Vakantie geboekt! (+ 5 tips voor een goedkope vakantie)

Vakantie geboekt! (+ tips voor een goedkope vakantie)

Dit jaar zijn we er eens heel op tijd mee: het boeken van de vakantie. Normaal gesproken boeken we die meestal pas in juli of augustus, waarbij we dan in september of oktober op reis gaan. Dit jaar kon dat niet met het werk van vriend, dus ‘moesten’ we eerder. Om eerlijk te zijn, baalde ik daar wel een beetje van. Ik ben niet zo van de vakanties in het hoogseizoen. Je betaalt meestal de volle mep en het is hier dan ook prima weer. Bovendien is de zomerperiode qua werk voor mij ook altijd druk. Maar: we hebben een hele mooie oplossing weten te vinden 🙂

Geen Amerika

Een groot deel van het kostenplaatje voor een vakantie, hangt natuurlijk samen met de bestemming. Zoals de meesten van jullie wel weten, ben ik echt dol op de Verenigde Staten. Het liefst ga ik daar elk jaar heen. Maar: zo’n vakantie kost vaak wel een hoop geld. Hoewel ik het nooit echt helemaal bij elkaar optel, denk ik dat de vakantie vorig jaar toch al snel 5000 euro heeft gekost, voor nog niet eens twee weken. En dan hebben we niet per se extreem zuinig gedaan, maar we hebben we ook écht geen gekke dingen gedaan. Bovendien hadden we een goede deal voor het ticket.

En dat heb ik er normaal gesproken ook zeker wel voor over. Maar… We zijn echt wel even toe aan rust. Aan zon, zee, strand. Aan op een terrasje zitten met een drankje. En aan de koffer gewoon een of twee weken uitgepakt laten, in plaats van elke ochtend weer naar een andere plek te vertrekken.

Toen kwamen we tot de conclusie: dan moeten we niet naar Amerika gaan. Dat is voor daar – vind ik dan – gewoon zonde van het geld. Daar ga je heen voor een mooie rondreis, maar niet om aan het strand te liggen.

Dus: het wordt dit jaar geen Amerika. Maar wat wordt het dan wel?

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Griekenland!

Vriend wilde al een poosje graag naar Griekenland. Hij vindt dat sfeertje leuk, de temperatuur is goed en je kunt er lekker eten. Maar: ik had daar niet zoveel oren naar. Ik ben ‘vroeger’ met mijn ouders en broers een jaar of 10 achter elkaar naar Griekenland geweest. Hartstikke lekker natuurlijk, maar als ik dan zélf een bestemming mag kiezen, dan ga ik natuurlijk liever ergens heen waar ik nog niet geweest ben.

Maar dit jaar lag het even anders. Griekenland is namelijk perfect voor de vakantie die wij dit keer voor ogen hebben. Overdag lekker naar het strand of luieren bij het zwembad, ’s avonds een sfeervol eettentje opzoeken, borrelen en Rummikub spelen op ons eigen balkonnetje 🙂 Heerlijk! En bijkomend voordeel: we zijn nu voor de reis en het verblijf ongeveer evenveel kwijt als we normaal gesproken alleen al aan het ticket uitgeven. Want dat vond ik wel een beetje een vereiste; als ik niet heel exotisch op vakantie ga, wil ik er ook geen duizenden euro’s aan kwijt zijn.

Mocht voor jou hetzelfde gelden, dan heb je hier misschien wel wat aan:

5 tips voor een goedkope vakantie

1. Kijk eens naar andere reisorganisaties

Dit was voor ons de grootste klapper. Als ik denk aan een goedkope vakantie, dan denk ik als eerste aan websites als WeFlyCheap of aanbieders als Vakantiediscounter. Maar: even verder kijken is in dit geval wel heel handig. Vroeger gingen wij altijd al met Ross Holidays; die zijn gespecialiseerd in Griekenland-vakanties. Mijn ervaringen daarmee waren erg goed, maar ik dacht dat ze altijd heel duur waren. In dit geval bleek het juist mee te vallen; ik kon dezelfde vakantie bij verschillende andere aanbieders vinden, maar nérgens zo goedkoop. Nu zeg ik niet dat dit voor elke Griekenland-vakantie geldt, maar even rondkijken loont de moeite dus wel.

