Netflix weer opzeggen?

Nadat ik mezelf vorig jaar enthousiast opgaf voor Netflix, denk ik er nu weer over om het op te zeggen. Niet omdat ik het niet leuk meer vind, maar omdat ik het toch relatief weinig kijk op het moment (gewoon te druk), het dan toch elke maand weer €9 bespaart en mijn ‘eigen’ series in de winter vaak toch doorlopen, dus ik ook op die manier gewoon weer kan kijken.

Mijn gedachte was dat ik toch altijd weer aan kon melden. Dan kost het ineens wel een euro per maand meer, maar stel dat ik 6 maanden niet kijk, dan bespaar ik mezelf €9×6=€54. Dat betekent dat ik dus ‘reserve’ heb om 54 maanden die ene euro extra te betalen. Dan ben ik toch een dief van mijn eigen portemonnee als ik mijn afmelding alleen om die reden zou laten zitten.

Maar ja, met dat ik die link naar mijn vorige Netflix-berichtje opzoek, bedenk ik me dat juist één van de redenen tot aanmelden was dat ik dan niet meer illegaal deed. En dat zou ik dan misschien juist toch weer wel gaan doen. Als ik het namelijk heb over ‘mijn series’ die in de winter weer doorlopen, dan zijn dat wel de series waarbij ik al in seizoen zoveel zit, terwijl hier in Nederland misschien net de eerste afleveringen op tv komen. Dat is dan wel weer even een dilemma. Netflix opzeggen is één van de weinige dingen die ik kan doen om mijn budget voor 2016 wél beter rond te krijgen (verder heb ik al niet echt veel extra dingen en voor b.v. tv heb ik geen andere optie dan Canal Digital), maar ik weet ook dat ik het – zeker met koud, vies, nat en guur weer – lekker vind om een serietje op de bank te kijken. En hoewel ik echt niet lekkerder kijk als het eerlijk is, of minder lekker als het gedownload is, spreekt m’n geweten nu toch wel weer een beetje tegen.

Ik ben er nog niet helemaal uit, geloof ik. Wat zouden jullie doen? Netflix houden of (tijdelijk) opzeggen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

17 Comments
 1. Ik snap je dilemma. Heb je geen familie, vrienden, kennissen, buren die een Netflix abonnement hebben? Ik deel een account samen met mijn dochter en ben dus de helft kwijt. Mijn zus denkt er ook over en dan nemen we een abonnement van 12 euro die door 3 en delen. Ik heb ergens gelezen dat je met 4 acoount op 1 abonnement kunt. Dan zijn de kosten 3 euro.

  1. Je kunt inderdaad meerdere accounts aanmaken en het abonnement dan delen. Daarvoor hoef je niet op één adres te wonen en je kunt tegelijkertijd kijken, als je een abonnement voor meerdere toestellen hebt. Hier helaas geen deeloptie, de meesten hebben namelijk al een gedeeld abonnement!

   @Rose: je had ook gereageerd op een ander blog over mijn hypotheekdoelen voor 2015. Daarover heb ik in oktober nog een blog geschreven, zie: http://www.lekkerlevenmetminder.nl/2015/10/naar-de-350000/

   Het doel is dus wat bijgesteld (ook in verband met meer sparen voor de buffer). Toevallig dat je net begint over mijn doelen voor 2016, want daar verschijnt deze week een blog over!

 2. Zoals ik: 'gewone' tv opzeggen. En Netflix houden!

  Lekker geen reclame meer kijken. Live kan je als nog NL 1, 2, 3 kijken via NPO app als je toch het nieuws wilt zien of iets anders.

  1. Dat wil ik niet, als ik kijk, dan kijk ik pulpzenders en ik heb schotel (vanwege platteland, geen andere optie hier), waardoor als ik opzeg, ik weer opnieuw activeringskosten (van 90 of 100 euro) moet betalen als ik me bedenk. In tegenstelling tot die prijsverhoging van Netflix (die overigens sowieso al vanaf augustus 2016 ingaat, zag ik net), is dat een kostenpost die ik er lang zo snel niet uithaal. Qua kosten zou het mooi zijn, maar de nadelen wegen op dit moment voor mij nog zwaarder.

 3. Maar ik zie het argument om Netflix aan te houden niet helemaal, of om reguliere tv te kijken niet. Je zegt dat de series die je graag kijkt in de winter op reguliere tv worden uitgezonden, maar dat je zelf al een paar seizoenen verder bent (dat herken ik overigens, want af en toe volg ik ook wel eens een serie verder via internet…..jaja, het mag vast niet maar ja….). Maar die series staan dan weer niet op Netflix?? Of staat ook het vervolg weer niet op Netflix? Of kijk je dan wat vervangends?

  1. Reguliere tv staat er even los van, daarvan overweeg ik niet om het op te zeggen. De series die ik volg staan idd niet op Netflix, of ook niet waar ik al ben. En normaal heb je in de zomer dus niet echt veel series (die ik dan download) en is Netflix een mooie toevoeging. Maar nu kan ik dus wél weer downloaden. Alleen niet illegaal doen was juist ook weer een reden om Netflix in de eerste plaats aan te schaffen. En het gemak natuurlijk.

  2. Maar om Netflix aan te houden moet daar dan wel wat interessants op staan om te kijken, en aangezien het aanbod ook niet zo snel vernieuwt…. Ik snap je dilemma wel hoor, maar wij hebben pas Netflix en nu vind ik nog wel interessante series. Maar voor hoe lang?? Dan zou ik ook wel de neiging hebben om het op te zeggen (of de rest van mijn gezin moet dan tegen gaan sputteren).

  3. In principe heb ik nu nog genoeg te kijken, het aanbod is er nog wel, maar ik heb nu veel minder tijd. Dus een beetje dilemma; kijken of ik het niet mis en helemaal laten gaan, met risico dat ik het meteen mis en dus over een maand weer aansluit (maar het nu een euro duurder is per maand), of niet. Ik zag online dat ik bijvoorbeeld in september echt nog wel flink gekeken had, maar voor m'n gevoel is het de afgelopen maanden al veel minder dan in het begin.

  1. O, zie net dat dit al genoemd is. Ik lees niet altijd de reacties 😉
   Gewoon opzeggen en niet illegaal downloaden? Je kunt je altijd weer aanmelden, duurt maar een paar minuten mocht je wanhopig zijn. Lijkt me geen drama toch?

 4. Je kunt de komende tijd eens bijhouden hoe vaak je hebt gekeken en op basis daarvan een beslissing nemen. Bij ons blijft Netflix, na een pauze bleken we het toch veel te leuk te vinden 😉

 5. Ik heb het sowieso niet, mijn dochters wel en die zweren erbij. Wij hebben dus gewoon tv via provider en daarnaast een abonnement van een tientje bij de videotheek. Op deze manier bevalt het ons prima.
  Heel fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.