Netflix: is dat wat?

Ik kom de laatste tijd steeds meer mensen tegen die helemaal lyrisch zijn over Netflix. Voor wie het niet kent; dat is een soort dienst waarmee je films en series kunt kijken op bijvoorbeeld je laptop of iPad. En als je de goede tv ervoor hebt volgens mij ook op je tv. Dat kan onbeperkt en zonder reclame maar je betaalt er wel een bepaald bedrag per maand voor. Vaak heb je acties dat de eerste maand gratis is. Of tenminste, die loopt nu.

Downloaden of betalen?

Zelf ben ik dol op series en films. Ik download ze alleen altijd en dat is gratis. Maar tegelijkertijd ook illegaal. Dus dat is niet helemaal netjes. Op zich lijkt Netflix me wel wat, maar ik vraag me ook even af wat de voordelen zijn ten opzichte van downloaden. Het is wel legaal. Je hebt er meteen ondertiteling bij, maar dat maakt me niet zo heel veel uit. Je kunt ook je iPad gebruiken, dat is wel handig, maar niet speciaal iets wat ik nu mis.

Je hoeft niet te wachten tot een download binnen is, maar je hebt wel internet nodig om te kunnen streamen. Ik vermoed dat een goede verbinding dus wel een vereiste is, iets dat hier soms nog te wensen overlaat, tenminste, in bepaalde delen van het huis. En het is in ieder geval altijd online opzegbaar, dus je zit er niet voor een bepaalde tijd aan vast.

Besparing of extra

Als ik mijn gewone TV-abonnement zou inwisselen voor Netflix, dan zou het een tientje per maand schelen, maar ik vind het ook wel lekker om af en toe even gewoon te kijken, dus dat klikt me in de eerste instantie niet zo aantrekkelijk in de oren. Het zou dus echt erbij zijn.

Wat vind jij van Netflix? En zou jij er wel of niet aan beginnen als het grootste ‘voordeel’ eigenlijk is dat je iets legaals doet in plaats van illegaal?

Update: Ik ben overstag gegaan! Eerst maar eens een maand gratis proberen 🙂

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. Kan er niet meer zonder. Manlief heeft Netflix in het begin aangeschaft en we hebben de oude prijs van € 8,- nog.
  Je kan met meerdere accounts erop en dat doen we dus ook. Mijn zusje deelt mee in de kosten ( heeft inloggegevens van ons account) dus nog maar €4,- voor ons.
  Hebben wel een Google Chromecast aan moeten schaffen maar nu kunnen we ook internetten en andere internet dingen doen op tv 🙂

  1. LLMM: Google Chromecast is een apparaatje dat je aansluit op een HDMI uitgang van de tv. Deze maakt verbinding met het WIFI-netwerk. Bij apps die Chromecast ondersteuning hebben, zoals Netflix, Youtube etc., kun je dan de content streamen naar de tv. Apparaatje kost 35 euro. Als je een Smart TV – dus met ingebouwde WIFI – hebt, is Chromecast overbodig. Gr. Barry

 2. Mijn vriend heeft een abbo icm met een apple tv. Ik vind het wel leuk, maar het aanbod is nog niet super qua films. Ik heb een tijd in Aberdeen gewerkt en kon daar toen het schotse aanbod op netflix bekijken, die was een stuk uitgebreider. Voor mij is Netflix nog geen vervanging van het normale tv. Ik heb er vaak aan gedacht om mijn tv op te zeggen, maar soms zijn er die momenten dat het zo lekker is om even tv te kijken. Bv als je ziek bent of als je een kater hebt na een wilde nacht stappen.. 😉 Ik volg geen series of programma's, maar een beetje op de hoogte blijven is wel leuk. Ik heb bij mij thuis het goedkoopste internet abbo en het streamen gaat altijd zonder problemen. Voor mij zijn Netflix en Spotify wel beter dan downloaden, je haalt er namelijk geen troep mee naar binnen op je computer..

  1. Dat idee heb ik ook, dat het nog geen vervanging is voor normale tv. Ik heb niet echt het idee dat ik op mijn computer veel troep mee naar binnen haal, maar zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. Weet jij toevallig hoe het zit met de tijd wanneer series beschikbaar komen? Ik kijk vrij veel Amerikaanse series, die meteen de dag na uitzending al te downloaden zijn, maar met 'gewone' tv pas jaren later in NL komen. Hoe zit dat met Netflix?

 3. We kijken eigenlijk geen tv meer; via netflix "on demand" kijken waar je zin in hebt is veel prettiger. Dus niet midden in een programma vallen, of nul interessante programma's op zeventig verschillende kanalen, maar gewoon een serie of film selecteren en af gaan spelen. Het is inderdaad wel zo dat het aanbod op netflix nog beperkt is, dat kan voor sommige mensen die heel erg fan zijn van bepaalde series wel een probleem zijn.

  1. Wij hebben beide, popcorn time voor de alernieuwste films. Super snel en makkelijk. Echter heb je wel wat verstand nodig om het elke keer up to date te houden omdat ze veel verwisselen. ( gelukkig heb ik daar manlief voor) en netflix is super. Klik en kijken. Aanbod wat verouderd maar dat Geeft niet ik heb nog lang niet alles gezien wat ze aan bieden. Ook wij delen een account. Voor de kinderen ook erg leuk veel aanbod, we kijken helemaal geen gewone tv. Wil ik toch graag iets zien kijk ik het terug.