2. Overweeg andere bestemmingen

‘Griekenland’ is niet echt één bestemming. Een weekje Santorini kost je bijvoorbeeld makkelijk twee tot drie keer zoveel als een weekje Kreta. Wij zochten een niet té toeristisch plekje, het liefst eentje waar we geen van beiden al geweest waren, voor een gunstige prijs. Zo kwamen we uit op Zakynthos. Goed bereikbaar vanaf één van de goedkopere luchthavens, waardoor je veel minder betaalt dan voor bijvoorbeeld Santorini.

3. Wees flexibel in reisperiode

Dit waren wij beperkt, maar toch wel een beetje. Als we in juni waren gegaan, waren we in totaal nog 20 euro goedkoper uit geweest, maar dat vonden we eigenlijk net wat te vroeg. We gaan dus in juli en zijn daarmee alsnog veel voordeliger uit dan wanneer we bijvoorbeeld in augustus zouden zijn gegaan.

4. Kies je accommodatie slim

Hoewel mensen vaak het meest kijken naar de prijs van de reis, hoeft dat niet eens altijd het duurste te zijn. Als je meer betaalt, maar wel all inclusive zit, kan dat je veel geld schelen. Wij hebben bewust gekozen voor een wat kleinschaliger plekje, waardoor all inclusive geen optie was. Maar: we hebben wél een praktische kitchenette in onze suite. Daarmee hoeven we dus niet voor elk hapje of drankje de deur uit. Ik vind dat zelf veel praktischer, maar het is natuurlijk ook voordeliger.

5. Stel zelf je verblijf samen

En dan kun je natuurlijk ook nog helemaal zélf je reis samenstellen. Boek bijvoorbeeld je verblijf via AirBnb of Booking.com, regel zelf je vliegticket of rijd er met de auto heen.

Voorpret

Nu alles bevestigd is, begint de voorpret. Misschien huren we nog een paar dagen een auto, dus ik heb bij de bieb even een boek gereserveerd om me vast in te lezen over eventuele must-see’s en must-do’s van dit mooie eiland. Verder heb ik nog even de tijd om te beslissen of ik gewoon met papieren boeken (?) ga slepen, of tóch een keer over moet stappen op een e-Reader. Dat laatste doe ik liever niet, maar tijdens een strandvakantie van 2 weken lees ik gemakkelijk 10 boeken. Dat wordt een hoop extra kilo’s..

Daarnaast is alleen het idee al heerlijk: twee weken er helemaal tussenuit. Zonder iets te moeten. Gewoon lekker genieten. Ik kan niet wachten!

Weet jij al hoe je vakantie er dit jaar uit gaat zien?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
  1. Wat lekker zeg en heerlijk vooruitzicht. Helemaal als alles ruim binnen budget gaat vallen. Zo’n vakantie van gemak en rust is ook heerlijk.

  2. Lekker hoor Griekenland. Wij gaan al vroeg dit jaar ivm examen + uitslag van dochter. 3 dagen Londen en voor het eerst in jaren een huisje in NL. Alles is al betaald. Alleen nog eten en drinken ter plekke.

  3. Wat heerlijk, zelf gaan wij weer naar Amerika;)
    We hebben net alles rond qua hotels, auto en vluchten en villa’s.
    Nu gaan we met dochter en vriendje, zoon gaat voor het eerst niet mee.
    We gaan weer naar Florida, en de laatste week doen we New York aan.
    Geniet van de voorpret!

