Leuke dingen op Zakynthos

Leuke dingen op Zakynthos

Deze zomer gaan we dus op vakantie naar Zakynthos. Hoewel we allebei al eerder in Griekenland zijn geweest, is het voor het eerst dat we dit eiland bezoeken. En het is onze eerste keer samen in Griekenland! Ter voorbereiding heb ik vast wat research gedaan en een lijstje gemaakt met leuke dingen op Zakynthos.

Het scheepswrak

Bovenaan het eiland ligt een prachtige baai, met een scheepswrak op het strand. Als je googlet op foto’s van Zakynthos, dan is dat negen van de tien keer het beeld dat je te zien krijgt. Dit is zeker een plek die ik graag wil bezoeken.

Blauwe grotten

Ook de blauwe grotten schijnen prachtig te zijn. Ik heb me laten vertellen dat je daarvoor het beste een bootje kunt huren. Een georganiseerde tocht maken kan natuurlijk ook, maar die schijnen toch behoorlijk druk te zijn. Bovendien lijkt een dag een bootje huren me sowieso wel heel leuk, kunnen we ook nog wat andere dingen zijn.

Bootje huren

Dat is dus nummer drie. Een bootje huren. En misschien ook nog wel een scooter of een quad. Of een auto. In ieder geval iets om een paar dagen ook de dingen te bekijken die wat verder vanaf ons vakantieadres zitten.

Schildpaddeneiland

Met dat bootje kunnen we bijvoorbeeld naar het schildpaddeneiland. Dat eiland heeft ook echt de vorm van een schildpad en daar kun je – als je het treft – heel veel schildpadden zien.

Snorkelen

Dat schijnt er ook prachtig te kunnen. En op bepaalde plekken kun je dan zelfs mét die enorme Caretta-schildpadden snorkelen. Uiteraard kijk ik daarvoor wel of dat een beetje ‘diervriendelijk’ kan, maar dat hoop ik stiekem wel. Dat lijkt me echt prachtig! M’n snorkelspullen liggen al klaar 😉

Agios Sostis

En dan niet de badplaats, maar het eilandje. Dit eilandje is – in bepaalde seizoenen – alleen bereikbaar via een lange houten brug. Op het eilandje staat onder meer een kerk die al 1600 jaar oud is. Je kunt er prachtig zwemmen, er schijnt de hele dag een DJ te zijn die wat muziek draait en sommige mensen gebruiken het zelfs als trouwlocatie. Dat doen we dan niet, maar een bezoekje lijkt me heel mooi!

Zakynthos-stad

De hoofdstad van het eiland mag natuurlijk ook niet op dit lijstje ontbreken. Hier schijn je een aantal prachtige kerken en pleinen te hebben. Daarnaast zijn er wat musea. Ik weet niet hoeveel zin we daarin hebben met prachtig weer (waar ik wel op reken), maar het is in ieder geval vast heel leuk voor een dagje uit. Grappig is ook dat je vanaf deze stad rechtstreeks de oversteek kunt maken naar Peloponnesos, een ander deel van Griekenland, waar ik wél al een aantal keer geweest ben!

Relaxen

Daarnaast wordt het plan om vooral lekker veel te relaxen. We hebben een mooie studio met zwembad en in de buurt van het strand. Ik heb bij de bibliotheek vast wat eBooks uitgezocht die ik straks op mijn iPad zet. Fysieke boeken meenemen doe ik dit jaar niet, of heel beperkt. Een keertje digitaal testen lijkt me geen kwaad te kunnen, zeker niet omdat we naast de handbagage ‘maar’ 15 kilo extra mee kunnen nemen. Althans; meer kan wel, maar dat vond ik zonde van het geld. Dat vond ik bij die 15 kilo eigenlijk al, maar die dacht vriend wel écht nodig te hebben. En als ik heel eerlijk ben; als we met z’n tweeën gaan neem ik zelf toch ook vaak nét iets meer mee dan wanneer ik alleen ga.

De voorbereidingen zijn dus al in volle gang en om eerlijk te zijn ben ik nu ook best wel toe aan die vakantie. Nog een paar weekjes geduld en dan mogen we!

Ben jij al een beetje bezig met je vakantie?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
  1. Wat leuk! Wij zijn er nog nooit geweest (wel op lesbos, corfu en Samos). 15 kg is echt meer dan genoeg 🙂 wij redden 2×15 kg makkelijk met twee plus peuter.

    1. Wij hebben nu dan 1x 15 kilo en gewoon de handbagage. Volgens mij moet dat ook wel makkelijk lukken, ik heb zo’n mooi carry-on-koffertje dat ik vul en als het echt nodig is, kan er altijd nog wat bij vriend bij. Die heeft dan ook de 15kg 😉

  2. Zeker een mooi eiland! Probeer de bezienswaardigheden zoals het scheepswrak echt vroeg te bekijken. (is trouwens zwaar overschat, maar ach het is vakantie) Wij stonden daar rond 9 uur en op de terugweg kwamen 6 touringcars ons tegemoet rijden…

  3. Aah fijn, Zakythos! Wij hebben daar onze eerste vakantie samen gevierd. Tijdens het gewone snorkelen in zee kwam mijn vriend er al een schildpad tegen, dus dan kan zelfs zonder naar het schildpaddeneiland te gaan ;). Zakynthos is sowieso een heerlijk eiland om tot rust te komen

  4. Oh wat leuk Zakynthos! Zijn wij net geweest, begin mei! Ik wil verder geen reclame maken hoor, maar als je iets georganiseerds wil doen, zou ik zeker even een kijkje nemen bij Nefis Travel! Hier zijn wij 2 dagen mee op pad geweest en we hadden het niet willen missen. Voor de toeristenstroom aan ga je al op pad met ze, ja wel vroeg uit de veren, maar zeker de moeite waard! En zo heel duur zijn ze ook niet. Wij verbleven zelf in Agios Sostis. Wanneer je toch naar het eilandje gaat, slenter dan lekker langs het water naar het plaatsje zelf…of via het strand en water naar Laganas…Ook leuk om te doen… Heel veel plezier alvast!

  5. Leuk! Zakynthos schijnt er mooi te zijn wat ik van meerdere mensen hoor! En een vriendin van mij gaat in september ook erheen 16 dagen. Ben benieuwd wat je ervan vond als je terug bent! Veel plezier alvast!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.