Vakantie in 2015

In 2014 ben ik veel meer op vakantie geweest dan in de jaren daarvoor. Meestal ging het om korte tripjes, maar er zat ook een prachtige langere reis bij. Al met al denk ik dat de vakanties al snel zo’n €6000 hebben gekost, als het niet meer is. Daar staat tegenover dat ik er wel ontzettend van genoten heb.

In 2015 wil ik een goede balans vinden tussen uitjes/vakantie en de kosten ervan. In de praktijk betekent dat wat meer vooraf nadenken over de kosten, kijken of er manieren zijn om iets voordeliger te doen, om zo meer vakantie uit m’n geld te halen. Daarnaast wil ik eigenlijk het komende jaar natuurlijk niet zoveel kwijt zijn als dit jaar, want dan komen mijn andere financiële doelen waarschijnlijk in de knel.

Voor het komende jaar staat er al een wintersportvakantie gepland. De reis/overnachtingen zijn al betaald, voor het eten/skipas en eventuele extra kosten kan ik een plannetje opzetten. Daarnaast lijkt met me ook mooi om weer een Amerika-trip te maken, daar heb ik al wat voor in gedachten.

Ik wil niet echt een beperking neerleggen voor het aantal tripjes, vooral ook omdat ik best nog wat voordelige mogelijkheden heb, waarbij ik bijvoorbeeld een weekendje naar een prachtige Europese hoofdstad kan voor nog geen €100. Dan houd ik liever een soort vakantiebudget aan voor het hele jaar. Hoeveel dat ongeveer moet worden weet ik niet zo goed, vooral omdat zo’n Amerika-trip vaak wat duurder is dan een ‘gewone’ vakantie, omdat de tickets natuurlijk al snel 600-700 euro kosten, je zo 300 of 400 euro kwijt bent voor de auto en dan nog eens een 400 tot 500 euro voor de overnachtingen, afhankelijk van waar je zit. Kortom, alleen aan kosten waar je niet echt onderuit komt (dus ook nog eten en brandstof erbij) zit je al snel aan €2000.

Voor het vakantiebudget zit ik daarom te denken aan iets van €4000-€4500, waarvan dan waarschijnlijk €3000 al naar de Amerika-trip gaat. Ik vind dat nog niet echt superveel schelen met de €6000 die ik er dan dit jaar aan uit heb gegeven (of misschien was dat gewoon wel veel meer, ik heb echt geen flauw idee), dus helemaal lekker zit het me nog niet. Aan de andere kant kan ik het natuurlijk ook gewoon een keer houden bij de wintersport en een Amerika-trip. Of in 2016 weer een Amerika-trip. Ik bedoel, er zijn mensen die nooit op vakantie gaan. Of misschien het koppelen aan een omzet-doel, waarbij ik een extra motivatie heb om flink door te werken.

Kortom: voor het vakantiedeel van 2015 kan ik best nog wat goede input/suggesties/tips gebruiken. Zie jij een mooie manier om vakantie op een financieel aantrekkelijke manier in te plannen, met het idee in het achterhoofd dat ik het (1) nu echt als (één van de) prioriteit(en) zie en (2) een voorkeur heb voor Amerika omdat dat ook mooi aansluit bij mijn studie en mogelijk nieuwe inzichten/kansen biedt om daar ook met werk wat mee te doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
  1. Klopt, korte tripjes hakken er ook in. Het mooiste is eigenlijk als je voordelig met Ryanair ofzo kunt vliegen en een leuke aanbieding hebt voor een soort studio/kamer met kookgelegenheid. Dan zit je met vaste kosten voor een week misschien hooguit op €200 terwijl je dan wel in een mooie wereldstad kunt zitten.

   En inderdaad, anders misschien om het jaar Amerika. Ik wil er wel heel graag weer heen, ook als dat de enige vakantie zou zijn, maar dan wel weer het maximale resultaat voor het liefst zo min mogelijk geld.

  2. Korte tripjes hoeven er niet in te hakken.. als je enigszins flexibel bent. Gisteren toevallig voor midden januari een weeken turijn geboekt. Uiteraard niet de mooiste stad van italie.. maar leuk er even uit te zijn. 30 euro retour pp – inclusief alle toeslagen vanuit eindhoven (voor ons 2euro met de bus om er te komen). AIRBNB gecheckt. Veel accomodaties voor 30 euro per nacht. ING geeft vouchers weg van 25 euro voor AIRBNB tegen enkele rentepunten. Er komen dan nog wel enkele pizzas bij… maar zo"n weekend is zeker goedkoop!

  3. Dat scheelt inderdaad!! En ik kan wel flexibel zijn. Het is denk ik ook meer een valkuil van mezelf dat ik dan snel voor makkelijk ga of denk 'het is toch maar even', terwijl je een even leuk (soms zelfs leuker!) weekendje weg kunt hebben als je iets meer op let. En bovendien kun je dan ook vaker weg 😉

 1. Ja, korte tripjes zijn meestal in verhouding wel duurder, maar ze zijn wel heel leuk om tussendoor te doen. Zodat je er even helemaal uit kunt zijn… dat kan soms zo heel hard nodig zijn…
  Wij gaan in april een klein weekje naar Toscane en in juli (waarschijnlijk) naar het Lake District in Engeland. Wat de kosten zullen zijn weten we nog niet, maar dat is meestal wel te overzien… Ik weet wel dat ik er heel veel zin in heb. Alleen al het idee dat ik over een goede drie maanden lekker in het zonnetje zit, daar kan ik helemaal van opknappen…
  Fijn weekend,
  Liefs,
  Mirjam

 2. Ik ben bang dat ik je niet echt van advies kan dienen. Ik behoor (op dit moment) tot die personen die "vegeten" dat ze vrije dagen hebben om op vakantie te gaan. Daarnaast verdien ik ook dermate weinig dat een vakantie van zo'n € 3000,00 niet echt een mogelijkheid is.
  Persoonlijk zou ik, als Amerika je droom is, alles opzij zetten om daar zo veel mogelijk heen te gaan. Berlijn koste (inclusief brandstof) toch ook al snel tegen de € 250,00. Vaak zijn dat soort tripjes duurder dan je denkt en 4 van dat soort tripjes is al 1/3e van je totale budget voor Amerika.

 3. Ik zou een plan maken zodat je maandelijks spaart zodat je in ieder geval naar Amerika kunt, omdat je dit zo graag wilt! Wij gaan vaak meerdere keren op vakantie, en die korte trips tikken inderdaad snel aan. Je zou ervoor kunnen kiezen om volgend jaar alleen naar Amerika te gaan, of bijvoorbeeld je vakantiebudget uitbreiden met marktplaats verkopen?

  1. Ja idd, het is alleen even de vraag hoe hoog ik dat budget dan moet inzetten. Als ik van €3000 uitga, dan zit de helft al in de vakantiepot, dus in principe zou dat geen probleem moeten zijn. En dan misschien de korte tripjes maar laten zitten. Of die écht heel goedkoop houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.