 4. Ik heb ervan gehoord, geen ervaring mee zelf… Maar ik ken iemand die haar abonnement op tv heeft opgezegd en nu alleen nog Netflix heeft… en zij vind het helemaal geweldig. Gewoon op de tv dus…
  Fijne avond en alvast een heerlijke jaarwisseling en alle goeds voor 2015…
  Liefs,
  Mirjam

 5. Ik heb geen normale tv dus mij lijkt netflix wel weer heel leuk. Wel leuke series, docu's en kinderprogramma's, maar niet in een constante stroom en zonder reclame, voor weinig geld en mogelijkheid te kiezen.

 6. Als je van het illegale afwilt moet je in ieder geval niet aan popcorntime gaan beginnen, dat is net zo illegaal als het downloaden van series.

  Ik vind Netflix heerlijk, kijk bijna niks anders meer. Ook voor kinderen is het top omdat er heel veel goede kinderfilms en serie opstaan. Qua films is het aanbod niet top, daar moet je het voorlopig nog niet voor doen.

  Waarom doe je geen gratis proefmaand om te kijken of het wat voor je is?

 7. Zelf ook al tijden een Netflix account, voor de series vind ik het top! Er staan er genoeg op maar ook net zoveel niet.. Het ligt er maar net aan van welke series Netflix de rechten bezit en dus streamt. Dus volg je nu al bepaalde series, dan is het maar net of ze in het pakket zitten. Wel is alles wat er beschikbaar is te bekijken op de Netflixwebsite..

  Zoals ook al eerder is aangegeven vind ik het filmaanbod van Netflix wel slecht. Beperkte keuze, en vooral wat oudere films (en ja daar reken ik de films van 3 a 4 jaar oud ook al onder) Maar speciaal daarvoor heb ik ook een Film1 aansluiting. Die vind ik weer te beperkt in zijn series, maar deze 2 gecombineerd vind ik toch prettig om te hebben. In het verleden ook wel Videoland on Demand en HBO gehad.. Die vond ik toch beiden wel tegenvallen.

  Ik kijk trouwens wel alles gewoon via mijn tv, zo'n klein scherm vind ik toch niet prettig kijken.

 8. Al een paar jaar geen tv meer. Mis niks van tv. Actualiteiten gaan via live stream op internet of lees ik via de bekende kanalen. Uitzending gemist of you tube voor eventuele populaire infotainment en netflix voor coma kijken… heerlijk 6 seizoenen in een week achterelkaar kijken of nieuwste in een weekend. Films boeien me in het geheel niet maar staan er ook genoeg op. na een jaar netflix heb ik de meeste series gezien maar wordt heel fijn aangevuld en conclusie… YES aanrader!

 9. popcorn time is illegaal, en loopt niet altijd goed, sinds vorige week netflix je kunt het een maand gratis proberen, moet zeggen dat ik het nu wel heel fijn vind.
  We hebben vier accounts en de jongste kan allemaal leuke Disney films kijken die ik normaal via de bieb reserveerde ( maar daar soms maanden op moest wachten) De andere kinderen kijken op hun laptop hun eigen series en ik ben nu echt fan, Het is per maand opzegbaar en als ik het niets meer vind dan gaat het weer de deur uit!
  Mijn bieb abonnement zeg ik op, dat schilt al weer €42, een tijdschrift kan ik altijd via het abonnement van dochter halen.
  Het is geen vervanging voor de tv, maar wel leuk.
  liesbeth

 10. nee ik ben bang dat ik daarna veel te vaak ga tvkijken, liever af en toe via uitzending gemist wat terugkijken, is wel legaal. Een documentaire bijvoorbeeld, daar leer je ook weer wat van

 11. Sinds downloaden illegaal is (vanaf april 2014), ben ik er mee gestopt. Het voelde al niet goed en dit was een mooie aanleiding. Ik heb ook Netflix genomen en ik ben zeer tevreden. Ik heb het duurste abonnement, van 12 euro. Dit is voor vijf personen, met de beste kwaliteit. Voordeel is dat mijn zoon die op kamers woont ook kan kijken als hij op zijn kamer is, dan logt hij daar gewoon in. Een Chromecast is een apparaatje dat je voor 35 euro kunt aanschaffen. Dit apparaatje plug je in via een HDMI aansluiting op je tv en daardoor is het mogelijk Netflix te streamen vanaf je mobiel, laptop of Ipad. Ook via een WiiU spelcomputer is het mogelijk Netflix op je tv te krijgen, dan heb je geen Chromecast nodig. Met een smart-tv is dit beiden niet nodig, dan kun je gewoon Netflix via je tv volgen.
  Ik vind Netflix een aanrader. Elke dag komen er nieuwe series en films bij en er verdwijnt maar weinig. Als je een serie kijkt en je wilt stoppen, gaat het de volgende keer dat je kijkt gewoon verder waar je gebleven bent. Erg handig. Bovendien is het ondertiteld en dat is toch wel prettig.
  De eerste maand is gratis en dat kan je uitproberen zonder dat je eraan vast zit. Je zou dan ook op je computer kunnen kijken.

 12. Wij hebben net ook weer voor een paar maanden netflix genomen. Samen met de buren, dus qua kosten is dat prima te doen. In combinatie met een Apple TV is het ideaal. En de kinderen kunnen op de tablet zelf hun films uitzoeken. In de zomermaanden zeggen we het weer voor een paar maanden op, want dan kijken we toch bijna geen tv meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.