2019: het kan beginnen!

2019: het kan beginnen!

Het is 2019. Er ligt weer een heel nieuw jaar voor ons. Een jaar vol kansen en mogelijkheden. En hoewel ik eigenlijk elke dag wel het gevoel kan hebben dat ‘dit’ hét moment is om een nieuwe richting in te slaan, heb ik dat aan het begin van een nieuw jaar helemaal. Dit jaar is dat niet heel veel anders, maar wel een klein beetje. 

Uitdaging

Normaal gesproken start ik het jaar altijd met een aantal doelen. Vorig jaar deed ik dat iets anders; ik had ook doelen, maar ik besloot ook de uitdaging met mezelf aan te gaan. Uit mijn comfortzone te kruipen. Te groeien. Afscheid te nemen van belemmerende gedachten, overtuigingen en angsten.

Is dat allemaal gelukt?

Om eerlijk te zijn denk ik dat je als mens altijd een beetje een work in progress blijft. Althans, ik wel.

Maar dat neemt niet weg dat ik in 2018 behoorlijke stappen heb gezet, waar ik ontzettend blij mee ben. Zo ging ik een traject in met een business coach, waardoor ik ineens – naast veel inspiratie en motivatie – een mooie stok achter de deur kreeg om bepaalde dingen nu écht eens te doen. En ik ging op stap met een stylist/personal shopper. Ik gaf voor het eerst sinds mijn studentenperiode een presentatie, bezocht compleet onverwacht FinCon en organiseerde mijn allereerste challenge.

Dat laatste beviel overigens zo ontzettend goed dat er vandaag weer eentje van start gaat 😉 Ik had de insluiting eigenlijk gesloten, maar zal ‘m alleen voor vandaag nog even open zetten. Daarna is het écht weer wachten op de volgende.

Afgelopen jaar ontwikkelde ik bovendien de Financiële Strategie-planner; een idee waar ik al heel lang mee rondliep, maar waar ik eigenlijk niets mee durfde te doen. Als ik dan nu al die enthousiaste reacties binnen zie komen, begrijp ik niet zo goed waar ik nu zo bang voor was… Maar goed, daar leer je ook weer van.

In 2018 leerde ik ook heel veel leuke, inspirerende mensen kennen. Mede-ondernemers, FIRE-enthousiastelingen, mede-bloggers, bloglezers. Stuk voor stuk mensen die zo’n jaar niet alleen wat extra kleur geven, maar me elk op hun eigen manier hebben geholpen om die uitdaging met mezelf aan te gaan.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Plannen en doelen voor 2019

De afgelopen twee maanden ben ik natuurlijk ook bezig geweest met mijn plannen en doelen voor 2019. Ik had ze de afgelopen week concreet willen maken, maar dat is er nog niet van gekomen. Iets met een rondwarend griepvirus én een leuk nieuwtje 😉

Gedeeltelijk zijn ze overigens niet veel anders dan vorig jaar:

 • Weer 10 procent aflossen op de hypotheek
 • Minimaal 3000 euro extra inleggen op mijn beleggingsrekening bij DeGiro
 • De zorgverzekering in 2020 weer in één keer kunnen betalen

Vorig jaar had ik ook 3500 euro extra in mijn ‘huizenpotje’, maar die laat ik nu weg. We hebben toch niet speciaal verhuisplannen.

Het eerste spannende plan: werk

Naast deze wat minder spannende/vernieuwende doelen heb ik er ook nog twee die wél behoorlijk spannend zijn. Voor mij dan.

De eerste heeft te maken met werk.

Misschien kun je je nog wel herinneren dat ik vorig jaar een keer een voorproefje op een vrij leven heb genomen. Gedurende twee weken hield ik me toen zoveel mogelijk bezig met dingen waar ik blij van werd. Ik nam meer de tijd voor gezond leven, maar ik investeerde ook veel meer tijd in het ontwikkelen van deze site. En ik vond het heerlijk!

Sinds FinCon heb ik dit weer wat meer opgepakt en ik heb steeds meer mijn aandacht verschoven van werk voor klanten naar werk voor mezelf. Tot nu toe kon ik dat aardig combineren, maar ik zit nu op een punt dat dat niet zo goed meer gaat. Dan gaat het ten koste van de site en dat wil ik ook niet. Daar krijg ik juist veel energie van. Bovendien heb ik nu al meer plannen dan tijd 😉

Dus ik ga het gewoon doen. In 2019 vrijwel fulltime aan de slag met LekkerLevenMetMinder! Leuke en interessante schrijf- en vertaalopdrachten zal ik vast niet afslaan, maar ik ga ze voorlopig niet actief opzoeken als dat betekent dat ik die tijd en aandacht ook hierin kan steken. Het gevolg daarvan is wel dat ik waarschijnlijk wat zal interen op mijn spaargeld. En dat vind ik best een beetje eng. Maar aan de andere kant; als ik het nu niet doe, wanneer dan wel? Er zal altijd wel een reden (of smoes/excuus) blijven om het niet te doen.

Het tweede spannende plan: privé

Het tweede spannende plan heeft te maken met saving the best for last: wij gaan trouwen!

Dat was dus dat leuke nieuwtje dat óók zorgde voor wat andere plannen in de afgelopen week. Ik had natuurlijk gedacht dat we tweede kerstdag niets zouden doen, behalve lekker rustig aan doen, wat kerstfilms kijken en dus die plannen op papier zetten.

Maar op het moment dat ik dat schreef, wist ik natuurlijk nog niet dat vriend hele andere plannen had. En dat brengt natuurlijk weer hele andere plannen, doelen en keuzes met zich mee. Dat waren er nét even te veel om – in combinatie met een roze wolk én dat griepvirus – vandaag een kant-en-klaar plan te kunnen presenteren.

Nu kost zo’n beetje alles wat ik hier heb opgenoemd tijd en geld. Dat sterkt me in het gevoel dat dít het moment is om mijn hart te volgen qua werk, maar het vereist natuurlijk wel een goede strategie en focus. Dus daar geef ik mezelf gewoon deze maand nog voor. Januari is niet voor niets een maand die zich bij uitstek leent voor een frisse start.

Ik houd jullie op de hoogte 😉

Zijn jullie qua plannen en doelen al helemaal klaar voor 2019?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

21 Comments
 1. Wat een prachtig begin van 2019! Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk, dat wordt vast een topjaar!

 2. Gefeliciteerd met jullie stap in de liefde door te gaan trouwen. Gelukkig ook leuker nieuws over huwelijk in bloggers consuminderland. Mooie voornemens en stappen in 2019. Gaaf dat je helemaal voor jezelf gaat beginnen met LLMM. Wat leuk dat wel allemaal zo een paar jaar grote ontwikkelingen maken en gemaakt hebben 🙂

 3. Van Harte Gefeliciteerd Adine! En natuurlijk een gelukkig en gezond 2019, samen met je vriend, straks man!
  Groet Nicolet

 4. Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk, we hopen nog het een en ander te lezen over de voorbereidingen die zulle vast in stijl zijn. Lekker trouwen met minder, volgens mij kun je namelijk heel fijn trouwen met minder …….. vul zelf maar in.

  Ben ook erg benieuwd wat je volgend jaar kunt vertellen over je keuze om je volledig te richten op het bloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.