  4. Wij gaan ook (graag) naar Griekenland. We gaan half augustus naar Kreta een plaatsje in de buurt van Chania. We hebben twee pubers en die vinden het daar erg fijn. Het eten en de omgeving vooral. We zitten centraal en het is hoogseizoen, niets aan te doen voorlopig. De kosten vallen me een beetje tegen dit jaar. Vorig jaar waren we voor hetzelfde stekkie een paar honderd euro minder kwijt. We zijn ook al naar Zakyntos geweest maar daar zaten we onbedoeld in de barstraat en dat is helemaal niets voor ons. Zelf koken is vaak niet mogelijk op de twee pitjes die niet altijd goed werken. Ik kook in de ochtend wel een eitje en soms eten we een pita gyros op ons balkon. Verder lekker uit eten, kan in Kreta goed en niet te duur.
    Maar eerst gaan we nog een lang weekend naar Madrid naar vrienden en ik ga met mijn moeder nog een paar dagen naar Benidorm. Sinds een jaar of wat ga ik een of twee keer per jaar een paar dagen weg met mijn moeder, heerlijk.

  5. Een ereader is wel heel fijn, zeker in combinatie met een bookchoice abonnement, 8 Ebooks per maand voor een bedrag van plm. 42,00/jaar. Het fijne is dat die boeken dan echt van jou zijn en dat het de nieuwste boeken betreft. Als je ebooks los koopt zijn ze meestal nog fors aan de prijs.

  6. Weekje naar Bretagne met een vriendin (huisje op een camping) en in de zomer fietsen in Nederland, denk ik. Verre vliegvakanties mag ik van mezelf eens in de pakweg tien jaar maken, maar ik heb niet het idee dat ik daardoor echt iets mis of tekortkom. Denk ook aan de alternatieve ‘bucketlistbestemmingen’ van Natuur en Milieu: mooie bestemmingen waar je zonder vliegreis kunt komen. https://www.natuurenmilieu.nl/blog/betere-bucketlist-bestemmingen/

  7. Als leesvoer zou je ook Dwarsliggers mee kunnen nemen. Klein en licht, maar toch het complete boek. In juni start weer een actie 2+1 gratis.

  8. De Griekse eilanden. Altijd leuk. Je kunt met de veerboten van eland naar eland hoppen. Bijvoorbeeld Paros of een ander eiland. Aan de veerpont staan altijd eigenaren die hun onderkomen contant willen verhuren. Cash king in Griekenland.

    Geniet van het eilandgevoel. Bussen te over en lopen. Prima te doen.

    Ik vond Santorini tegenvallen. Maar ja, ik hou niet van steden en Santorini is toch vooral boven op de berg gebouwd. Je gaat er niet heeen. Je mist er niks aan.

  9. Wij gaan over vier weken zonder te vliegen naar Cyprus. We gaan dus veelvuldig gebruik maken van de trein. Ons favoriete vervoersmiddel. Via sites als trainline.eu kan je zeker als je vroeg boekt goedkope tickets op de kop tikken. Daarnaast is de trein een stuk milieuvriendelijker dan het vliegtuig, geriefelijker en is het “echt” reizen. Maar eerlijk is eerlijk, helaas vliegen we vanuit Cyprus terug naar Nederland, omdat de tijd ons domweg ontbreekt om de terugreis ook zonder te vliegen te doen.

  10. geen reisorganistatie.. scheelt nog meer kosten (maar we gaan in nl :p )
    locatie nl.. lekker goedkoop :p
    reisperiode kan ik niet beinvloeden ivm schoolvakanties van de kinderen en manlief moet op zn werk rekening houden met bepaalde collega’s . ik bepaal gelukkig zelf mijn vakantie, kwestie van doorgeven en klaar (daarna is het t aan de klanten om hun opvangprobleem daarna elf op te lossen met een andere gastouder, opa, oma, zelf vrij nemen wat dan ook).
    accomodatie is supersimpel een stacaravan.. we slapen er vooral en eten dus is voldoende
    zelf samenstellen is niet nodig/al gedaan idd.
    heerlijk 2 weken nederland voor 700 euro 😉 in de zomervakantie.. heel erg veel zin in haha

    geen wereldreizen voor ons nu met jonge kids, wil niet te lang reizen naar de bestemming.

    geniet van jullie vakantie!!! griekenland klinkt heerlijk ook al liggen mijn wensen nu anders, heel veel plezier!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.