Zuinige bruiloft: regel je eigen maaltijd!

Zuinige bruiloft: regel je eigen eten

De één wil zijn of haar (meestal haar, denk ik) bruiloft zo groots mogelijk vieren, met alles erop en eraan. De ander doet z’n best om de kosten zo laag mogelijk te houden. Waarom zou je een leven samen willen ‘beginnen’ met een enorme schuldenlast? Voor beide dingen is wel iets te zeggen. Als je het kunt en wilt betalen, dan moet je dat vooral doen. Wil of kun je dat niet? Ook geen probleem. Jouw dag, toch? Wat je ook nog kunt doen, is een zuinige bruiloft vieren. Daarvan zag ik een voorbeeld in de Netflix-documentaire The Ultimate Guide to Penny Pinching. Dit stel gaf ongeveer 1500 pond uit aan de hele trouwdag. En die trend lijkt ook het grote publiek te bereiken. Op dé bruiloft van het jaar, die van Prins Harry en Meghan Markle, word óók goed bespaard!

Geen maaltijden

Deze ‘royal wedding’ telt natuurlijk wel wat meer gasten en zal ongetwijfeld op andere fronten een stuk duurder zijn, maar dit bericht vond ik wel opvallend. De gasten die zijn uitgenodigd voor de bruiloft, moeten hun eigen lunch meenemen. Er worden alleen niet-alcoholische drankjes en snacks geserveerd.

Gasten wordt dan ook geadviseerd om hun eigen picknickmand mee te nemen. Dat past mooi in het plaatje, zo zegt het Koninklijk Huis: ‘Dat geeft echt een ‘familiegevoel'”.

Nu moet ik er wel bij zeggen: de gastenlijst bestaat niet alleen uit vrienden en familie van het stel. Bijna de helft bestaat uit ‘members of the public’, ‘gewone’ Britten uit alle rangen en standen. Waar ik dan wel benieuwd naar ben: neemt Queen Elizabeth ook haar eigen bammetjes mee?

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Zuinige bruiloft: ja of nee?

Ik heb in de afgelopen jaren verschillende bruiloften bijgewoond. Eigenlijk waren dit altijd leuke bruiloften. Niet extreem over the top, maar ook niet dat je als gast zelf allerlei vreemde fratsen uit moest halen om de dag mee te maken. Gewoon, leuk.

En ik denk dat er heel veel manieren zijn om een beetje een zuinige bruiloft te houden, zonder dat iemand er iets van hoeft te merken. Laat bijvoorbeeld bij het bestellen van spullen het woordje ‘bruiloft’ weg, en de tarieven zijn vaak al heel anders. De kosten van een taart of die van een ‘bruidstaart’ verschillen vaak behoorlijk. En er zit ook wel een verschil tussen ‘je haar mooi laten opsteken’ en ‘een trouwkapsel’.

Te weinig eten, drinken of mensen zelf ergens voor laten zorgen/betalen vind ik dan weer niet zo heel gastvrij. Dat doe je op je verjaardag toch ook niet? Houd het dan wat kleiner, of doe andere dingen zelf.

Natuurlijk heb ik makkelijk praten; ik heb nog nooit een bruiloft georganiseerd of ervoor hoeven te betalen 😉 Daarom ben ik wel heel benieuwd:

Zou jij op deze manier een zuinige bruiloft organiseren? Of moet een bruiloft sowieso niet zuinig zijn?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Wij vonden het feest ’s avonds het belangrijkst en hadden daar dan ook het meeste voor over. Daar hebben we geen cent op bespaard. Overdag daarentegen wel. We hebben een fotograaf uitgezocht die qua prijsklasse wat in het midden lag, ik heb voor ongeveer 250 euro een prachtige trouwjurk uit China besteld (was doodeng en als ik er nu op terugkijk ben ik er niet van overtuigd dat dit onder normale werkomstandigheden kan zijn gemaakt, was op maat gemaakt en had ik binnen anderhalve week al in huis), de trouwringen waren van zilver en kostten ons volgens mij 180 euro (man werkt in de bouw dus hij heeft ‘m toch niet om) en overdag hadden we maar vijftien mensen erbij. Het eten ’s avonds deden we bij mijn moeder thuis. Hebben we wel een cateraar voor ingeschakeld, maar dat was nog steeds heel schappelijk. En oh ja, mijn schoenen kocht ik voor een tientje ergens in de uitverkoop!

