Amersfoort zoekt Tiny House-fans

Amersfoort zoekt Tiny House-fans

De Tiny House-beweging in Nederland groeit! Na de succesvolle bouw van de Tiny House-woonwijk in Hardegarijp en op diverse andere plaatsen, zou er nu ook wel eens een Tiny House-gemeenschap bij Amersfoort kunnen komen. Althans; als daarvoor voldoende belangstelling is.

Tiny House in Amersfoort: Waterloo Camping

Het Rijksvastgoedbedrijf van de overheid heeft namelijk aangekondigd dat zij de grond van de voormalige Waterloo Camping in Leusden wil gaan verkopen. Het gaat hierbij om een bosrijk gebied, waar prachtig een aantal Tiny Houses geplaatst kunnen worden.

Het idee is om met een aantal mensen een vereniging op te richten, zodat de grond samen aangekocht kan worden. Dit gebeurt dan via een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Gesprekken met gemeenten en financierders worden gezamenlijk geregeld. Voor de bouw van de Tiny Houses zelf kun je kiezen; die zou je zelf kunnen kopen, kunnen bouwen of gezamenlijk kunnen aankopen.

Omdat je via een CPO eigenlijk alles regelt met je ‘eigen groep mensen’, heb je hier veel meer inspraak dan wanneer je iets via bijvoorbeeld een woningbouwvereniging regelt. Bovendien kun je vaak wat meer korting regelen dan mogelijk is als je alleen bent. Win-win, dus.

Informatiebijeenkomst

Lijkt jou dit wat? Op donderdag 17 mei wordt van 20:00 tot 22:00 uur een eerste informatiebijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst hoor je meer over de mogelijkheden en kun je vast kennismaken met andere mogelijke deelnemers. Je kunt je via Marjoleininhetklein aanmelden voor deze avond.

Lees ook: Eerste Tiny House-straat geopend in Hardegarijp

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wonen op maat

Wat ik wel heel erg leuk vind aan deze initiatieven, is dat je steeds meer creativiteit ziet bij mensen. Waar het eerst vooral zo leek te zijn dat een huis alleen maar groter en groter moest worden, zie je nu dat er veel meer out of the box gedacht wordt. Niet alleen in formaat – ik snap ook wel dat niet iedereen een Tiny House ziet zitten – maar ook in de manier waarop je (laat) bouwen.

Zo hoor ik steeds vaker over collectief particulier opdrachtgeverschap, waarbij – vaak jonge – mensen zélf de bouw van hun huis regelen. Niet in hun eentje, maar met een groep. Ze besparen hierdoor ontzettend op de kosten, kunnen precies bepalen hoe hun huis eruit moet komen te zien én leren meteen hun toekomstige buren al heel goed kennen. Hierdoor heb je uiteindelijk niet alleen een nieuwe woonwijk, maar eigenlijk een hele nieuwe mini-gemeenschap.

Ik vind het wel een mooie ontwikkeling; als je op die manier bezig bent met je woonplek, dan wordt een huis misschien ook weer steeds meer een duurzame verblijfplek, in plaats van iets waar je 5 jaar woont en van alles in verbouwt, om vervolgens hetzelfde weer in een ander huis te doen. Met ook alle financiële gevolgen van dien. Maar goed, dat is weer een ander verhaal 😉

Wat vind jij ervan dat er steeds meer van dit soort Tiny House-initiatieven komen? En zou jij (gewoon) bouwen via een CPO overwegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Voor mij hangt of staat het met het aantal m2 woongenot. Ik zit zelf echt niet te wachten op een hele kleine plek á 40m2. Verder zou ik het best wel zien zitten zij het niet dat wij voorlopig lekker blijven zitten waar we zitten.

  2. CPO is een prachtig middel, ik heb ooit aan zo’n project meegedaan. Het is wel heel tijdrovend en intensief omdat je alle grote en kleine beslissingen als groep moet nemen. Van de kleur van de stenen, de inrichting van parkeerplaatsen en gemeenschappelijke buitenruimte tot de mate van energiezuinigheid. Je wilt dan wel jouw droomhuis maar je wilt ook schaalvoordeel bereiken, goedkoper bouwen, dat voordeel verlies je bij te veel individuele keuzes. Het kan ook knallende ruzies met je toekomstige buren opleveren, je eigen huis bouwen is een emotioneel iets!
    Je kunt als CPO een bouwbegeleider inhuren die als niet-deelnemer het proces begeleidt, dat is wel een aanrader.

  3. Ik vind het wel een goed initiatief, zo kunnen mensen met een te klein budget die het niet uitmaakt hoe groot (klein) hun woning wordt ook een koophuis kopen.
    Maar voor mij persoonlijk zou het niks zijn. Ik zou het er mega benauwd krijgen. Ik moet echt ruimte om me heen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.