onze plannen om naar Zakynthos te gaan. Een prachtige bestemming en een vakantie waar we inmiddels ook behoorlijk aan toe waren. Maar, zoals dat regelmatig gaat, dat liep wat anders dan gepland.

Heerlijk ontspannen

Het begon prima. We vertrokken twee weken terug. Dit keer niet met Park, Sleep, Fly, omdat we midden in de nacht op Schiphol moesten zijn, op een tijdstip dat er geen pendelbussen van hotels naar de luchthaven gingen. Wel hadden we mooi in de buurt van de luchthaven een parkeerplek gereserveerd, zodat we daar met wat extra korting konden staan.

Na een vlucht die nog veel korter was dan ik dacht (ik had iets van 4-5 uur in mijn hoofd, maar het was niet eens drie uur) kwamen we aan op het eiland. De transfer was inbegrepen en ongeveer een uur na aankomst zaten we al in onze studio.

De eerste dagen hebben we echt vrijwel niets gedaan. Ik heb heel veel gelezen (mijn boekenlijstje van iets van 15 exemplaren volgt later nog 😉 ) en we hebben lekker rustig aan gedaan. Beetje zwembad, beetje strand, beetje Rummikub. En heel veel lezen dus.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Sightseeing

Vanaf de eerste donderdag hadden we voor een week een auto. Daarmee konden we ook bijvoorbeeld het leuke eilandje bij Agios Sostis en die prachtige baai van Shipwreck Beach bekijken. Het eilandje was  ‘due to force majeure’ gesloten en om eerlijk te zijn had dat scheepswrak van mij er echt niet hoeven liggen (het is nu niet zo dat het een 17e-eeuws schip is ofzo), maar de baai was prachtig.

Vooral op zaterdag hadden we een schitterende dag vol leuke bezienswaardigheden. Dat begon met die baai. Om daar te komen, moesten we het halve eiland én een behoorlijke bergketen over. De straatjes en dorpjes waar je dán af en toe doorheen komt… Dan wil je niet eens een voetganger als tegenligger krijgen! Daarna reden we door naar een badplaats vanwaar we met een bootje naar de Blue Caves konden (heerlijk gezwommen!). Vervolgens maakten we een stop bij Xygia beach, waar collageen en zwavel in het water zou zitten, afkomstig uit grotten in de buurt. Dat moet dan weer supergoed zijn voor je lijf. Dat van die collageen weet ik niet, maar de zwavel klopte; er ging een typisch eierluchtje én m’n ring was na een duik pikzwart 😉 Maar: wel bijzonder om er eens te zijn! Die avond hebben we nog heerlijk gegeven bij een restaurant dat een prachtig uitzicht bood op de zonsondergang.

Vervroegd terug

En toen was het zondag en hoorden we uit Nederland bericht dat het ineens helemaal niet goed ging met de oma van mijn vriend. Ze was de middag ervoor ineens opgenomen in het ziekenhuis en in rap tempo achteruit gegaan. Hoewel de artsen natuurlijk niets met zekerheid konden zeggen, zou de kans dat ze er nog was als wij terugkomen ongeveer 0% zijn.

Daarom besloten we om eerder terug te gaan. Na een telefoontje met de reisverzekering bleek dat we op de vlucht van de volgende ochtend geboekt konden worden. Gelukkig waren we nog op tijd voor een aantal heldere momenten en hebben we nog afscheid van haar kunnen nemen. Maar: we hadden ook geen dag langer na moeten denken, want de dag erna is ze inderdaad helaas overleden. Doordat we vakantie hadden, konden we er in het ziekenhuis bij zijn en waar mogelijk de rest van de familie ook een klein beetje ontlasten.

Vandaag zal het laatste afscheid zijn en daarna zullen we ons best moeten doen om het dagelijkse ritme weer op te pakken. Want ja, dan is de vakantie voorbij. En dit levert dan wel weer een hele mooie les op: de volgende keer vooral niet zo lang doorwerken dat we extreem toe zijn aan vakantie, want het leven loopt toch steeds weer anders dan je denkt. En een vakantie vormt daarop géén uitzondering.

Ben jij wel eens eerder teruggekomen van vakantie? Hoe kwam je tot die beslissing?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

22 Comments
 1. Gecondoleerd Adine.

  In 2013 kreeg ik een miskraam op vakantie en zijn we terug gegaan waarna ik vervolgens ook nog het ziekenhuis in moest. In 2015 kreeg ik voedselvergiftiging en ging ik in het vakantieland het ziekenhuis in en zijn we daarna naar huis gegaan. Tja, soms lopen de dingen idd anders, maar we genieten nu van elke vakantie die wel goed gaan en zijn we heel blij met de ANWB!

 2. Och, wat naar!
  Wat fijn dat jullie niet hebben getwijfeld en gegaan zijn. Hopelijk kunnen jullie het gauw nog inhalen.

  We zijn weleens eerder teruggegaan wegens slecht weer of ziekte in NL. En op Gran Canaria kregen we allemaal echte griep. Dat was geen pretje en de terugvlucht dramatisch.

 3. Wat vervelend! Sterkte! Maar wel heel fijn dat jullie nog op tijd waren en nog afscheid hebben kunnen nemen, dat is zó belangrijk.
  Gelukkig nooit meegemaakt, wel vorige keer op vakantie de laatste 2 dagen ziek geworden, bijholte ontsteking. Die eigenlijk al sluimerde toen ik vertrok. Toen kreeg ik daar neusspray, aspirine (veel zwaarder dan in NL) en antibiotica en mocht ik niet meer in de zon de laatste 2 dagen 🙁 Ik had ook echt koorts en voelde me zó ziek. Was niet leuk.
  Wel een top terugvlucht gehad, die Spaanse medicijnen werken zo goed! Had nergens last van, dus ik was heel dankbaar dat het zo goed gegaan was!

   1. ja klopt dat heb ik idd ook al vaker gehoord ja! Lijkt me ook vervelend als dat gebeurt, dat je dan júist ziek word! Ja die onthou ik voor een volgende keer met vliegen, haha. Vaak last van mijn oren, dus ik gebruik volgende keer gewoon die neusspray!

 4. Gecondoleerd, Adine. Ik hoop dat het een mooi afscheid was vandaag. Recent is mijn opa overleden en ik heb het als heel verdrietig ervaren, maar het is ook mooi om te zien dat op zulke momenten je familie heel dicht bij elkaar komt. Ook veel sterkte voor je vriend.

  1. Dank je! Jij ook alsnog gecondoleerd. Het was een mooie dienst, inderdaad soort wat dubbel: het verdriet van iedereen, maar ook het mooie van met z’n allen zo’n afscheid organiseren en terugkijken op een toch wel heel rijk leven dat ze heeft gehad.

 5. Ja, bijna altijd. Maar dat komt ook omdat ik zo gauw ik kans zie om naar huis te gaan geen moment meer kan wachten!

  Gecondoleerd met het overlijden van de oma van je vriend trouwens. Wat een nare reden om je vakantie vervroegd te moeten afbreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.