Tip: 5 mooie kerstfilms op Netflix

De leukste kerstfilms op Netflix

Vroeger vierden wij kerst meestal voornamelijk op Eerste Kerstdag. Dan had je ’s morgens eerst de kerkdienst en daarna was het eigenlijk vooral kerstfilms kijken en toeleven naar het kerstdiner, waarbij vaak ook nog wat extra familieleden (of andere naasten) aanschoven. Tweede kerstdag was een dag om lekker te relaxen. En eigenlijk breng ik hem het liefst nóg zo door. Zeker nu Tweede Kerstdag al een paar jaar niet alleen meer de tweede dag van kerst is, maar ook de ‘jubileumdag’ van vriend en mij.

Wat is er dan fijner dan gewoon lekker een dagje chillen met lekkere hapjes en een mooie film? Hoewel het niet altijd lukt om deze dag helemaal vrij te houden, probeer ik dan in ieder geval ergens rond de kerst zo’n momentje te vinden. Mét zo’n film. Want hoewel minder tv kijken zo’n beetje een vast voornemen is, vind ik het op dit soort momenten een toelaatbare guilty pleasure. Ik heb vast even op Netflix rondgekeken en er zijn genoeg kerstfilms te vinden!

1. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Oké, deze heb ik stiekem vrijdagavond al gekeken. Vriend had een kerstborrel en ik had wel even zin in een film met veel sfeer. Het is de voorganger van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald, die momenteel in de bioscoop draait. De film is gebaseerd op een boek van J. K. Rowling, maar heeft – behalve wat terminologie als ‘dreuzels’ – verder niet echt een duidelijke link met de Harry Potter-reeks.

De film draait om Newt Scamander, die naar New York vertrekt met een koffer vol ‘Fantastic Beasts’. Zijn aankomst daar verloopt niet helemaal vlekkeloos en trekt je zo mee naar de geheime samenleving van heksen en tovenaars.

Een mooie film, met af en toe wel een heel ontroerend momentje. Zeker de moeite waard!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

2. The Christmas Chronicles

Deze staat hoog op mijn lijstje; het is ook de kerstfilm op Netflix met de hoogste IMDB-score. En volgens mij heb ik hem nog niet gezien.

De film gaat over twee kinderen die bij de kerstman in de slee kruipen. Als de slee neerstort, lijkt dat het einde van kerstfeest. Maar: samen met de kerstman en zijn trouw elfjes lukt het (misschien!) tóch om het kerstfeest te redden.

De hoofdrol wordt gespeeld door Kurt Russell en de film is gemaakt door de mensen achter één van de Harry Potter-filmes én Home Alone. Dan moet het volgens mij wel een goede kerstfilm zijn 😉

3. The Chilling Adventures of Sabrina: A Midwinter’s Tale

Ik weet niet of ik deze normaal zou kijken, maar toevallig heb ik afgelopen maand net een seizoen van deze serie op Netflix gekeken en dan is deze kerstspecial een leuke toevoeging.

Met de serie moest ik wel even wennen aan deze Sabrina (en vooral haar tantes, één van de twee lijkt op een nogal slechte manier heel dik gemaakt, maar blijkbaar ligt dat aan licht en make-up), maar daar ben je na een paar afleveringen ook wel doorheen.

Dit kerstverhaal speelt zich af tijdens Winter Solstice, de langste nacht van het jaar. Het is niet romantisch of zoetsappig, maar ook niet doodeng. En de ‘goeden’ winnen natuurlijk aan het einde 😉

4. The Holiday Calendar

Deze tijdens kerst kijken lukt waarschijnlijk niet; vriend is niet zo van zoetsappige films en ik geloof dat deze wel in die categorie valt.

De fotografe Aby Sutton erft een antieke adventskalender. De cadeautjes in die kalender lijken de toekomst te voorspellen. En het lijkt er bovendien op dat die kalender haar ook wel eens aan haar ware liefde kan helpen.

5. Beauty and the Beast

Misschien is dit officieel geen kerstfilm, maar dat is de nummer 1 van dit lijstje ook niet. En het is wél een hele mooie film om te zien!

Hierin speelt Emma Watson – ook wel bekend van Harry Potter – de mooie en intelligente Belle, die erin slaagt om ‘het Beest’ langzaam te ontdooien als ze besluit om haar vaders plaats in te nemen als gevangene.

Deze film is gebaseerd op de Disney-klassieker Belle en het Beest en heeft eigenlijk alles wat je van goede kerstfilms mag verwachten: drama, romantiek, spanning en mooie muziek. En hij staat dus sinds september van dit jaar op Netflix!

Ik heb deze film al een keer in het vliegtuig gezien, maar zou hem één dezer dagen zeker nog een keer willen zien!

Heb jij nog een mooie tip voor een film of serie of leuke kerstfilms op Netflix?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Een versie van A christmas Caroll hoort er wat mij betreft ook bij. zaterdag heb ik een lezing van De vrije academie gevolgd over dit verhaal en o.m. geleerd dat een aantal tradities zoals een kertboom versieren en kerstkaarten versturen in deze tijd (1843) zijn ontstaan. Ook was het een aanklacht tegen de omstandigheden van arbeiders en hun kinderen in Engeland van de 19e eeuw. Dickens wilde een pamflet schrijven, maar bedacht dat zo’n kerstverhaal waarschijnlijk meer effect zou hebben.

  2. Wij Netflixen niet, maar hebben nog “gewoon” kabeltv… wel een Chromecast en daardoor kan ik ook veel (gratis) programma’s van de Zweedse omroep SVT zien – leuk want ik ben Zweeds aan het leren en Astrid Lindgren verveelt natuurlijk nooit!

    Goed, wie ook nog kabeltv heeft (of op een andere manier de BBC kan ontvangen). Voor de liefhebbers komt het seizoen van Call the Midwife er weer aan. Gisteren op de BBC alvast de jaarlijkse Christmas special als opwarmer. Die ook op BBC First (mét NL ondertitels voor diegenen die niet zonder kunnen) te zien was en vast komende tijd nog herhaalt wordt daar.

    Wij zitten vanaf ?? januari in elk geval weer klaar voor het nieuwe seizoen op de BBC.

    Wat je smaak en je manier van “tv” kijken ook is: geniet er lekker van.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.