  2. Ik doe dat op mijn verjaardag wel hoor. Ik hoef niet overladen te worden met spullen alleen maar omdat ik weer een jaartje langer leef. Ik vind het leuker als iedereen wat lekkers maakt en dat meeneemt, potluck style of bij een barbecue. Eén van mijn meest memorabele verjaardagen was toen ik een pizzaparty gaf waarbij iedereen toppings meenam en we allemaal zelf onze pizza’s in elkaar knutselden. Zelf maakte ik toen alleen een flinke lading pizzadeeg en haalde wat goedkope frisdrank. Heeft me denk 5 euro gekost en we hebben het er nog steeds over.

    1. Dat vind ik wél ontzettend leuk! Hoe heb je die pizza’s dan afgebakken? In de oven duurt dat bij ons wel een minuut of 12 per pizza, dus dan ben je met een verjaardag wel even bezig. En als ik het dan goed begrijp, zeg je: doe mij maar geen cadeautjes, maar neem dit of dit maar mee, toch? Dan vind ik het ook wel een ander verhaal.

  3. Zelf zou ik het klein houden. Een feest kun je ook altijd nog geven mocht je dat willen. De bruiloft zelf hoeft van mij echt niet groot te zijn. Maar echt met een klein clubje mensen maakt het ook wel weer intiemer. En idd een stuk goedkoper ook. Maar ik heb makkelijk praten want ik heb sowieso maar 2 vriendinnen (waarvan er 1 ver weg woont dus wss toch niet zou komen) en een deel van mijn familie zie ik nooit, dus die zou ik toch al niet uitnodigen. Dat maakt de keuze voor mij dan wel heel makkelijk. Dus wie een budget bruiloft wil kan met mij trouwen XD haha. Nee maar zonder gekheid. Als ik soms hoor hoe idioot veel geld mensen uitgeven aan een bruiloft dan schrik ik wel eens. De mooiste dag van je leven hoeft niet meteen zo duur te zijn dat je het eigenlijk niet kunt betalen. Vind ik. Dan zou ik zelf liever wat meer geld uitgeven aan de honeymoon. Lekker lang naar een tropisch paradijs of zo! Daar zou ik meer van genieten dan van een mega groot feest met superveel mensen.

  4. Wat ik niet zo goed begrijp (en wat het ook duur maakt): bruiloften met 100+ gasten. Ik denk niet dat je er als bruidspaar aan toekomt om iedereen gedag te zeggen, een praatje te maken, het feest met iedereen te beleven. En dat lijkt me toch wel zonde. Ik zou zelf voor een simpele middag gaan met een kleine groep intimi en dan ’s avonds een lekker feestje met een wat grotere groep, vrienden en goede collega’s. Goeie band, dj misschien. Geen statige diners ofzo. Zo zag ik op Pinterest een huwelijksaankondiging met de tekst ‘Nothing fancy, just love’. Dat somt het wel aardig op 🙂

  5. Mijn eerste trouwdag was met alles er op en er aan. Volgauto’s, fotograaf, video,an, eten, feest voor 200 gasten enz.
    De 2e keer was veel beter :). Gratis getrouwd in een leuke zomerjurk en geen ringen, geen trouwboekje, geen boeket, geen foto’s. 4 Weken later zijn we met een kleine groep wezen eten.

  6. Leuk onderwerp! We hebben recent een bruiloft in onze familie gehad waarbij het bruidspaar met een groep vrienden/familie de avond ervoor alle kop en schotels hadden klaargezet voor de koffie ’s middags toen we aankwamen, de zaal versierd en de tafels in de eetzal gedekt. Dit spaarde best veel uit. Ook het opruimen achteraf hebben we met elkaar gedaan, was nog gezellig ook! Verder beginnen we in onze familie de dag vrijwel altijd met een broodje ten huize van de bruid, dat is absoluut voordeliger dan in een restaurant of zaaltje. Verder kun je flink wat besparen door een auto te lenen van familie/vrienden i.p.v. er eentje te huren bij een verhuurder. Wij werden op onze trouwdag gereden in een witte Triumph en ’t kostte ons geen cent :-). En een vriendin die graag en veel mooie foto’s maakt, levert ook een mooie reportage op en is veel minder kostbaar dan een fotograaf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.